search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:12
MENU CLOSE

Δεν αλλάζει ο άνθρωπος

25.03.2024 09:24
mairi-panagiotara

Δεν θα μάθουμε ποτέ. Δεν θα μάθετε ποτέ. Η καινούργια μόδα της «ενσυναισθησης», γιατί περί μόδας προκειται, ας μην αναλωθω να εξηγησω γιατι,γιατι οποιος καταλαβαινει καταλαβαινει.

Η «ενσυναισθηση» λοιπον λειτουργει μετα απο την γαϊδουρινη συμπεριφορα μας. Ολοι, κυριως ολες, τρεξανε μετα τον χλευασμο, παγκοσμιως ετσι,τ ην απρεπεια, την χυδαιοτητα, την σκληροτητα, να ζητησουν συγγνωμη. Ντραπηκαν, αισθανθηκαν ασχημα, μετανιωσαν, απολογουνται, για αυτα που εγραψαν, που ειπαν, που σκεφτηκαν κλπ κλπ. Ναι, γιατι η Κεϊτ σας την εκανε γυριστη, αν και πριγκιπησα, σας την βγηκε απο αριστερα. Καρκινο ειχε (για συγκεκριμενους λογος ο χρονος του ρηματος. Ειναι κατι σαν ευχη δηλαδη, να ειχε και να μην ξαναγυρισει). Ουτε λιφτινγκ εκανε, ουτε ψεμματα ητανε, ουτε για να κανει τον Ουϊλιαμ να την λυπηθει ητανε, γιατι μας ειπατε οτι ειχε και γκομενα ο πριγκιπας, ουτε τιποτα απο οτι σκεφτηκε το αρρωστο μυαλο σας. Ναι και αυτοι αρρωσταινουν, επισης υπαρχουν ανθρωποι, γενικα, οχι γαλαζοαιματοι, που δεν θελουν ρε φιλε να τα κανουν ολα βουκινο. Οοοοοχι, αν δεν σε εκβιασουμε δεν εχει χαρη. Το θεμα ομως δεν ειναι η βασιλικη οικογενεια της Αγγλιας, το θεμα ειναι ο ανθρωπος. Τι ανθρωποι ειμαστε; Που εχουμε καταντησει. Παρατηρουμε λοιπον εξ’αιτιας αυτης της ιστοριας τα εξης:

  1. Ποσο γρηγορα ξεχναμε. Ξεχασαμε τι συνεβη με την Νταϊανα, ολοι τοτε θρηνουσαν (παλι), μετανιωναν, θεωριες, ψευδη, σιγουροι οτι τετοια πραγματα δεν θα ξαναγινουν. Ναι καλα.
  2. Οι ανθρωποι που ειναι γνωστοι στον κοσμο, πρεπει οπωσδηποτε να δημοσιοποιουν την ζωη τους, επειδη ετσι θελουμε εμεις. Δεν μας ενδιαφερει καθολου τι θελουν οι ιδιοι.
  3. Τα τελευταια χρονια γινεται ολοκληρο θεμα για το μπουλινγκ εναντιον μας, εναντιον των γυναικων, για τιν κακοποιηση που δεχομαστε, για την ενδοοικογενειακη βια, για ιση μεταχειριση, για ισες αμοιβες κλπ. Αυτη, δεν ειναι γυναικα; Γιατι τοσο μπουλινγκ, και μαλιστα ΚΥΡΙΩΣ απο εμας τις γυναικες; Δεν ειναι μαννα αυτη; Η πρωτα ειναι πριγκιπησα, κατα την γνωμη σας, και μετα μαννα; Να το πω λιγο χοντρα, ποιος χεστηκε για την γνωμη σας.
  4. Να μιλησω και για μας εδω τις εγχωριες. Έστω οτι τις Αγγλιδες τις Αμερικανες, θα τις «ακουσει», θα ακουσει αυτα που ειπανε, που γραψανε. Ποιος ειπε στην κυρια Χρηστιδου, στην κυρια Μαγγιρα και στις υπολοιπες-ους, οτι θα ασχοληθει μαζι σας και με το τι λετε; Ποση εγωπαθεια, ποσος εγωϊσμος, ποση ελλειψη ενσυναισθησης, που τοσο καιγεστε γι’αυτην. Δεν λεω ποση βλακεια, για να μην σας στενοχωρησω. Οταν ερχεται η δικη σας ζωη ομως στο προσκηνιο, δεν θελετε κανεις να σας ακουμπησει, τοτε σκεφτεστε την ιδιωτικοτητα, τα προσωπικα δεδομενα, τα παιδια σας, τους γονεις σας, την παρτη σας.
  5. Γιατι μιλατε για πραγματα που δεν ξερετε, για ανθρωπους που δεν γνωριζετε, και αναλαμβανετε την ευθυνη του να κατεστρεψετε οτι καλο μπορει να υπαρχει. Το κανετε για ολα, και παντα. Γινεστε ψυχολογοι, ψυχιατροι, κοινωνιολογοι, ειδικοι γενικα, γιατροι, δικηγοροι, υδραυλικοι, ηλεκτρολογοι, ντελιβεραδες, ψυκτικοι και γενικως παντογνωστες, εχοντας διπλα σας αυτα τα αδιανοητα πανελ, που εννοειται πως οτι πειτε ειναι σωστο, αυταποδεικτο ο θαυμασμος δε του ενος προς τον αλλον βαραει κοκκινα σαν να μην υπαρχει τιποτ’ αλλο στον κοσμο παρα μονο το πανελ σας, ιερο, δεν εχετε ουτε ιερο ουτε οσιο-αυταποδεικτο. Πανελ κλακαδορων, τοσο σιγουροι για τους εαυτους σας. Αντε κανα δυο, στα διαφορα πανελ να αντιδρανε, κανας μικρουτσικος, κανας ουγγαρεζος……
    Κλαψτε πριν για την πριγκιπησα και για καθε πριγκιπησα, οχι μετα. Μην ακυρωνετε κατι σημαντικο που μπορει να δημιουργηθει, απο ιδεα μεχρι κινημα, διεκδικωντας την πρωτια της αγνοιας, της αμορφωσιας, της πνευματικης ενδοιας, της ψυχικης ανεπαρκειας, γιατι αυτο βολευει, αυτο προλαβαινουμε. Μην βαζετε μπροσταρηδες γελοιους ανθρωπους, γιατι τοτε, γινεται γελοια η ιδεα, το κινημα, η πραξη. Αυτο δε, ταιριαζει παντου, στην ζωη, στην πολιτικη, στην δουλεια, στις σχεσεις, στην παιδεια, στην δικαιοσυνη, ΠΑΝΤΟΥ. Μην θαυμαζουμε τους μετριους, γιατι εκει αισθανομαστε καλα.
    Κεϊτ, περαστικα.
    Ου γαρ οιδασι τι ποιουσι.
    Εμεις ειμαστε λιγοι οταν σκεφτομαστε ετσι,αυτο που ειναι ο καθενας δεν αλλαζει εξ’αιτιας της «γνωμης»που εχει ο αλλος.
    Αντε γεια,και περαστικα σας.Εσεις το χρειαζεστε περισσοτερο απο την Κεϊτ.

ΥΓ. Αφότου λοιπόν έγινε όλο αυτό, αφού αποκάλυψε το θέμα της υγείας της, υπήρξε τηλεπαρουσιάστρια, ειδήσεων δε, ναι ναι ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ, που είπε: «όμως είπε ψέματα στον κόσμο, δεν ηταν σωστο αυτο,γιατι ο κοσμος θελει να μαθει». Λοιπον, ποιος σου ειπε εσενα οτι ο κοσμος καιγεται να μαθει. ΕΣΥ θελεις να μαθεις για να εχεις θεματακι,οχι οτι ο κοσμος δεν νοιαζεται,νοιαζεται,αλλα αφηνει τα πραγματα να γινουν,να μαθευτουν απο μονα τους.ΕΣΥ ψοφας να βγαλεις την ειδηση μη τυχον και προλαβει αλλος πρωτος,κι’ας ειναι οτι ναναι, την αληθεια θα κοιταξουμε τωρα. Γιατι ως γνωστον πολλες φορες η ειδηση με την αλληθεια, αλλου. Και γιατι κυρια τηλεπαρουσιαστρια ειδησεων, να το πει, ουτε καν σκεφτηκες οτι: να ακουσουν τα παιδια της απο τις τηλεορασεις και τα μιντια για την μαμα τους; Να μην της δωσουμε το δικαιωμα δηλαδη, ουτε στην αρρωστια της, ουτε στην δυστυχια της, ουτε στα παιδια της να το πει εκεινη οπως πρεπει και οπως ξερει. Αλλα ειπαμε, ΛΕΜΕ οτι μας νοιαζει, (οπως για παρα πολλα πραγματα και για παρα πολλους ανθρωπους), μονο τσιτατα ειστε στα σοσιαλ, «τα παιδια ειναι ολων μας παιδια» πχ, οταν ομως ερχεται η ωρα να το αποδειξουμε, στα παλια μας τα παπουτσια τα παιδια, οι γεροι, οι αλλοι, εγω, αυτη, αυτος……

Σας βγαζω τη γλωσσα.

*Στο άρθρο διατηρείται η ορθογραφία και το συντακτικό ως μας αποστέλλεται.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκοπήσεις: Η κυβέρνηση κατεβαίνει, η αντιπολίτευση δεν ανεβαίνει

Η «Μαίρη Παναγιωταρά» για τον… αγαπητό Γιώργο

Τουρκικός χαβάς και ελληνική σιωπή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:10