search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:47
MENU CLOSE

Carrefour: Στόχος τα 70 καταστήματα μέσα στο 2024 – Άνοιγμα στη Βουλγαρία

21.03.2024 11:50
carrefour_new

Τα 70 σημεία πώλησης έχει βάλει ως στόχο να φτάσει η Carrefour (ιδιοκτησίας AVE του Ν. Βαρδινογιάννη) μέσα στο 2024 από 42 καταστήματα που διατηρεί σήμερα στην ελληνική αγορά (17 εταιρικά, τα υπόλοιπα franchise). 

Παράλληλα η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της στη Βουλγαρία.

Τα πρώτα καταστήματα στη γειτονική χώρα αναμένεται να ανοίξουν σύντομα ώστε σύμφωνα με τη διοίκηση να φτάσουν τα 20 μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.

Γενικότερα η διοίκηση του ομίλου θέλει να αποκτήσει παρουσία τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα με μεγαλύτερα ιδιόκτητα καταστήματα και σε τουριστικούς προορισμούς κυρίως με τη μέθοδο του franchising.

Σύμφωνα με τα στελέχη η Carrefour μπορεί να αποσπάσει μερίδια από τις μικρότερες αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου που στην Ελλάδα χάνουν συνεχώς έδαφος.

Επενδύσεις στα logistics

όμιλος AVE εκτός από τη λιανική θέλει να αποκτήσει και ιδιόκτητες αποθήκες και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε αναζήτηση κατάλληλων χώρων κυρίως σε περιοχές όπως τα Οινόφυτα και ο Αυλώνας.

Επίσης κοιτάζει για ευκαιρίες για αντιπροσώπευση και άλλων σημάτων πέραν της Carrefour αλλά και την απόκτηση εταιριών με παραγωγική δραστηριότητα.

Όπως ανέφερε η διοίκηση στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης η πορεία της εταιρείας αν και είναι ικανοποιητική χρειάζεται χρόνο και κεφάλαια για να αναπτυχθεί καθώς δραστηριοποιείται σε μία ώριμη αγορά.

Σε ότι αφορά την αγορά στην Ελλάδα αυτή κατέγραψε πτώση σε όγκους και άνοδο σε αξία λόγω του πληθωρισμού, ενώ το 2024 θα είναι έτος ξεκαθαρίσματος παλαιότερων υποχρεώσεων στην εταιρεία ώστε το 2025 οι όποιες επενδύσεις να έχουν αναπτυξιακή προοπτική.

Διαβάστε επίσης:

Πύργος Πειραιά: Σε «πυρετό» διαπραγματεύσεων με υποψήφιους μισθωτές η Dimand – Πότε ανοίγουν νέα καταστήματα

ΕΤΒΑ: Σχέδια για διασύνδεση Επιχειρηματικών Πάρκων με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Realme: Στο 5% το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική αγορά – Λανσάρισμα του 12 Pro 5G

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 16:45