search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Η κατάθεση σεναριογράφου – Τι είπε για τη βραδιά του καταγγελλόμενου βιασμού της Έλενας Αθανασοπούλου

20.03.2024 19:22
kostopoulos athanasopoulou 87- new

Με την κατάθεση του σεναριογράφου Κώστα Βαζάκα, τη μαρτυρία του οποίου είχε επικαλεστεί νωρίτερα στην κατάθεσή της η Έλενα Αθανασοπούλου, συνεχίστηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό της ηθοποιού το 2010.

«Είχαμε γνωριστεί με την Έλενα το 2009 με 2010, είχαμε μια κοινή συμπάθεια ήταν από την Κρήτη» είπε ο μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στα όσα του είπαν τόσο η καταγγέλλουσα όσο και ο σκηνοθέτης για εκείνο το βράδυ.

«Ο Κωστόπουλος μου είπε ότι βγήκε με την Έλενα για φαγητό και μετά πήγαν σε ένα παρκινγκ. Εκεί βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και κάνανε προκαταρκτικά. Εκείνος προσπάθησε να προχωρήσει την πράξη και εκείνη άρχισε να φωνάζει. Μου είπε πως τη πήγε στο «Ακρωτήρι» την άφησε έξω από το μαγαζί και περίμενε δέκα λεπτά να μπει εκείνη μέσα. Σε όλη τη διαδρομή μου είπε πως δεν του μιλούσε» συνέχισε.

Ακόμη ο σεναριογράφος κατέθεσε: «Ο Κωστόπουλος μου είπε ”την ξέρεις πάρτη την τηλέφωνο”. Της έστειλα ένα μήνυμα και η απάντησή της ήταν: «Ο Κωστόπουλος με βίασε’».

«Εκεί, εγώ πάγωσα. Τον παίρνω πάλι και του το λέω. Και μου λέει όχι εγώ μόλις μου είπε να σταματήσω, σταμάτησα αμέσως. Με ρώτησε τι θα κάνει, θα πάει αστυνομία. Μου είπε αν θέλει να πάμε αστυνομία να πάμε μαζί. Την ρώτησα εάν θα πάει στην αστυνομία και μου είπε «ναι». Αργότερα, μου είπε πως δεν είχε το θάρρος» περιέγραψε ο μάρτυρας.

«Πήρα τον Κωστόπουλο και του το είπα. Μου είχε πει ”εγώ σταμάτησα στο αμάξι δεν ολοκλήρωσα μόλις μου είπε ”όχι” και ότι δεν υπάρχει βιασμός. Με ρώτησε αν η Έλενα θα πάει στην αστυνομία. Μιλήσαμε ξανά, την ρώτησα και μου είπε ”ναι”’. Τους πρότεινα να βρεθούμε όλοι μαζί την επόμενη ημέρα να το συζητήσουμε…».

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας κατέθεσε πως συνάντησε αργότερα την ηθοποιό και εκείνη του είπε πως «το metoo έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και ότι θέλει να κάνει καταγγελία γιατί ταλαιπωρείται χρόνια. Της είπα «είναι πολλά χρόνια μετά, με τι στοιχεία». Μου είπε ότι θέλει να το βγάλει από μέσα της. Της απάντησα εγώ θα καταθέσω, αλλά δεν ήμουν εκεί. Όλο αυτό ο Κωστόπουλος μου το περιέγραψε σαν κακή στιγμή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι».

Πρόεδρος: Η αντίδραση του όταν είπε πως την βίασε πως ήταν; Έδειξε να είχε έκπληξη;

Μάρτυρας: Μου έδειξε έκπληξη του στιλ τι είναι αυτά που λέει…Το αρνιόταν. Μου είπε «μόλις αντέδρασε, σταμάτησα.»

Σύνεδρος: Είχε υποπέσει στην αντίληψη σας να υπάρχει κάτι ερωτικό μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Όχι.

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως πρόθεση του σκηνοθέτη όταν επικοινώνησε μαζί του ήταν να πάρει τηλέφωνο την καταγγέλλουσα διότι δεν του μιλούσε όλο το βράδυ.

Υπ. Κατηγορίας: Ήθελε να καταλάβει εάν είχε σκοπό η κυρία Αθανασοπούλου να τον καταγγείλει. Σας είπε να πάνε μαζί στην αστυνομία; Τι εννοούσε; Σας φαίνεται λογικό αυτό;

Μάρτυρας: Για τον Κωστόπουλο ναι. Είναι άνθρωπος που δεν κωλώνει. Εάν έχει πρόβλημα μπορεί να πάει και ο ίδιος στην αστυνομία.

«Εγώ δεν μπορούσα να καταλάβω εάν επρόκειτο για βιασμό» είπε ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης.

Συν.Υπερ: Είναι βιαστής ο Κωστόπουλος;

Μάρτυρας: Όχι εντάξει για να κάνω παρέα μαζί του…

Συν. Υπερ: Το 2012 και το 2013 κάνατε παρέα μαζί του; Διακόψατε μαζί του επειδή θεωρήσατε ότι την βίασε;

Μάρτυρας: Όχι

Ο μάρτυρας κατέληξε στην κατάθεση ότι αφενός είναι υπέρ του metoo, αφετέρου ωστόσο δε γνωρίζει τι έγινε εκείνο το βράδυ. «Είμαι υπέρ του metoo και των γεγονότων αυτών, για αυτό αποφάσισα να καταθέσω για την Έλενα. Πέρα από αυτό δεν μπορώ να έχω γνώμη τι έγινε εκείνο το βράδυ» είπε ο μάρτυρας, ολοκληρώνοντας την κατάθεση του.

Η δίκη συνεχίζεται στις 5 Απριλίου ενώ το δικαστήριο διέταξε και τη βίαιη προσαγωγή μίας μάρτυρα, φίλης της καταγγέλλουσας.

Η κατάθεση της Έλενας Αθανασοπούλου: «Ούρλιαζα, ήμουν έντρομη»

Νωρίτερα, στο εδώλιο του μάρτυρα βρέθηκε η ηθοποιός, Έλενα Αθανασοπούλου για να καταθέσει κατά του σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου για τον καταγγελλόμενο βιασμό της, τον Ιούνιο του 2010 από τον γνωστό σκηνοθέτη.

Στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η ηθοποιός περιέγραψε πώς είχαν βγει για φαγητό με τον σκηνοθέτη. Όπως είπε, εκείνη βγήκε με τον σκηνοθέτη ελπίζοντας σε μία επαγγελματική συνεργασία καθώς ήταν στα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. «Η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου, με αυτόν να βρίσκεται από πάνω μου και να ασκεί τη γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα.

Όπως είπε με τον σκηνοθέτη κατά την διάρκεια της συνάντηση τους μιλούσαν, έπιναν και κάποια στιγμή άρχισε να έχει έντονη ζαλάδα.

«Ήμουν έντρομη, ούρλιαζα»

Πρόεδρος: Πόσο είχατε πιει εσείς;

Καταγγέλλουσα: Μπορεί και ένα μπουκάλι. Συνέχεια με παρότρυνε να πίνω. Ένιωσα μια έντονη ζάλη.

Η καταγγέλλουσα περιέγραψε πως εκείνη τη στιγμή άρχισε να ουρλιάζει. «Άρχισα να ουρλιάζω, να τον κλωτσάω, δε σταματούσε στην αρχή, αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου κάποια στιγμή. Εγώ ήμουν έντρομη, ούρλιαζα. Δε ξέρω που ήταν αυτό το μέρος. Ήταν είναι ένα απόμερο σκοτεινό μέρος, ένα πάρκινγκ» κατέθεσε η καταγγέλλουσα ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

Η καταγγέλλουσα είπε πως σε κατάσταση σοκ ζήτησε από τον σκηνοθέτη να την πάει στους φίλους της. «Σκέφτηκα να βγω από το αμάξι, αλλά φοβήθηκα ότι αυτό θα ήταν χειρότερο. Στην κατάσταση που βρισκόμουν δε μπορούσα να φύγω. Ήμουν στην ανάγκη του, τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διάρκεια της διαδρομής, εγώ του ούρλιαζα και έκλαιγα, του φώναζα «γιατί μου το ‘κανες αυτό;», «γιατί σε εμένα;», αυτός δε γύρισε να με κοιτάξει…» είπε η ηθοποιός στην κατάθεση του.

Πρόεδρος: Ούτε ζήτησε συγνώμη, ούτε τίποτα;

Μάρτυρας: Όχι, τίποτα.

Η καταγγέλλουσα είπε πως φοβήθηκε να καταγγείλει τον σκηνοθέτη.

Εισαγγελέας: Δε τον φοβόσασταν τον κ. κατηγορούμενο, πηγαίνοντας στο Ακρωτήρι;

Μάρτυρας: Ναι, τον φοβόμουν.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος είναι σα λιοντάρι εκείνη τη στιγμή…. Δε φοβάστε το λιοντάρι;

Μάρτυρας: Το φοβόμουν το λιοντάρι βέβαια…

Εισαγγελέας: Πήγατε να εξεταστείτε σε κάποιο γυναικολόγο;

Μαρτυρας: Όχι, δεν πήγα.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, το ίδιο βράδυ στενός συνεργάτης του καταγγελλόμενου σκηνοθέτη της τηλεφώνησε, θέλοντας να διερευνήσει τις προθέσεις της ηθοποιού.

Συν. Υπερ: Γιατί δεν στέλνατε ένα μήνυμα στην κυριά Δρακάκη (σ.σ φίλη της καταγγέλλουσας) «κάτι μου συνέβη, περιμένέ μου, θέλω να φύγουμε»…

Καταγγέλλουσα: Ούρλιαζα και έτρεμα. Τι να πω, με βίασε από την στιγμή που ήθελα να το αποκρύψω; Ήμουν σε κατάσταση σοκ.

Υπενθυμίζεται ότι με την έναρξη της διαδικασίας, ο 58χρονος σκηνοθέτης δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, θέση που εκφράζει, άλλωστε, από την αρχή της ποινικής υπόθεσης, υποστηρίζοντας πως δεν υφίσταται βιασμός αλλά επαφή με τη συναίνεση της, 21 ετών τότε, μηνύτριας.

Στην δικαστική αίθουσα, από νωρίς το πρωί βρέθηκαν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. Χαρακτηριστικά παρεβρέθηκαν η Μαρκέλλα Γιαννάτου και η Κατερίνα Διδασκάλου οι οποίες αναμένεται να καταθέσουν κατά του σκηνοθέτη. Η Μαρία Τζομπανάκη περιλαμβάνεται στους μάρτυρες της δίκης.

6660669

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο Κώστας Αρζόγλου, η Μέλπω Κωστή κι άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα μαστροπείας: «Ακόμα και σήμερα η αδελφή μου κλείνει ραντεβού» λέει η γυναίκα που ξεσκέπασε τη συμμορία (Video)

Κολωνός: Εκνευρισμένη η μητέρα της 12χρονης πέταξε μαρκαδόρο στη συνήγορο του Μίχου

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκε σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:59