search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 02:35
MENU CLOSE

Αντιδρούν οι Άγγλοι για τις νέες φανέλες της εθνικής ομάδας – Η Nike άλλαξε τα χρώματα του σταυρού του Αγίου Γεωργίου

22.03.2024 20:26
agglia ike fanela ethnikis- new

Σάλο στην Αγγλία έχει προκαλέσει η κίνηση της Nike να αλλάξει τον σταυρό στην σημαία της εθνικής ομάδας των ανδρών, προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Η Nike, η οποία κατασκευάζει τις εμφανίσεις των εθνικών ομάδων της Αγγλίας, αποκάλυψε το νέο της σχέδιο αυτή την εβδομάδα, το οποίο είπε ότι αποτίει φόρο τιμής στην ανδρική ομάδα της χώρας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966. Δεν διαθέτει τον Σταυρό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος είναι κόκκινος σε λευκό φόντο και είναι η εθνική σημαία της Αγγλίας, αλλά έναν άλλον σε αποχρώσεις του κόκκινου, του μπλε και του μωβ στο πίσω μέρος του γιακά του πουκαμίσου.

H Nike σε νεότερη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν ήταν σκοπός της να προσβάλλει κανέναν με το νέο σχέδιο της φανέλλας της εθνικής ομάδας και πρόθεσή της ήταν να τιμήσει τους ήρωες του 1966 και τα κατορθώματά τους.

Νωρίτερα η εταιρεία είχε χαρακτηρίσει την αλλαγή μια «ενημέρωση» που είχε σκοπό να «ενώσει και να εμπνεύσει», προσθέτοντας ότι η σχεδίαση «διαταράσσει την ιστορία με μια μοντέρνα αντίληψη του κλασικού».

Η αντίδραση του Ρίσι Σούνακ

«Δεν πρέπει να “πειράζουμε” τις εθνικές σημαίες», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, αφού η απόφαση της Nike να χρησιμοποιήσει ένα τροποποιημένο σχέδιο του Σταυρού του Αγίου Γεωργίου στις ποδοσφαιρικές εμφανίσεις της Αγγλίας εξόργισε ορισμένους οπαδούς.

«Λοιπόν, προφανώς, προτιμώ το πρωτότυπο», είπε ο Σούνακ στους δημοσιογράφους. «Η γενική άποψή μου είναι ότι όταν πρόκειται για τις εθνικές μας σημαίες, δεν πρέπει να μπλέκουμε μαζί τους, γιατί είναι πηγή υπερηφάνειας, ταυτότητας, ποιοι είμαστε και είναι τέλειες όπως είναι».

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun» ότι η Nike θα πρέπει να επανεξετάσει το σχέδιο.

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλάθλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας την κατάργηση του νέου σχεδίου.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Αγγλίας, Πίτερ Σίλτον, ο οποίος έπαιξε με την εθνική ομάδα σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει η σημαία: «Νομίζω ότι βλέπουμε πολλές αλλαγές αυτές τις μέρες με διαφορετικά πράγματα και νομίζω ότι τα χρώματα για την Αγγλία, όπως τα “Τρία Λιοντάρια”, είναι παραδοσιακά», είπε στο ραδιόφωνο του BBC.

Διαβάστε επίσης:

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο (Video)

Μακελειό στη Μόσχα με επίθεση ενόπλων σε αίθουσα συναυλιών – Αναφορές για πάνω από 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Photos/Videos)

Μογγολία: Επιμένει η βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα – Νεκρά 5 εκατ. ζώα, καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την οικονομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50