search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:43
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 27,7% η ΝΔ – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Tο πρόσωπο έκπληξη στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

21.03.2024 19:53
dimoskopisi-new

Διατηρεί την πρωτοκαθεδρία της η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, για το Action.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ σταθεροποιείται στην δεύτερη θέση με σχεδόν μία μονάδα διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ.

Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει σταθερά στην πρώτη θέση, ωστόσο, σε ένα εύρημα – έκπληξη, ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος «Δημοκράτες» Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται μόλις στην έβδομη θέση.

Παράλληλα, η ακρίβεια παραμένει στην κορυφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με το 62,5% να δηλώνει πως δεν ικανοποιείται από τις εξηγήσεις Κασσελάκη για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ενώ ένα συντριπτικό 70,3% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως προς τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών.

Αναλυτικότερα τα ευρήματα του βαρόμετρου της Opinion Poll:

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ προηγείται με 27,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 10%, η Ελληνική Λύση τέταρτη με 8,1% και το ΚΚΕ πέμπτο με 7,6%. Δημοκράτες και Πλεύση κινούνται στο 2,4% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,7%.

Στην εκτίμηση ψήφου ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, με μια διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγράφει ποσοστό 13,4%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,5% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10,1%, το ΚΚΕ με 9,4%. η Νίκη με 4,3%. Μια ανάσα από το όριο εισόδου του στη Βουλή είναι το κόμμα «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,9%), όπως και η Πλεύση Ελευθερίας.

Opinion12_6b345.jpg
Opinion13_e36c6.jpg

Διαβάστε επίσης:

Μετά το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ ζητεί την κλήση Ασημακοπούλου-Κεραμέως-Μενουδάκου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το «Email-gate»

ΣΥΡΙΖΑ: «Κατάληψη» Βουτυράκου στα social του φαντάρου Κασσελάκη – Αυτό είναι το νέο think tank τεχνολογίας, oι 6 επιστήμονες που το συγκροτούν

Χαρίτσης: Ντροπιαστική η απουσία Μητσοτάκη από την συνεδρίαση για το έγκλημα των Τεμπών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 23:42