search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:50
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Ετοιμάζεται σειρά για την αθέατη ζωή της Μαρίας Κάλλας – Ηθοποιός έκπληξη σε κρίσιμο ρόλο

21.03.2024 12:35
Kallas new

Η κορυφαία λυρική καλλιτέχνης, η θρυλική Μαρία Κάλλας με έναν τρόπο βρίσκεται διαρκώς στο προσκήνιο, εμπνέει και κάθε τι που την αφορά έχει ενδιαφέρον. Ενδεικτικό είναι ότι προσφάτως πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας αφιερωμένη στην απόλυτη ντίβα του λυρικού θεάτρου.

Την περασμένη χρονιά συμπληρώθηκε ένας αιώνας από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας. Η κρατική ΕΡΤ επαναφέρει προς έγκριση πρόταση σειράς μυθοπλασίας για τη σεζόν 2024- 2025 η οποία εστιάζει σε μια χρονική περίοδο της Μαρίας Καλογεροπούλου πρωτού «γίνει» Η Μαρία Κάλλας.

Η σειρά «Η άγνωστη Μαρία» «κοιτά» με την σκηνοθετική ματιά, εκτός απροόπτου, της Όλγας Μαλέα τη ζωή της Μαρίας Κάλλας στα εφηβικά χρόνια της όταν θωρακιζόταν με γνώση και εκπαίδευε το Θείο χάρισμα της: Την φωνή της.

Η γεννημένη στο Μανχάταν Μαρία Σοφι Σεσίλια Καλογερόπουλος έλαβε μουσική Παιδεία στην Ελλάδα σε ηλικία 13 ετών.

Εκεί η μυθοπλασία συναντά την ιστορία και η πρόταση για την «Άγνωστη Μαρία» παρακολουθεί τη νεαρή πλην άσημη τότε Μαρία Κάλλας, ως υποψήφια για το Ωδείο Αθηνών, όπως την έζησε η δασκάλα μονωδίας, Μαρία Τριβέλλα του νεότερου Εθνικού Ωδείου, την οποία προσέγγισε η μητέρα της ζητώντας να αναλάβει τη νεαρή μαθήτρια κόρη της.

Η Τριβέλλα πρώτη διέκρινε ότι η νεαρή Μαρία δεν ήταν κοντράλτο, όπως αρχικώς της είχαν πεί, αλλά μια δραματική υψίφωνος και στο στοιχείο αυτό επικέντρωσε την εκπαίδευση της μαθήτριας της, την επέκταση του φωνητικού εύρους της. Ήταν εκείνη που την χαρακτήρισε «πρότυπο μαθήτριας», «σπουδαίο ταλέντο».

Αν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία, για την υλοποίηση της σειράς, θέση μπροστά στις κάμερες για το κρίσιμο ρόλο της δασκάλας θα λάβει η Ελένη Ράντου

Διαβάστε επίσης

Θύμα deepfake πορνό η Μελόνι: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη και ζητά συμβολική αποζημίωση

Στο Ισραήλ την Παρασκευή ο Μπλίνκεν ενόψει της επίθεσης στη Ράφα – «Όχι» Νετανιάχου στην πρόταση της Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα

Κέιτ Μίντλετον: Τι λέει η κλινική για την παραβίαση του ιατρικού φακέλου της – «Δεν έχουν θέση όσοι παραβιάζουν την εμπιστοσύνη των ασθενών»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 12:49