search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:40
MENU CLOSE

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

22.03.2024 14:52
katsadramis-new

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 94 ετών άφησε ο Θόδωρος Κατσαδράμης, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, αλλά και σεναριογράφος.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Πριν απο λίγο μάθαμε την αποχώρηση απο τη ζωή, του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδράμη απο τον αγαπημένο γιο του Δημήτρη.. Γεννημένος το 1929 και σπουδαίο στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, έγινε αγαπητός από τις δεκάδες ταινίες που έπαιξε από το 1955 ως το 2010 κι από τον θρυλικό ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975.. Εργάτης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης.. Υπήρξε συζύγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καίτης Παπανίκα με την οποία απέκτησε τον Δημήτρη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από Τρίτη στο χωριό του.. Καλό ταξιδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε Θόδωρε» έγραψε.

Ποιος ήταν ο Θόδωρος Κατσαδράμης

Γεννηθείς στις 20 Μαΐου 1929 στη Δόξα Αρκαδίας, ο Θόδωρος Κατσαδράμης έπαιξε σε δεκάδες παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο γνωρίζοντας, ωστόσο, μεγάλη επιτυχία από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Ο ταξιτζής μας», που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Ολοκλήρωσε τη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν και ανέλαβε τον πρώτο του θεατρικό ρόλο το 1954, με την παράσταση «Ο ματωμένος γάμος».

Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν οι: Οι τελευταίοι του Ρούπελ, Για μια χούφτα τουρίστριες, Οι γενναίοι του Βορρά, Ο τρελός τα έχει τετρακόσια, Καπετάν φάντης μπαστούνι, Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ, Ο θαυματοποιός και πολλές ακόμα.

Ο ηθοποιός υπήρξε παντρεμένος με την Καίτη Παπανίκα με την οποία απέκτησαν έναν γιο, το Δημήτρη.

«Τι να τις κάνω τις συνεντεύξεις. Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα που η ζωή του Κατσαδράμη δεν είναι τόσο σημαντική. Σας έδωσα τη συνέντευξη και άνοιξα το σπίτι μου γιατί είστε αρκετά διακριτικοί και ευγενικοί. Άλλωστε δεν γνωρίζω εάν θα προλάβω να δώσω άλλη» είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Espresso τον Σεπτέμβριο του 2023, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο αποφεύγει να μιλά δημόσια.

Διαβάστε επίσης:

25η Μαρτίου: Τι ισχύει για τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ λόγω παρελάσεων για την 25η Μαρτίου

Ανατροπή με το πτώμα στα Ιωάννινα – Βρέθηκε σημείωμα αυτοκτονίας, τι αναφέρει (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:39