search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:26
MENU CLOSE

Τουρισμός: Σπίτια «κοτέτσια» φθάνουν τις 4.000 ευρώ το μήνα τη σεζόν

20.03.2024 07:05
mykonos_big

«Πετάνε» οι τιμές ενοικίασης ακινήτων στις τουριστικές περιοχές ανά την χώρα την καλοκαιρινή περίοδο.

Τα ποσά που ζητάνε οι ιδιοκτήτες για να παραχωρήσουν τα ακίνητα τους σε εργαζομένους ώστε να δουλέψουν σεζόν, είτε στους επιχειρηματίες που τα χρειάζονται για τη φιλοξενία του προσωπικού τους, είναι υπέρογκα. Την ίδια ώρα η προσφορά είναι ούτως η αλλιώς περιορισμένη με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Το μέγεθος της απελπισίας, από εργαζομένους που προσλαμβάνονται για να δουλέψουν οκτάωρο με 1.200 ευρώ καθαρά και τελικά δουλεύουν 12ωρα, χωρίς ούτε ένα ρεπό με λίγα επιπλέον «μαύρα» στο χέρι, είναι τεράστιο διότι είτε καταλήγουν να μένουν σε κοντέινερ ή σε διαμερίσματα κυριολεκτικά «τρύπες», ο ένας πάνω στον άλλον, με μια κοινή τουαλέτα, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά.

Για παράδειγμα οι τιμές που παίζουν είναι από 1.000 ευρώ για μια αποθήκη «κοτέτσι» με τουαλέτα 25 τ.μ., ή περί τα 4.000 ευρώ το μήνα για ένα μικρό διαμέρισμα δύο δωματίων όπου, μένουν συνήθως πάνω από 5 άτομα.

«Ακόμη και οι «παράγκες» βαφτίζονται «στούντιο» και διατίθενται για να στεγάζουν εργαζόμενους έναντι πολύ υψηλού τιμήματος», επισημαίνουν επαγγελματίες του κλάδου. Μάλιστα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ακινήτων θέλουν τα χρήματα όλα μπροστά χωρίς να κόβουν αρκετοί απ’ αυτούς αποδείξεις.

Παράλληλα, δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που επιχειρήσεις νοικιάζουν οικόπεδα που διαθέτουν μέσα κοντέινερ τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν μετατρέψει σε σπίτια. Ήδη οι διαφημίσεις για τέτοιου τύπου κατοικίες (!) πληθαίνουν. Ειδικότερα αυτά τα σπίτια νοικιάζονται για να ζήσουν αλλοδαποί εργάτες. Στο μαρκετινγκ αυτών των εταιρειών που τα διαθέτουν επισημαίνουν ότι ένα δωμάτιο κοντέινερ 18 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να φιλοξενήσει 5 κρεβάτια από σιδερένιο πλαίσιο ενώ παρουσιάζουν και τις επιπλέον χρησιμότητες που διαθέτουν, τονίζοντας πως εκτός από τη διαμονή, τα κοντέινερ μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως γραφεία, ακόμη και κουζίνες.

Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπου πολύ μεγάλες επιχειρήσεις ή στα ξενοδοχεία που έχουν φροντίσει να μεριμνήσουν για τη στέγη του προσωπικού τους, χτίζοντας μέχρι και ολόκληρα κτίρια μόνο και μόνο για να μειώσουν το κόστος διαμονής των εργαζομένων τους σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε επίσης:

«Πάγος» στις προσδοκίες και από την JP Morgan – Γιατί δεν αναβαθμίζει την Ελλάδα σε ανεπτυγμένη αγορά

Τι λέει το ΥΠΟΙΚ για τη Moody’s που δεν έδωσε την επενδυτική βαθμίδα

ΑΑΔΕ: Ιδρύονται Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης – Ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 14:24