search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:15
MENU CLOSE

Τέμπη – Πατέρας θύματος: «Προσπαθούν να καλύψουν το Καραμανλέικο – Έχουμε πολλά στοιχεία στα χέρια μας που δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα»

24.03.2024 11:04
tebi

Τις αποκαλύψεις του «Βήματος της Κυριακής» για το έγκλημα στα Τέμπη σχολίασε στο Mega ο Χρήστος Χούπας, πατέρας θύματος.

«Είναι ήδη γνωστά, τα γνωρίζουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, ήδη τα έχουμε καταθέσει στην Εισαγγελεία Λάρισας. Αντιθέτως, έχουμε πάρα πολλά στοιχεία στα χέρια μας που δεν είναι ανακοινώσιμα ακόμα», είπε ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελπίδας.

»Από πίσω κρύβεται κουκούλωμα, ειδικά τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που αγνοούνται. Όλο το Καραμανλέικο προσπαθούν να καλύψουν. Θα μπορούσε, τη στιγμή που κουνούσε το δάχτυλο, ο ξεδιάντροπος, θα μπορούσε εφόσον θεωρεί τον εαυτό του αθώο να βρεθεί στη διάθεση της δικαιοσύνης και να αθωωθεί ενδεχόμενος. Το να κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία είναι το λιγότερο άνανδρο. Ευελπιστούμε, αλλά δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Θέλουμε τη δικαίωση», τόνισε.

«Σε ποιον κουνάει το δάχτυλο;»

«Κάθε μέρα, το βράδυ μας μιλάνε τα παιδιά μας. Παιδιά χάσαμε όχι γατιά. Τα παιδιά μας τα τρώει το χώμα. Και κουνάει το δάχτυλο, σε ποιον το κουνάει;. Τυχαία πήρε το επίθετο αυτό, δεν μόχθησε για να το αποκτήσει. Αλλά τι να πεις στην Ελλάδα. Ευθύνη φέρει ο υπουργός. Από τα συστήματα ασφαλείας δεν δούλευε κανένα. Το αν θα τιμωρηθεί ένας άνθρωπος ή αν θα τιμωρηθούν πολλοί μου είναι αδιάφορο. Αλλά η προσπάθεια στρέφεται εναντίον μόνο του σταθμάρχη και του προϊσταμένου του. Δεν είναι έτσι όμως… είναι ολόκληρο το σύστημα, που για ολόκληρο το σύστημα φέρει ευθύνη ο ίδιος ο υπουργός. Από τα τέσσερα συστήματα ασφαλείας δεν δούλευε κανένα και τα φανάρια ήταν μονίμως κόκκινα. Αν ήταν κόκκινα και πράσινα θα μπορούσε να πονηρευτεί ο οδηγός και θα έβλεπε κόκκινο και θα έλεγε: “Μα με στέλνεις λάθος; Πάω καλά ή δεν πάω καλά”. Να το επιβεβαιώσει. Από τη στιγμή όμως που οι μηχανοδηγοί ξέρανε ότι είναι μονίμως κόκκινα, ε τι να πονηρευτεί ο άλλος; Πήγε. Ούτε καν τα λαμπάκια δεν δούλευαν», πρόσθεσε ο κ. Χούπας.

«Στην Ευρώπη, στη Σουηδία από ό,τι ξέρω σίγουρα και στην Αγγλία πηγαίνουν τα τρένα χωρίς οδηγό με τεχνική νοημοσύνη. Και εμείς φτάνουμε τώρα στο αν γύρισε τον λεβιέ ο σταθμάρχης; Ο σταθμάρχης άνθρωπος είναι… τον πόνεσε η κοιλιά του εκείνη την ώρα, πήγε στην τουαλέτα, κάποιος τον φώναξε, έπαθε μια καρδιακή προσβολή, έπαθε ένα εγκεφαλικό λίγο παραπέρα. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Θα τρακάρουν τα τρένα; Να μην υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας;», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που παρουσιάζει νεότερα έγγραφα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., η υπόδειξη του σταθμάρχη για αναχώρηση τρένου προς την υποτιθέμενη «λάθος πορεία» δεν αφορούσε τη μοιραία αμαξοστοιχία – όπως παρουσιάστηκε την 1η Μαρτίου σε μονταρισμένο ηχητικό ντοκουμέντο – αλλά εκείνη τοπικού συρμού που κινήθηκε κανονικά.

Διαβάστε επίσης:

Δουδωνής σε Άδωνι: Η απάντησή σας αφορά στο αν ήταν αποκλειστικό το θέμα της εφημερίδας – Όχι στην ουσία της υπόθεσης

Νέα Δημοκρατία για δημοσίευμα για Τέμπη: «Άκρως επικίνδυνη η τακτική των παραπλανητικών τίτλων»

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Προσπάθειες συγκάλυψης του εγκλήματος με κυβερνητική εντολή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:08