search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:48
MENU CLOSE

Πτώση F-16: Εξιτήριο παίρνει σήμερα ο πιλότος (video)

21.03.2024 08:20
PILOTOS_F16

Σε απλό θάλαμο στο ΓΝΑ 251 νοσηλεύεται από χθες ο 29χρονος Υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του F-16 Block 52+ ανοιχτά της Αλοννήσου, στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας.

Ο υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Αποστολάκης είναι καλά στην υγεία του και υποβλήθηκε σε πλήρη ιατρικό έλεγχο, ενώ παρέμεινε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η οικογένειά του.

Ο 29χρονος πιλότος αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα το απόγευμα.

Το χρονικό

Ο 29χρονος πιλότος λίγο πριν από τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης διαπίστωσε πρόβλημα στον κινητήρα ο οποίος μετά από κάποιες διακοπές έσβησε οριστικά.

Παρά τις προσπάθειες του Παναγιώτη Αποστολάκη να επαναφέρει τον κινητήρα αυτό δεν ήταν εφικτό με αποτέλεσμα ο πιλότος να εγκαταλείψει το αεροσκάφος χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Αμέσως, τα υπόλοιπα μαχητικά του σχηματισμού έδωσαν τις συτεταγμένες του σημείου που έπεσε το F-16 στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, στην Λάρισα.

Mετά από περίπου 15 λεπτά, απογειώθηκε το ελικόπτερο Super Puma, δηλαδή περίπου στις 13.50. Το ελικόπτερο έκανε περίπου 15 λεπτά να φτάσει στην περιοχή της Ψαθούρας.

Όταν έφτασε στην περιοχή, το Super Puma δυσκολεύτηκε να εντοπίσει τον πιλότο, καθώς υπήρχε έντονος κυματισμός στην θάλασσα και η λέμβος του είχε παρασυρθεί πιο μακριά από τις συντεταγμένες που είχαν δώσει οι πιλότοι.

Τελικά, το Super Puma κατάφερε να τον εντοπίσει 50 λεπτά αργότερα, δηλαδή περίπου στις 3 το μεσημέρι.

Όπως ανακοίνωσε και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, η διάσωση του πιλότου έγινε στις 15.02.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Επεισοδιακή καταδίωξη 16χρονων με κλεμμένη μηχανή

Αίθριος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας

Κύκλωμα μαστροπείας: «Η 25χρονη υποχρέωνε τα κορίτσια να διακινούν και ναρκωτικά» λένε οι γονείς των ανηλίκων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34