search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:25
MENU CLOSE

Απελπισμένοι κι επικίνδυνοι…

26.03.2024 11:50
xenophon_mproutzakis_new-1

Η πολιτική αντιπαράθεση έλαβε πλέον ξεκάθαρα επικίνδυνη τροπή. Η αμφισβήτηση της δημοκρατίας από κόμματα και ομάδες που ουδέποτε είχαν σχέση με την δημοκρατία, γίνεται με στόχο να οδηγηθεί η χώρα σε έναν φαύλο κύκλο που να θυμίζει μέρες του 2012-2015.

Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν, είναι να δημιουργηθεί ένα κλίμα παρακμής που το θεωρούν προνομιακό τους χώρο. Ο λόγος είναι ένας και εμφανής: η χαώδης διαφορά μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών και του Μητσοτάκη. Η πλήρης και προφανής σε όλους ανωτερότητα τού Μητσοτάκη μόνο μέσα σε ένα πεδίο βούρκου μπορεί να αντιμετωπιστεί. Και σύσσωμη η αντιπολίτευση το στρώνει…

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθεί με την συναίνεση  του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ που συριζοποιείται πέρα από κάθε λογική, να δημιουργήσει ένα πολιτικό κλίμα αστάθειας. Ο μοναδικός λόγος είναι η εκκωφαντική τους ανεπάρκεια η όποια πρέπει να καλυφθεί από φωνασκίες, γελοιότητες και εξωφρενικές λαϊκίστικες καταγγελίες και ψεύδη. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μέσα από όλη αυτή την υπερδεκαετή περιπέτεια της απόλυτης έκπτωσης και του ξεπεσμού, είχε σαν συνέπεια να διαρραγεί σοβαρά το πολιτικό μας σύστημα. Από αυτή τη ρωγμή εισέβαλαν οι πολυσυλλεκτικές ορδές της πλατείας στο κοινοβούλιο.

Η ελπίδα όλων να μπορέσει να ισορροπήσει κάπως αυτή η ανισορροπία,  ήταν το ΠΑΣΟΚ ως ο άλλος πόλος σταθερότητας. Ένα ΠΑΣΟΚ που τελικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις νέες ευθύνες που επωμίστηκε, με αποτέλεσμα σήμερα με μια απογοητευτικά κατώτερη κάθε προσδοκίας, ηγεσία να γίνεται η αιτία και η αφορμή μιας άθλιας προσπάθειας να ανοίξει ένας νέος φαύλος κύκλος περιδίνησης της χώρας παρουσιάζοντας το άσπρο, μαύρο.

Η ανικανότητα της αντιπολίτευσης να παράγει αντιπολιτευτικό λόγο είναι ιστορικά πρωτόγνωρη. Υπάρχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και από εκεί και πέρα το χάος. Ορδές μικρόνοων, ανίκανων και μνησίκακων τυχάρπαστων ηγετίσκων προσπαθούν να επιβιώσουν υπονομεύοντας το πολίτευμα, τη χώρα, την εθνική κυριαρχία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεταπολίτευσης εμφανίζεται ένας εντελώς αμφιλεγόμενος και εγκληματικά ανεπαρκής, ουρανοκατέβατος ηγέτης μιας τριχοτομημένης αξιοθρήνητης αντιπολίτευσης και αμφισβητεί το πολίτευμα της χώρας και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Αυτούς ακριβώς που η κυβέρνηση Τσίπρα παρά την φιλότιμη και επίμονη προσπάθειά της, δεν κατάφερε να υπονομεύσει.  Όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά συνετρίβη από τους θεσμούς, από την δημοκρατία. Η δημοκρατία με τους θεσμούς της έσωσε την Ελλάδα από τους υπονομευτές της κι αυτοί επανέρχονται ηττημένοι να το ξαναπροσπαθήσουν… 

Διότι ακριβώς καταφέραμε να εδραιώσουμε μιαν ακλόνητη και αδιαμφισβήτητη δημοκρατία, την οποία εμφανίζεται ένας κλόουν να την αμφισβητήσει – με την συνδρομή του Ανδρουλάκη ο οποίος μετατρέπει την ανεπάρκειά του σε εθνική κρίση προσπαθώντας να γαντζωθεί από ένα κατασκευασμένο (σε… άλλη μονταζιέρα!) και ψευδές πρωτοσέλιδο που κατέπεσε σε λιγότερο από 24 ώρες! Δεν είναι η πρώτη φορά που τρωκτικά στοχοποιούν το πολίτευμα.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως υπάρχει σοβαρό θέμα με τις επιχειρήσεις, τους αστακούς και τα άλλα οστρακοειδή του Κασσελάκη. Δεν γίνεται να πετά η μύγα και να ζητούν εκλογές και να καταπίνουν όλο αυτό το γκρίζο παρελθόν του αρχηγού τους. Δεν θυμάται ο εξοχότατος ποιες επιχειρήσεις έχει και πότε τις πούλησε; Έλα, Παναγία μου!

Πάμε τώρα και στο τελευταίο που αφορά δυστυχώς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και το αρμόδιο Υπουργείο, όπως και την ηγεσία του στρατοπέδου της Θήβας. Στην 24 μηνών θητεία μας, εμείς μάθαμε μεταξύ άλλων πως ένας στρατιώτης απαγορεύεται ρητά να πολιτικολογεί και πολύ περισσότερο να προβαίνει σε δημόσιες πολιτικές δηλώσεις αμφισβητώντας κιόλας ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα και κατασυκοφαντώντας την χώρα διεθνώς. Επίσης, είναι απορίας άξιον πώς ένας φαντάρος ολίγων ημερών λαμβάνει μέρος σε παρέλαση πριν λάβει καν την στοιχειώδη εκπαίδευση! Πώς επετράπησαν στον οπλίτη Στέφανο Κασσελάκη όλα αυτά τα επικοινωνιακά σόου κατά την συνεχιζόμενη ολιγοήμερη θητεία του;  Να μας απαντήσουν άμεσα οι Ένοπλες Δυνάμεις. Θα ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα που ισχύουν για κάθε Έλληνα στρατευμένο; Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες;

Και ερχόμαστε στον κύριο Ανδρουλάκη ο οποίος κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης μέσα στην απελπισία του γιατί τα γκάλοπ, φανερά και κρυφά, τον εμφανίζουν να κατακρημνίζεται. Η ερώτηση είναι μία, απλή και ξεκάθαρη: να  κατονομάσει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους δημοκρατικούς κεντρώους και μετριοπαθείς πολίτες, ποιές είναι οι προοδευτικές δυνάμεις με το όνομά τους να τις μάθουμε και εμείς.

Μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ, που του φόρτωσε όλες τις αμαρτίες του κόσμου, που κυνήγησε λυσσαλέα τα βασικά του στελέχη, που το αποψίλωσε και το κατασυκοφάντησε; Μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που απεκάλεσε Πινοσέτ τον Γιώργο Παπανδρέου, πολιτικό αρχηγό που έλαβε 44% ; Μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που μετά ειδεχθούς διαστροφής, κυνήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος επωμίστηκε στις πλάτες του, μόνος εναντίον όλων κατά την περίοδο 2012 – 2015, το καθήκον να κρατήσει την Ελλάδα στην επιφάνεια του κόσμου, και εκ νέου, μόνος εναντίον όλων, να αντιπολιτευθεί τις ορδές του ΣΥΡΙΖΑ; Μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που κτυπούσε αλύπητα τον Αντρέα Λοβέρδο και όταν μετά από μια μακρά περίοδο απαξίωσης και κατατρεγμού, αθωώθηκε περίτρανα, δεν βρήκε ο Ανδρουλάκης δυο λέξεις να ψελλίσει για την δικαίωση του;  Όπως και δεν βρήκε δυο λέξεις να ευχαριστήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο!

Μην είναι το παλαιοσταλινικό ΚΚΕ;

Μην είναι ο πλασιέ των επιστολών του Χριστού;

Μην είναι οι Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη;

Μην είναι οι εξτρεμιστές, τα νεοαριστερά υπόλοιπα του Σύριζα;

Μην είναι ο χουντικός θεολόγος από την Κατερίνη;

Ή μην είναι η παλαιοχριστιανή Κωνσταντόπουλου που ο πατέρας της είχε στόχο… Ζωής να κλείσει φυλακή τον Αντρέα;

Ας μας απαντήσει ο κος Ανδρουλάκης, να μας φωτίσει με τα φώτα του!

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως κινείται…

Δεν αλλάζει ο άνθρωπος

Δημοσκοπήσεις: Η κυβέρνηση κατεβαίνει, η αντιπολίτευση δεν ανεβαίνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:23