search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:05
MENU CLOSE

ΒΟΥΛΗTV: Τα στατικά κάδρα, σαν tableau vivant των συνεδριάσεων και η ανάγκη αλλαγής στη σκηνοθετική αντίληψη 

29.03.2024 15:23
vouli-tv_0403_1460-820_new

Πάντα έχει ενδιαφέρον η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής. Η χθεσινή είχε ακόμη μεγαλύτερο.  Όχι τόσο για το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν αναμενόμενο.  Ωστόσο κάτι λείπει από την εικόνα του ΒΟΥΛΗTV σε τέτοιου είδους καλύψεις του κοινοβουλευτικού έργου.  

Προφανώς και υπάρχει ένα τυπικό το οποίο θα πρέπει να εφαρμόζεται. Πόσω μάλλον όταν γίνονται συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ή συνεδριάσεις όπως η χθεσινή.

Η τηλεσκηνοθεσία στις μεταδόσεις, με τα στατικά κάδρα στους αρχηγούς των κομμάτων, όταν βρίσκονται στο «βήμα» της Βουλής,  και τα κάποια- ελάχιστα- γενικά από το εσωτερικό της αίθουσας συνεδριάσεων της Ολομέλειας της εθνικής αντιπροσωπείας, καλό θα ήταν να αναβαθμιστεί.

Συμφωνούμε ότι επ’ ουδενί οι τηλεοπτικές μεταδόσεις από το Κοινοβούλιο είναι τηλεοπτικό σόου. Και ούτε πρέπει να γίνουν. Ωστόσο παραμένει οπτικοακουστικό- τηλεοπτικό- προϊόν.

Η αξιοποίηση πλάνων από διαφορετικές «περιοχές» των βουλευτικών εδράνων, των θεωρείων, των υπουργικών θώκων, στις απευθείας αναμεταδόσεις ίσως συμβάλλει στην αναβάθμιση της «μεγάλης εικόνας» και ενδεχομένως η προβολή του κοινοβουλευτικού έργου, ως ελκυστικότερη πια, να αμβλύνει ή και να ανατρέψει πιθανές στερεοτυπικές αντιλήψεις. 

Με δυο λόγια, θα μπορούσε να εξεταστεί μια διαφορετική σκηνοθετική προσέγγιση η οποία χαρη  στην ανανέωση της τηλεοπτικής εικόνας θα λειτουργήσει προσελκυστικά στη «μεγάλη εικόνα» του κοινοβουλευτικού έργου.

Διαβάστε επίσης:

Πρόκριση στην τηλεθέαση από τον Alpha με οριακή διαφορά από τον ανταγωνισμό

Attica TV: Οι αρουραίοι «μιλούν» στο «Infowar» για τις ταξικές διαφορές στις μεγαλουπόλεις και την παγκοσμιοποίηση

Τηλεθέαση εκπομπών: Στην κορυφή ξανά η «Γη της ελιάς» – Δεύτεροι σε δημοφιλία οι «Boomers»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:04