search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Βαλτιμόρη: «Όλη η γέφυρα μόλις κατέρρευσε» – Το ηχητικό ντοκουμέντο του δυστυχήματος – Επιχείρηση απομάκρυνσης συντριμμιών

28.03.2024 15:22
dali baltimori 8760- new

Hχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή της πρόσκρουσης του πλοίου Dali και στη συνέχεια την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, έδωσε στη δημοσιότητα η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ. 

Όπως προκύπτει από το ηχητικό, το φορτηγό πλοίο είχε εκμπέμψει επείγον σήμα για να ειδοποιήσει τις Αρχές ότι είχε χάσει την ισχύ του πριν συγκρουστεί στη γέφυρα.

Στο ηχητικό ακούγονται οι υπάλληλοι να ανακοινώνουν στο κέντρο επικοινωνίας ότι η γέφυρα στον ποταμό Πατάπσκο στη Βαλτιμόρη έχει μόλις καταρρεύσει. Αρχικά ένας αξιωματούχος δίνει τις πρώτες οδηγίες: «Κρατήστε όλη την κίνηση στη γέφυρα Key… Πλησιάζει ένα πλοίο που μόλις έχασε το τιμόνι του, οπότε μέχρι να το θέσουμε υπό έλεγχο, πρέπει να σταματήσουμε όλη την κυκλοφορία. Βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κανείς στη γέφυρα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα πλήρωμα εκεί… Ίσως θέλετε να ειδοποιήσετε τον εργοδηγό για να δούμε αν μπορούμε να τους βγάλουμε από τη γέφυρα προσωρινά.»

Τότε ένας άλλος απαντά λέγοντας ότι θα «έβγαζε τους εργάτες» αλλά ήταν πολύ αργά.

Ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ακούγεται μια φωνή που λέει: «Όλη η γέφυρα μόλις κατέρρευσε. Ξεκινήστε, ξεκινήστε όποιος… όλοι. Όλη η γέφυρα μόλις κατέρρευσε.»

Την ίδια ώρα, οι αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των συντριμμιών από τον ποταμό Πατάπσκο.

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες έρευνας στις περιοχές γύρω από αυτά τα συντρίμμια», δήλωσε ο συνταγματάρχης Roland L. Butler Jr., επιθεωρητής της αστυνομίας του Μέριλαντ. Δύο πτώματα ανασύρθηκαν την Τετάρτη ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί.

Οι προσπάθειες αναζήτησης θυμάτων διακόπηκαν λόγω επικίνδυνων συνθηκών.

Διαβάστε επίσης:

Κέιτ Μίντλετον: «Πάσχει από καρκίνο παχέος εντέρου» υποστηρίζει βασιλικός αναλυτής

ΗΠΑ: Επίθεση άνδρα με μαχαίρι στο Ιλινόι – Τουλάχιστον 4 νεκροί και 5 τραυματίες (videos)

Κέιτ Μίντλετον: «Kάλπικο» το βίντεο για τον καρκίνο; (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 18:06