search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:44
MENU CLOSE

Γιώργος Φλωρίδης για δημοσίευμα «Βήματος»: Τη χώρα την κυβερνάει ο λαός, όχι τα παραγεμισμένα πορτοφόλια

29.03.2024 13:39
floridis 654- new

Πλήρως ευθυγραμμισμένος με τη γραμμή Μαξίμου ότι πίσω από τα δημοσιεύματα για τη μονταζιέρα στα ηχητικά των Τεμπών κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα που «πολεμούν» την κυβέρνηση, εμφανίστηκε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Σε αυτό το θέμα πήρε θέση καθαρή χθες ο πρωθυπουργός, καθαρότατη, με τη φράση του ότι, δεν πρόκειται να κυβερνήσω με κανέναν εξωθεσμικό παράγοντα. Λοιπόν, τη χώρα την κυβερνάει ο λαός και όχι τα παραγεμισμένα πορτοφόλια. Εκεί είναι όλες οι απαντήσεις. Καθαρές απαντήσεις», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης το πρωί της Παρασκευής (29/3) μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Χωρίς και αυτός να τολμήσει να κατονομάσει τα «περιβόητα» επιχειρηματικά συμφέροντα, σχολίασε ότι το δημοσίευμα του «Βήματος» «δεν υποστηρίζει τον προκλητικό τίτλο για μονταζιέρα».

«Νομίζω ότι όλοι όσοι διαθέτουν οικονομική ή επικοινωνιακή δύναμη και πιστεύουν ότι μπορεί να καθορίσουν τις τύχες αυτής της χώρας, προσβάλλοντας μια κυβέρνηση η οποία έχει εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία από τον ελληνικό λαό, νομίζω κάνουν λάθος. Την απάντηση θα την πάρουν πάρα πολύ γρήγορα», προσέθεσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Όσα γράφονται στο ρεπορτάζ δεν συνδέονται με τον τίτλο του», επισήμανε αναφέροντας ότι «το ρεπορτάζ παραθέτει κάποια στοιχεία, όμως η αλήθεια είναι ότι οι ανακριτές είχαν στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, γιατί προέβησαν κατευθείαν σε κατάσχεση όλου του οπτικοακουστικού υλικού, είχαν στα χέρια τους ατόφιες όλες τις συνομιλίες και στον ήχο και στην καταγραφή τους».

«Μονταζιέρα είναι κάτι το οποίο δίνεται στον ανακριτή με έναν τέτοιο τρόπο, ώστε τον ανακριτή να τον παραπλανήσει. Όμως εδώ ο ανακριτής είχε ατόφιο το υλικό όλο και ουδέποτε ετέθη ζήτημα ότι εκεί ο ανακριτής παραπλανήθηκε. Από τις πρώτες μέρες. Ουδέποτε. Στην υπόθεση αυτή ασχολούνται 100 δικηγόροι το λιγότερο και μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι 100-150 δικηγόροι που ασχολούνται με την υπόθεση αυτή δεν έχουν αναφέρει το παραμικρό για να κάνουν ένα παράπονο ότι ο ανακριτής, η δικαιοσύνη μέχρι τώρα δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Ενώ λοιπόν οι ασχολούμενοι νομικοί παραστάτες με την υπόθεση αυτή δεν έχουν εκφράσει κανένα παράπονο για την ανακριτική διαδικασία, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν κάνει καλά τη δουλειά της και η κυβέρνηση συγκαλύπτει»,τόνισε.

«Η κυβέρνηση επικράτησε κατά κράτος»

Ερωτηθείς σχετικά με την απομάκρυνση των δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, χθες λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε πως είναι «εξαιρετικοί».

«Έχω συνεργαστεί μαζί τους και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε το ήθος τους, ούτε η πολιτική τους επάρκεια. Όμως εδώ υπάρχει ένα σοβαρότατο λάθος. Εξεπέμφθη, όπως είπε η κυβέρνηση, ένα λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή».

Σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας, επισήμανε πως η τριήμερη συζήτηση έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει «την αντεπίθεση της αλήθειας».

«Τόσο καιρό, η κυβέρνηση, από μια συστολή και έναν σεβασμό προς τη μνήμη των θυμάτων και προς τον πόνο των συγγενών, άφησε να εξελιχθεί μια ατμόσφαιρα η οποία κυριαρχείται και από ψέμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα σύννεφο πάνω στην Ελλάδα ότι η κυβέρνηση με κάθε τρόπο επιχειρεί να συγκαλύψει τα αίτια που συνέβη αυτό το τρομακτικό δυστύχημα. (…) Για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν με ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση τη συζήτηση, η κυβέρνηση επικράτησε κατά κράτος, διότι τα στοιχεία τα οποία θεμελιώνουν την αλήθεια σε όλα τα επίπεδα αποκαλύφθηκαν απολύτως και κατέπεσε όλο αυτό το ψεύδος κάποιων αντιπολιτευόμενων κομμάτων, τα οποία μέχρι τώρα ήταν κρυμμένα πίσω από τον αληθινό πόνο των συγγενών που έχασαν ανθρώπους και από τον πόνο της ελληνικής κοινωνίας και από την απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας να χυθεί άπλετο φως», ανέφερε.

«Όταν τον μήνα Ιούλιο ανέλαβα το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ήρθε ένα αίτημα από τους ανακριτές ότι η υπάρχουσα νομοθεσία δεν τους αφήνει να ακούσουν τις συνομιλίες, οι οποίες είναι έξω από τις επιχειρησιακές συνομιλίες που ήταν στο φάκελο του ανακριτή από την πρώτη στιγμή, δηλαδή αυτά που ακούγαμε όλοι, αυτά που είχανε παιχτεί τελοσπάντων. (…) Όταν λοιπόν ήρθε αυτό το αίτημα ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και είπα ότι πρέπει να πάμε σε μια ρύθμιση, και ο πρωθυπουργός μου λέει πήγαινε την τώρα αν μπορείς, δηλαδή πώς να σου πω, σε μια ώρα. Πράγματι καταρτίστηκε η διάταξη αυτή και πέρασε σε μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία κυρώθηκε στη Βουλή σε λίγες μέρες. Ποιο είναι το καταπληκτικό, ότι αυτοί οι υποκριτές, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διάταξη αυτή, με την οποία επιτρεπόταν στους ανακριτές να ακούσουν τι έχει συμβεί, συνομιλίες ενδεχομένως μεταξύ των σταθμαρχών, μεταξύ των σταθμαρχών και των προϊσταμένων τους, μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών, μεταξύ των μηχανοδηγών μεταξύ τους, από τα τηλέφωνά τους, αυτή τη διάταξη που επέτρεπε να διευρυνθεί το πεδίο της έρευνας του ανακριτή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ψήφισε. Είναι τρομερό. Δεν την ψήφισε με το σκεπτικό ότι προσβάλλει το κράτος δικαίου. (…) Επίσης, αυτή τη διάταξη δεν την ψήφισαν οι υποκριτές, αυτοί οι θεομπαίχτες της ΝΙΚΗΣ, οι οποίοι τώρα πάνε και δήθεν θρηνούν μαζί με τους συγγενείς, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράσταση, τη διάταξη αυτή που επέτρεπε να φωτιστεί το δυστύχημα αυτό, δεν την ψήφισαν. Και επίσης αν δει κανένας στα αποτελέσματα της ψηφοφορίας εκεί που είναι η στήλη της Πλεύσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ούτε εκεί έχουν ψηφίσει. Λοιπόν όλοι αυτοί που φωνασκούν, όταν ερχόντουσαν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για να μπορέσει να διευκολυνθεί η ανάκριση, δεν τις ψήφιζαν», περιέγραψε ο υπουργός.

«Έχοντας την εμπειρία από την υπόθεση για το Μάτι, όπου η ανάκριση καθυστέρησε και εγώ δεν ξέρω πόσα χρόνια και που όταν τελείωσε δεν έβρισκαν αίθουσα για να ξεκινήσει η δίκη, η κυβέρνηση λοιπόν αυτή με πολύ συγκεκριμένα βήματα διευκολύνει και το έργο της Δικαιοσύνης και η δίκη να οδηγηθεί να ξεκινήσει γρήγορα και ο χώρος να υπάρχει πολύ νωρίτερα από το σημείο που θα ξεκινήσει η δίκη πανέτοιμος», συμπλήρωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

«Και το επόμενο ψέμα, το μεγάλο που εφευρέθηκε είναι ότι μέσα στη διαδικασία συγκάλυψης υποτίθεται και αυτό αναπαράχθηκε με έναν φρικαλέο τρόπο, είναι ότι εκεί μπαζώθηκε ο χώρος για να μην μπορούν να βρεθούν στοιχεία τα οποία θα ήταν ενδεχομένως αποκαλυπτικά του τι συνέβη εκεί. Λοιπόν, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ’ αυτό. Ότι έπεσε τσιμέντο. Δεν έχει πέσει ούτε ένας πόντος τσιμέντο, ούτε ένας πόντος», τόνισε ο υπουργός, επιχειρώντας στη συνέχεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τοποθετήθηκε χαλίκι, όπου χρειάστηκε,

Ισχυρίστηκε ότι έγινε με υποδείξεις ειδικών, τόσο για λόγους επιχειρησιακούς όσο και για λόγους ασφαλείας, λόγω ύπαρξης αγωγού φυσικού αερίου στο υπέδαφος της περιοχής.

«Δεν θα άλλαζα ούτε γράμμα»

Σχετικά με τη φράση του για τα «μπαζώματα» που προκάλεσε αντιδράσεις, την οποία διατύπωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη διαδικασία της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, ο υπουργός τόνισε πως δεν την ανακαλεί.

«Όχι, γιατί, εκεί πάλι επιχειρούν διαστρέβλωση. Η φράση μου ήταν ότι όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν τα ψεύδη του μπαζώματος, αυτοί είναι για τα μπάζα ήταν η διατύπωσή μου. Αυτοί οι οποίοι εθίγησαν από αυτό, παίρνουν τη φράση αυτή που είναι πάρα πολύ καθαρή και αφορά αποκλειστικά αυτούς και λένε, μα θίγει και τους συγγενείς. Το αντίθετο. Αυτή η φράση λέει ότι όσοι χρησιμοποίησαν τα ψεύδη των μπαζωμάτων είναι για τα μπάζα και γιατί μέχρι τώρα κρύβονταν πίσω από τον πόνο των συγγενών. Λοιπόν, τώρα που τους αποκαλύψαμε χωρίς να βάζουν μπροστά τους ανθρώπους που θρηνούν αληθινά, τώρα αυτό τους πονάει. Λοιπόν, δεν θα άλλαζα ούτε γράμμα», ανέφερε καταλήγοντας ο Γιώργος Φλωρίδης.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: «Εκστομίζει ψέματα με αδιανόητη ευκολία – Αυτό είναι το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για τα Τέμπη» (photos/video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μπεκατώρου, Παππάς, Χατζηχρήστου, Παπαδημητριάδης – Τέσσερις υποψηφιότητες έκπληξη για την ευρωλίστα

Γαβρήλος: Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:38