search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:58
MENU CLOSE

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώνει σήμερα 20 ονόματα υποψήφιων για τις ευρωεκλογές

22.03.2024 07:32
nd new

Το κυβερνών κόμμα θα δώσει στη δημοσιότητα σήμερα περίπου 20 από τα 42 ονόματα που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Ως προς τους νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ, μια νέα θητεία θα διεκδικήσουν ο επικεφαλής της Κ.Ο. της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, η Μαρία Σπυράκη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Εκτός μένουν η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά από το σκάνδαλο με τα e-mails, ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, που ίσως οδεύει προς το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γιώργος Κύρτσος που έχει διαγραφεί.

Επίσης, θα επισημοποιηθεί η υποψηφιότητα προσώπων,όπωςι η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Σωτήρης Σέρμπος και ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ακόμα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, ο καθηγητής Ναπολέοντας Μαραβέγιας, η πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και συμπαρουσιάστρια εκπομπής του Mega Νόνης Δούνια, ο πρώην υπουργός ( και αδελφός του διευθυντή του Ελεύθερου ΤύπουΓιώργος Αμυράς, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που ήταν και στο ευρωψηφοδέλτιο του 2019.

Στη λίστα θα είναι ακόμα το στέλεχος της ΝΔ Σπύρος Καρανικόλας, αλλά και η γραμματέας Εθελοντισμού της ΝΔ Πίστη Κρυσταλλίδου.

Παράλληλα, στο πρώτο «κύμα» γαλάζιων ανακοινώσεων θα περιλαμβάνονται και πρόσωπα από την ΟΝΝΕΔ, αλλά και την ομογένεια, όπως ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Βασίλης Σακελλάρης, ενώ από την ομογένεια θα υπάρξει υποψηφιότητα ακόμα και από τον ελληνισμό της Αυστραλίας.

Στα προς ανακοίνωση ονόματα δεν περιλαμβάνεται αυτό του Γιώργου Αυτιά, του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ, ο οποίος θα συνεχίσει μέχρι την τυπική ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει την εβδομάδα μετά το συνέδριο της ΝΔ από τις 5 ως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 27,7% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Tο πρόσωπο έκπληξη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

Μετά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ζητεί την κλήση Ασημακοπούλου-Κεραμέως-Μενουδάκου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το «Email-gate»

ΣΥΡΙΖΑ: «Κατάληψη» Βουτυράκου στα social του φαντάρου Κασσελάκη – Αυτό είναι το νέο think tank τεχνολογίας, oι 6 επιστήμονες που το συγκροτούν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:48