search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:38
MENU CLOSE

ΑΝΤ1: Σχεδιασμοί για το νέο κύκλο επεισοδίων στη «Μάγισσα» με προσθήκες και αλλαγές ηρώων

20.03.2024 15:47
magissa-new

Επικές διαστάσεις φαίνεται να αποκτά η κορυφαία και πολυδάπανη παραγωγή «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 με τους δημιουργούς, Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη και τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο να έχουν στα χαρτιά τους σχήματα πρωθύστερα στην κεντρική ιστορία, η οποία στην τρέχουσα σεζόν «κοιτά» τους ήρωες της στην προεπαναστατική Ελλάδα, με αφετηρία το 1818.

Η κεντρική ιδέα έχει μορφή τρίπτυχου με χρονική απόσταση στην πλοκή κάθε ενότητας. Στα της παραγωγής, καθοριστική παράμετρος είναι το οικουμενικό σκέλος που προκαλεί ήδη σκεπτικισμό σε συνδυασμό με το ασαφές ακόμα των οικονομικών «εργαλείων» που θα έχει ο φορέας που θα διαδεχθεί το ΕΚΟΜΕ (έπειτα και από την συγχώνευση του με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου).

Καθώς όμως δεν έχει διαμορφωθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κίνητρα που αφορούν στην οπτικοακουστική παραγωγή οι επόμενες κινήσεις εξετάζονται με περίσκεψη.

Το ενδεχόμενο να γίνει αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων για τον επόμενο κύκλο στη «Μάγισσα» έχει προκαλέσει κατ’ αρχάς σκεπτικισμό για τις προδιαγραφές της παραγωγής που ενδέχεται να επηρεάσουν και τις απολαβές συντελεστών μπροστά από τις κάμερες. Λέγεται πως κάποιοι ηθοποιοί προβληματίζονται για τη συνέχεια.

Στο μεταξύ η πλοκή της ιστορίας θέλει αφενός νέους χαρακτήρες αλλά και κάποιους ήρωες, που γνώρισαν οι τηλεθεατές στον πρώτο κύκλο επεισοδίων, σε χρονικές στιγμές πριν και μετά από αυτήν που ήταν ενταγμένη η ιστορία της φετινής σεζόν. 

Ο δεύτερος κύκλος της «Μάγισσας», με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, πηγαίνει μπροστά στο χρόνο, περίπου τρείς δεκαετίας, και «βλέπει» τους ήρωες, όσους έχουν απομείνει έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου αίματος που έχει ανοίξει και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Θεοφανώ από την Έλλη Τρίγγου θα είναι παρούσα στα- αρκετά- πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου της σειράς, όμως σε πιο ώριμη ηλικία αφού η πλοκή θα εκτυλίσσεται 30 χρόνια ύστερα από το φινάλε του πρώτου κύκλου.

Στην πορεία όμως οι δημιουργοί της «Μάγισσας» τοποθετούν την πλοκή αρκετά πίσω από την απαρχή της (1818). Η δράση, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει γνωστοί, μεταφέρεται  στο 1715. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή το κέντρο βάρους της υπόθεσης θα μετατοπιστεί σε πρόσωπα που με τις ενέργειες τους αναμένεται να συνδέσουν – και να εξηγήσουν- εξελίξεις του 1818.

Στο πλαίσιο προσθήκης νέων χαρακτήρων είναι πιθανό, ρόλο κομβικής σημασίας να έχει η Μαρία Κίτσου η οποία θα ενταχθεί- εκτός απροόπτου- στο κάστ συντελεστών της «Μάγισσας» περί τα τέλη Μαΐου. Κρούση εξάλλου για σημαίνοντα ρόλο έχει γίνει στον- ακριβοθώρητο τηλεοπτικά- Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστούν τα δεδομένα που αφορούν στις φαμίλες των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, αλλά και  στους προγραμματικούς σχεδιασμούς του δεύτερου κύκλου.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση Τρίτης (19/3): Πρώτο το Mega με απόσταση από τον ανταγωνισμό

Η «πέτρα του σκανδάλου» λαίδη Χάνμπερι σπάει τη σιωπή της και απαντά στις φήμες για σχέση με τον Ουίλιαμ

Τηλεθέαση: «Εκατομμυριούχος» και «Γη της Ελιάς» στην κορυφή του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 21:38