search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:44
MENU CLOSE

Οικονομικά σκάνδαλα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα καταγγέλλουν εργαζόμενοι της εταιρείας  

26.03.2024 17:05
EAS

Σοβαρό «κατηγορώ» για την οικονομική διαχείριση που κάνει η διοίκηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων διατυπώνεται από εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι μιλούν για «αυθαίρετες και ζημιογόνες πρακτικές», που οδηγούν σε «κοστοβόρες και εξωφρενικά υπερτιμολογημένες αχρείαστες ή και ανύπαρκτες υπηρεσίες εξωτερικών συνεργατών».

Σε ανάρτηση καταπέλτη στο facebook ο Μάκης Θεοχάρης, εργαζόμενος στα ΕΑΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, επισημαίνει μάλιστα ότι «στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει μέσα στη βδομάδα που τρέχει, έχουν ως θέμα, το να αναθέσουν σε εξωτερικό σύμβουλο έργο με τέτοια ..… καθήκοντα! Ανάθεση έργου συμβούλου περιορισμού της σπατάλης!!!  Κόστος; 250.000 €!».

Προσθέτει επίσης ότι «μνημειώδης είναι η διαχείριση από τους “κομισάριους” της σημαντικής χρηματοδότησης της τελευταίας πενταετίας, που ξεπέρασε τα 160 εκατομμύρια ευρώ και που δόθηκε με την μορφή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοχάρη:

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ : Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ !

Αξιολογήθηκαν ως Άριστοι..! Το ερώτημα είναι σε ποιο αντικείμενο;;;;;

Ως εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, νομίζαμε ότι πλέον τα έχουμε «δει όλα» όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της Εταιρείας.

Πιστεύαμε βλέπετε πως, οι αυθαίρετες και ζημιογόνες πρακτικές της Διοίκησης είχαν «πιάσει ταβάνι».

Ότι οι ενέργειες που οδήγησαν τα Ε.Α.Σ. στην αδράνεια και την επιχειρησιακή περιθωριοποίηση, ήταν τόσο ακραίες, που δεν υπήρχε έδαφος να επιδεινωθούν περισσότερο…!!!

Μνημειώδης είναι η διαχείριση από τους “κομισάριους” της σημαντικής χρηματοδότησης της τελευταίας πενταετίας, που ξεπέρασε τα 160 εκατομμύρια € και που δόθηκε με την μορφή της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Από τη μια πόρτα, έμπαιναν τα χρήματα των φορολογούμενων στα ταμεία της Εταιρείας και από την άλλη έβγαιναν και κατευθύνονταν σε πολύ κοστοβόρες και εξωφρενικά υπερτιμολογημένες αχρείαστες ή και ανύπαρκτες υπηρεσίες εξωτερικών συνεργατών…!!!

Με βάση αυτή την  πεπατημένη  της όλης διαχείρισης των οικονομικών της Εταιρείας κανείς δεν περίμενε ενέργειες από πλευράς Διοίκησης  για περιορισμό της σπατάλης…

Εξάλλου με δικές της αποφάσεις, τα χρήματα ξοδεύονταν σε περίεργες διαδρομές…….

Όμως διαψευστήκαμε όλοι!

Οι διοικούντες αντέδρασαν και μάλιστα αποφασιστικά..!!!

Άκουσον άκουσον…!!!!

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο  που θα γίνει μέσα στη βδομάδα που τρέχει, έχουν ως θέμα, το να αναθέσουν σε εξωτερικό σύμβουλο έργο με τέτοια ..… καθήκοντα.!!!!

Ανάθεση έργου συμβούλου περιορισμού της σπατάλης!!! Κόστος; 250.000 € !!!!

Βέβαια, δεν είναι πολύ λογικό να «πετάς» στην τσέπη κάποιου 250 «ζεστά» χιλιάρικα, με αντικείμενο εργασίας να σου προσφέρει συμβουλές  πως … δεν θα σπαταλάς τους οικονομικούς πόρους της Εταιρείας..!(Άσε που το χούι δεν κόβεται…)

Σε αστρολόγο να πήγαινες, θα στοίχιζε λιγότερα …….

Πιο φυσιολογικό θα ήταν, για μια τέτοια περίπτωση και με βάση τα χρήματα αυτά, να ανατεθεί στο

Σύμβουλο που θα επιλεγεί, να σε εκπαιδεύσει στο πως μπορείς να τα οικονομάς, χωρίς να προσφέρεις τίποτα … Είναι ένα αντικείμενο που θα γνωρίζει καλά, αφού μετά την ανάθεση που θα πάρει, θα το βιώνει καθημερινά.!!!!

 Αυτή θα ήταν από πλευράς του, ουσιαστικότερη και πολυτιμότερη υπηρεσία, προς τους  «Άριστους» που όρισε η Κυβέρνηση να Διοικούν τα Ε.Α.Σ. και να διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.!!!

Ευτυχώς  τελικά, που στη ζωή μας υπάρχει και το χιούμορ γιατί η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να αντέχει κανείς την σαπίλα που κινείται σε όλα τα επίπεδα….

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Για να γίνει μπάζωμα έπρεπε πρώτα να γίνει ξεμπάζωμα – Υπήρχαν επικίνδυνα χημικά που εξαφανίστηκαν»

Χολαργός: Εφιάλτης για 43χρονη – Τη συνόδευσε από το μπαρ στο σπίτι της και τη βίασε

Ρόδος: Αρκετές παραλίες του νησιού γέμισαν με τροπικές μέδουσες που φτάνουν το ένα μέτρο – Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:39