search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:45
MENU CLOSE

«Εmail-gate»: Ομάδα ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο υπουργείο Εσωτερικών – Τα φώτα στραμμένα και στην Πειραιώς

20.03.2024 21:51
kerameos_new

Ομάδα ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ξεκίνησε σήμερα τη συλλογή στοιχείων στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαρροή της λίστας με τα προσωπικά δεδομένα των ομογενών.

Οι πρόσφατες παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, δημιουργούν νέα δεδομένα στη διπλή έρευνα – της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, καθώς πλέον βάζουν στο κάδρο συγκεκριμένα πρόσωπα που φτάνουν ακόμα και μέχρι τα κεντρικά της ΝΔ. Άλλωστε εκεί ήταν το γραφείο του γραμματέα Αποδήμων.

Η κυβέρνηση επιμένει να βγάζει εκτός κάδρου την Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας πως την περίοδο εκείνη η νυν υπουργός Εσωτερικών, δεν ήταν καν υπουργός, αλλά υποψήφια βουλευτής και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

Ωστόσο, «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και στο μικροσκόπιο από την πρώτη στιγμή έχουν μπει όλα τα πιθανά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της διαρροής e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί» υποστηρίζουν δικαστικές πηγές που επικαλούνται Τα Νέα.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος που διετέλεσε γραμματέας αποδήμων της Ν.Δ. φέρεται να είναι ο «κομιστής» της λίστας προς την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλουήδη έχουν υπάρξει αγωγές από πολίτες που δέχθηκαν τα επίμαχα emails– με τον υπολογιστή της κ. Ασημακοπούλου όσο και του ίδιου να αναμένεται να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.

Το κλιμάκιο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκανε έρευνα για περισσότερες από τέσσερις ώρες στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, που έχει την ευθύνη και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ψήφο των αποδήμων, το μητρώο πολιτών, το ειδικό ληξιαρχείο, την αστική και δημοτική κατάσταση και τον κόμβο διαλειτουργικότητας, ενώ όπως έγινε γνωστό, στις 4 Μαρτίου ζήτησε να πληροφορηθεί εντός 10 ημερών σε ποιους αποδέκτες έχουν δοθεί αντίτυπα εκλογικών καταλόγων εξωτερικού το τελευταίο έτος. Ποια στοιχεία περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν χορηγηθεί, παρέχοντας κάθε σχετικό στοιχείο τεκμηρίωσης, ενώ ζήτησε να μάθει σε ποιον ανήκει το e-mail [email protected] και ποια είναι η λειτουργία του συγκεκριμένου email.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως απουσιάζει αυτές τις ημέρες σε ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται, εάν κριθεί αναγκαίο να γίνει έρευνα και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Αφού ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα και η έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, στη συνέχεια θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξουν και κινήσεις εναντίον φυσικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: Mέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία

Θερμό επεισόδιο Ζωής Κωνσταντοπούλου – Μηταράκη: «Είσαι Χρυσή Αυγή» – «Δεν έχετε ίχνος τσίπας, να πάτε σπίτια σας»

Στέφανος Κασσελάκης: Αποστολάκης και Καπνισάκης πήγαν να τον δουν στο πρώτο επισκεπτήριο – Διήρκεσε 2 ώρες, τι συζήτησαν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:45