search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:24
MENU CLOSE

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

29.03.2024 16:15
pispirigkou-new

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη από την Πάτρα, για τον θάνατο της κόρης της η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 από ισχυρή δόση κεταμίνης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, μόλις άκουσε την καταδικαστική απόφαση, δεν αντέδρασε παρά έμεινε σιωπηλή με σκυμμένο το κεφάλι. Η πρόεδρος της είπε «γνωρίζετε ότι μπορείτε να ασκήσετε έφεση» με την κατηγορουμένη να βγάζει την μάσκα και να απαντά «το γνωρίζω».

Την ίδια ώρα, η μητέρα της 35χρονης, που καθόταν στα μπροστινά έδρανα της αίθουσας, μόλις άκουσε ότι το δικαστήριο κρίνει ένοχη την κόρη της, κατέβασε το κεφάλι της και ξέσπασε σε κλάματα.

Εντός της δικαστικής αίθουσας ήταν και πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρας της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης, ενώ να σημειωθεί ότι ούτε εκείνος αντέδρασε, ακούγοντας την ετυμηγορία.

Ομόφωνα ένοχη για την απόπειρα και την ανθρωποκτονία

Νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε αποφασίσει επίσης την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας.

Πιο αναλυτικά, μετά από 14 μήνες διαδικασίας, η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής ότι κηρύσσει ένοχη την 35χρονη γυναίκα από την Πάτρα, για τον χαμό της 9χρονης η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Ένοχη επίσης την έκριναν και για την απόπειρα σε βάρος του παιδιού λίγους μήνες νωρίτερα από την,κατά τις δικαστικές αρχές, μοιραία δόση κεταμίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την Πισπιρίγκου. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Όπως είπε η Πρόεδρος, «το δικαστήριο απορρίπτει ομόφωνα τα λοιπά εκκρεμή αιτήματα για κρείσσονες αποδείξεις ιδίως αυτά περί προσκόμισης του σάκου αναζωογόνησης της ΜΕΘ Παίδων του Αγλαΐα Κυριάκου, των λοιπών εγγράφων που περιλαμβάνονται στο από 31.1.23 αίτημα της υπεράσπισης και της διενέργειας περαιτέρω γονιδιακού ελέγχου.

Και κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11.4.2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29.1.2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της και γνωστοποίησε πως δεν θα ζητήσει ελαφρυντικά.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ποινή των ισοβίων, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή από το δικαστήριο.

Κούγιας: Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και δικαστική πλάνη

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας εξήγησε γιατί δεν αιτήθηκε ελαφρυντικών ενώ έκανε λόγο για «τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο». Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος ότι η 35χρονη θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Εξεπλάγην από την ομόφωνη απόφαση, πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη. Δεν περίμενα τέτοια απόφαση, ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τη δικαιοσύνη… Εχω πειστεί για την αθωότητα της και είμαι σίγουρος ότι θα δικαιωθουμε στο δεύτερο βαθμό… Δεν υποβάλλαμε αίτημα για χορήγηση ελαφρυντικών, αποφασίζοντας από κοινού με την κατηγορούμενη να μη δεχθούμε την οποιαδήποτε ποινή… Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το άλλο δικαστήριο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος ωστόσο είπε ότι είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κασσελάκης: Η τούρτα γενεθλίων και το τραπέζι μετά την ορκωμοσία (Photos / Video)

Η απομάκρυνση τεσσάρων υπουργών σε εννιά μήνες, τα αυτογκόλ και η μηδενική ανοχή του Μητσοτάκη

Δημήτρης Κόκοτας: Έγινε αξονική εγκεφάλου – Προσπάθεια από τους γιατρούς να τον ξυπνήσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:15