search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:41
MENU CLOSE

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο – Άρχισε χημειοθεραπείες (Video)

22.03.2024 20:04
kate cancer

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλεντον ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 42 ετών και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε».

Σε μήνυμά της στο twitter η πριγκίπισσα της Ουαλίας αποκάλυψε ότι η προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά της τον Ιανουάριο ήταν επιτυχής και αρχικά θεωρήθηκε ότι η κατάστασή της δεν ήταν ανησυχητική.

Λεπτομέρειες για τον καρκίνο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το Παλάτι του Κένσινγκτον δηλώνει ότι είναι βέβαιη ότι η πριγκίπισσα θα αναρρώσει πλήρως.

Η δήλωση της πριγκίπισσας εξηγεί ότι όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος. «Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας», δήλωσε.

Επιπλέον, είπε ότι σκέφτεται όλους εκείνους που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, προσθέτοντας: «Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, σας παρακαλώ να μην χάνουν την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι σας». Η Κέιτ Μίντλετον δήλωσε ότι η ανάρρωση από την εγχείρησή της πήρε χρόνο και ότι η προτεραιότητά της είναι τώρα η οικογένειά της.

«Ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής μας οικογένειας», είπε.

Στη βιντεοσκοπημένη δήλωσή της, μίλησε για την υποστήριξη από την οικογένειά της: «Το να έχω τον Ουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μεγάλη πηγή παρηγοριάς και καθησυχασμού. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας».

Το παλάτι του Κένσινγκτον δήλωσε ότι το βίντεο της πριγκίπισσας γυρίστηκε την Τετάρτη από το BBC Studios.

Η πριγκίπισσα πρόσθεσε: «Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λουί με τρόπο που να είναι κατάλληλος για αυτούς και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά». Είπε ότι η οικογένεια χρειάζεται τώρα «λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα».

Το μήνυμά της Κέιτ Μίντλετον:

«Ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν απίστευτα δύσκολοι δύο μήνες για ολόκληρη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ και για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν είχε σχέση με καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι είχα καρκίνο. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε ότι πρέπει να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ, και ο Ουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για χάρη της νεαρής οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να συνέλθω από μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να τα εξηγήσουμε όλα στον Τζορτζ, την Σάρλοτ και τον Λούις με τρόπο που να είναι κατάλληλος και για να τους καθησυχάσω ότι θα είμαι εντάξει.

Όπως τους έχω πει. Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ. Στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύμα μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωση.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Όλοι όσοι αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν είναι, μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι».

Τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Υπενθυμίζεται ότι η Κέιτ Μίντλετον δεν είχε εμφανιστεί δημόσια από τα Χριστούγεννα, πριν βγουν στη δημοσιότητα βίντεο που την έδειχναν με τον σύζυγό της, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, να περπατά σε ένα κατάστημα κοντά στο Γουίνσδορ.

Όταν η Μίντλετον μπήκε στο νοσοκομείο για την εγχείρηση, το παλάτι του Κένσινκγτον δεν είχε δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της, παρά μόνο είπε πως δεν επρόκειτο για καρκίνο και ότι η επέμβαση ήταν επιτυχής. Η ανακοίνωση είχε προσθέσει ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα παρέμενε μακριά από τα καθήκοντά της μέχρι τον Απρίλιο, για να αναρρώσει.

Πρόκειται για ένα δεύτερο σοκ για τη βασιλική οικογένεια, καθώς τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία. Δεν έγινε γνωστός ο τύπος του καρκίνου από τον οποίον πάσχει ο βασιλιάς Κάρολος, που διαγνώστηκε μετά από επέμβαση για διογκωμένο προστάτη.

Η Κέιτ, από την άλλη πλευρά, είχε εξαφανιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας, οδηγώντας για εβδομάδες σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Οι προσπάθειες να σταματήσουν οι φήμες με τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας της τη Γιορτή της Μητέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την Κέιτ περιτριγυρισμένη από τα τρία παιδιά της, γύρισαν μπούμερανγκ όταν το Associated Press και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία απέσυραν την εικόνα επειδή είχε παραποιηθεί.

Η Κέιτ εξέδωσε δήλωση την επόμενη μέρα αναγνωρίζοντας ότι της άρεσε να «πειραματίζεται με την επεξεργασία» και ζητώντας συγγνώμη για «οποιαδήποτε σύγχυση» είχε προκαλέσει η φωτογραφία. Αλλά αυτό δεν κατάφερε να δώσει τέλος στις εικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Μογγολία: Επιμένει η βαρυχειμωνιά σε όλη τη χώρα – Νεκρά 5 εκατ. ζώα, καταστροφικές συνέπειες για την υγεία και την οικονομία

Διακήρυξη Μπάιντεν για 25η Μαρτίου: Ισχυρότερη από ποτέ η συμμαχία των ΗΠΑ με την Ελλάδα

Μακελειό στη Μόσχα με επίθεση ενόπλων σε αίθουσα συναυλιών – Αναφορές για πάνω από 10 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:31