search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:49
MENU CLOSE

Κολωνός: «Τις πιστέψαμε και νικήσαμε» – Συγκέντρωση για την καταδίκη Μίχου και την αθώωση της μητέρας της 12χρονης

29.03.2024 22:52
kolonos sygkentrosi sepolia 098- new

Δυναμική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στα Σεπόλια, την γειτονιά της 12χρονης, μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον Ηλία Μίχο και την αθώωση τη μητέρας του κοριτσιού.

«Τις πιστέψαμε και νικήσαμε. Δικαιοσύνη για τις φτωχές – Στις φυλακές κυκλώματα και βιαστές» αναγραφόταν στο πανό της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην 12χρονη, που έκανε και το σχετικό κάλεσμα.

«Τις πιστέψαμε και τις δύο από την αρχή και δικαιωθήκαμε. Καλούμε όλες/ους στη συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης και καταδίκης των βιαστών και μαστροπών. Με τη συγκέντρωση τιμάμε τη 12χρονη και το απίστευτο θάρρος της. Σήμερα γιορτάζει η αλληλεγγύη! Σήμερα γιορτάζουμε η μία την άλλη» επισήμανε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη, στο σχετικό κάλεσμα.

Τη Δευτέρα οι ποινές στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης από τον Κολωνό, οπότε και θα ανακοινωθούν οι ποινές, μετά την απόφαση και την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων για τα ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο απέρριψε την πρόταση της εισαγγελέως, για απαλλαγή του Ηλία Μίχου από την κατηγορία του βιασμού και της μαστροπείας και ενοχή της μητέρας, ενώ την οργή των πολιτών είχε προκαλέσει η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών στην 12χρονη.

Εν τω μεταξύ, σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της Παρασκευής (29/3) η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη που υπήρξε θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Η επιτροπή αλληλεγγύης, μετά τη σημερινή καταδικαστική απόφαση για τον Ηλία Μίχο και την αθώωση της μητέρα του ανήλικου θύματος, καλεί το απόγευμα της Παρασκευής (19:00) «στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά της 12χρονης, όπου ζει η οικογένειά της. Στη γειτονιά που από αύριο η μάνα που έσπασε τη σιωπή θα κυκλοφορεί ελεύθερη και με το κεφάλι ψηλά».

«Τις πιστέψαμε και τις δύο από την αρχή και δικαιωθήκαμε. Καλούμε όλες/ους στη συγκέντρωση νίκης της αλληλεγγύης και καταδίκης των σπουδαστών και μαστροπών» τονίζει η Επιτροπή και αναφέρει ότι με τη συγκέντρωση τιμά το θάρρος που έδειξε το παιδί. «Σήμερα γιορτάζει η αλληλεγγύη. Σήμερα γιορτάζουμε η μία την άλλη».

Νωρίτερα, πανηγυρικό κλίμα επικράτησε έξω από το Εφετείο Αθηνών μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ένοχο τον Ηλία Μίχο για βιασμό και μαστροπεία και να αθωώσει την μητέρα της 12χρονης.

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου στους συγκεντρωμένους επικράτησε ενθουσιασμός, εναγκαλισμοί, χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς.

Μεταξύ του κόσμου, που βρισκόταν έξω από τα δικαστήρια, ήταν και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, η οποία στο άκουσμα της καταδίκης του Ηλία Μίχου και της αθώωσης της μητέρας της ανήλικης για το αδίκημα της μαστροπείας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.

Η παρέμβαση της 12χρονης

Η 12χρονη, είχε επισημάνει εξαρχής την αθωότητα της μητέρας της, αλλά και τον εφιάλτη που βίωνε με τον Ηλία Μίχο και τους συγκατηγορούμενούς του. «Η μαμά μου είναι αθώα, φοβόμουν το τέρας, θέλω να τελειώσουν οι εφιάλτες μου», είχε τονίσει σε τελευταία της παρέμβαση, σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης προς την ίδια και την οικογένειά της.

Την ώρα της απόφασης βρισκόταν στο σχολείο, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και όπως δήλωσε η δικηγόρος της Ασπασία Ταραχοπούλου είναι πολύ χαρούμενη για την έκβαση των γεγονότων.

Για μια μέρα χαράς έκανε λόγο η Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας 105,5 Στο Κόκκινο, αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε ένοχο βιασμού και μαστροπείας τον Ηλία Μίχο και αθώωσε τη μητέρα του ανήλικου θύματος κοπέλας από τις βασικές κατηγορίες.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου ανακάλεσε στη μνήμη της την αρχή αυτής της υπόθεσης και έκανε λόγο για μια διαδικασία εξαντλητική και ψυχοφθόρα, η οποία όμως άξιζε τον κόπο.

Η ίδια σχολίασε δε ότι το δικαστήριο πίστεψε το παιδί, το οποίο στηρίχτηκε μόνο από την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

«Η πολιτεία δεν στήριξε ποτέ αυτούς τους ανθρώπους ούτε περιμένουμε να το κάνει» δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αλλά και ο δικηγόρος της μητέρας Απόστολος Λύτρας, ο οποίος συνεργάστηκε στη δίκη με την δικηγόρο της 12χρονης, τόνισε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί η εισαγγελική πρόταση, ότι δικαιώθηκε η 12χρονη και ότι από τους κατηγορουμένους ακούστηκαν αδιανόητα πράγματα.

Η μητέρα του κοριτσιού δέχτηκε τις αγκαλιές των παιδιών της που βρίσκονταν στο δικαστήριο, δήλωσε ο κ. Λύτρας και συνομίλησε τηλεφωνικά με την 12χρονη, η οποία της είπε ότι την περιμένει να την πάρει να γυρίσουν μαζί στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική από φωτιά σε διαμέρισμα – Τρία άτομα στο νοσοκομείο

Σύμβαση 717: Ελεύθερα με 3,5 εκατ. ευρώ 5 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ – Με «αριθμητική πρόοδο» οι εγγυήσεις-μαμούθ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Ηλεία: «Αναβίωσε» η κόντρα Τσελέντη-Παπαδόπουλου – «Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09