search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:50
MENU CLOSE

Υπουργός Οικονομικών Βρετανίας: Να φοβάται και η χώρα μας τρομοκρατική επίθεση

24.03.2024 13:53
mosxa-12

Ανησυχία εκφράζουν οι τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, μετά το τρομοκρατικό μακελειό στη Μόσχα και την ανάληψη της ευθύνης του από τον ISIS, δηλώνοντας από τη μία πως το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να περιμένει μια αντίστοιχη επίθεση και από την άλλη πως δεν είναι σε θέση να εμπιστευτεί τα λεγόμενα της Ρωσικής κυβέρνησης επί του ζητήματος.

Σε συνέντευξή του στις πρωινές εκπομπές των καναλιών είπε ότι «είμαστε πολύ τυχεροί σε αυτή τη χώρα που διαθέτουμε απίστευτα εντυπωσιακές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες κατάφεραν να σταματήσουν και να αποτρέψουν πολλές τρομοκρατικές απειλές τα τελευταία χρόνια».

«Αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση – και, ξέρετε, αν πρόκειται για το Ισλαμικό Κράτος, είναι εντελώς μη διακριτοί σε αυτό που κάνουν, είναι έτοιμοι να δολοφονήσουν με τον πιο φρικτό τρόπο».

Με τη Ρωσία να ισχυρίζεται ότι μπορεί να υπάρχει ουκρανική εμπλοκή στην επίθεση της Παρασκευής, ο κ. Χαντ ρωτήθηκε πόσο πρέπει να τους πιστέψει το κοινό.

«Νομίζω ότι έχουμε πολύ λίγη εμπιστοσύνη σε οτιδήποτε λέει η ρωσική κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι δημιουργούν ένα προπέτασμα καπνού προπαγάνδας για να υπερασπιστούν μια εντελώς διαβολική εισβολή στην Ουκρανία».

Ο Τζέρεμι Χαντ αμφισβήτησε ευθέως την αλήθεια της ρωσικής πλευράς χρησιμοποιώντας μία αγγλική έκφραση: «Θα έπαιρνα ό,τι λέει η ρωσική κυβέρνηση με μια τεράστια πρέζα αλάτι», που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν πιστεύει λέξη από τη ρωσική εκδοχή για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Ημέρα εθνικού πένθους για την πιο φονική επίθεση των τελευταίων 20 ετών – 133 νεκροί, 152 τραυματίες

Κέιτ Μίντλετον: Ελπιδοφόρες προγνώσεις των ιατρών –  Βρίσκεται σε «πορεία ανάρρωσης»

POLITICO: Τα μυστικά πίσω από το «μπαλάκι ευθυνών» της αιματηρής επίθεσης στην Ρωσία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58