search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:49
MENU CLOSE

Attica TV: Οι αρουραίοι «μιλούν» στο «Infowar» για τις ταξικές διαφορές στις μεγαλουπόλεις και την παγκοσμιοποίηση

29.03.2024 11:38
xatzistefanou

Τα podcast του άφησαν εποχή. Πλέον το «Infowar» αποκτά οπτικοακουστική διάσταση με τη μορφή δημοσιογραφικών ντοκιμαντέρ για τα οποία συνεργάζονται από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού ο Άρης Χατζηστεφάνου και ο Χρήστος Αβραμίδης.

Για το «Infowar» και την ένταξή του στο μενού του περιφερειακού καναλιού Attica TV με χαρακτηριστικά εθνικής εμβέλειας (το πρόγραμμα του είναι προσβάσιμο από τις πλατφόρμες των Cosmote TV και Nova) το topontiki.gr είχε πληροφορήσει από καιρό.

Σήμερα στις 20.00 (και σε επανάληψη το Σάββατο την ίδια ώρα) θα βγει στον αέρα η έρευνα «Αρουραίου και λόρδοι» των δύο δημοσιογράφων για την κοινωνική και… ταξική διαστρωμάτωση των τρωκτικών της Νέας Υόρκης και την -απρόσμενη- επιρροή και επίδραση στην εξέλιξη των μεγαλουπόλεων από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Ειδικοί επιστήμονες αλλά και ο διασημότερος «ξεναγός» αρουραίων του Μανχάταν εξηγούν πώς τα τρωκτικά μάς βοηθούν να κατανοήσουμε φαινόμενα από τον gentrification (το κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο του εξευγενισμού από την άποψη της πολεοδομίας, με αγορά ή ανακαίνιση κατοικιών και καταστημάτων σε υποβαθμισμένες γειτονιές) μέχρι την παγκοσμιοποίηση.

Στη Νέα Υόρκη ο Άρης Χατζηστεφάνου δείχνει με επιστημονική τεκμηρίωση πως η αστική χωροταξία αντανακλάται στους αρουραίους αλλά και πως τα τρωκτικά άλλαξαν την ιστορία των γκράφιτι και κάπως έτσι μια φαινομενικά απλή παρατήρηση από τη ζωή στην αμερικανική μεγαλούπολη μετατρέπεται σε έναυσμα για την ανάλυση κρίσιμων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών φαινομένων που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, ο Χρήστος Αβραμίδης εξετάζει πως η οικονομική κρίση οδήγησε στη «μεγάλη επιστροφή» των αρουραίων στις μεγάλες πόλεις.

Το μοντάζ και τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Θάνος Τσάντας και την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Ερμής Γεωργιάδης. Υπεύθυνη παραγωγής είναι η Κατερίνα Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση εκπομπών: Στην κορυφή ξανά η «Γη της ελιάς» – Δεύτεροι σε δημοφιλία οι «Boomers»

Τηλεθέαση: Πέρασε πρώτος ο ΑΝΤ1 την Τετάρτη

Kurt Cobain: Ντοκιμαντέρ του BBC για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 11:49