search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Το δικαστήριο είχε προκατάληψη (Video)

30.03.2024 09:59
roula_pispirigkou_apofasi

Για την ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε σε ισόβια τη Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα» για τις κατηγορίες που ;άλλαξαν και την απόφαση του δικαστηρίου.

«Η αρχική κατηγορία ήταν ότι αποπειραθεί να σκοτώσει (…) την κόρη της με ασφυκτικό θάνατο, κλείνοντας τη μύτη και το στόμα. Μετά από ένα χρόνο της επιδόθηκε η κατηγορία ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει την κόρη της με κεταμίνη στο “Παίδων”. Μετά από 9 μήνες της επιδόθηκε η κατηγορία ότι σκότωσε την κόρη της. Εντελώς αυθαίρετα αλλάξαν οι κατηγορίες για το πώς έγινε. Αν δεν αλλάξει κάτι στην υπόθεση η κατηγορουμένη δεν θα βγει από την φυλακή. Το δικαστήριο άσκησε μια απόφαση η οποία εξαφανίστηκε μετά την άσκηση εφέσεως», εξήγησε αρχικά.

Σχετικά με το πότε αναμένεται να γίνει το Εφετείο για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο ποινικολόγος ανέφερε πως «Το εφετείο για την απόφαση για την Τζωρτζίνα θα πάει μετά από τις δίκες για τα άλλα δύο παιδιά και εάν καταδικαστεί και σε αυτές τις υποθέσεις, τότε όλες οι δίκες θα ενωθούν στο εφετείο. Για τη δεύτερη υπόθεση έχουν γίνει μόνο δυο συνεδριάσεις. Είναι σε πρώιμο στάδιο θα κρατήσει πάρα πολύ και αυτή. Σ’ αυτό το διάστημα θα έχει καθαρογράφει και η απόφαση της πρώτης».

«Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη»

«Το ότι δικάζεται σε δυο δικαστήρια ταυτόχρονα έγινε για λογούς εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης» σχολίασε και συνέχισε: «Τα δικαστήρια αθωώνουν όχι οι δικηγόροι, εμείς και οι εισαγγελείς δεν ψηφίζουμε».

«Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την υπόθεση, όρισε από μόνος του έναν τοξικολόγο. Όλα γινόντουσαν γρήγορα επειδή το ζητούσε ο Υπουργός (Τσιάρας). Ήρθαν 13 ιατροδικαστές και είπαν ότι είναι αθώα. Εδώ ο ιατροδικαστής και όλοι οι ιατροδικαστές ισχυρίζονται ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα είναι εντελώς παράνομο αντί να ρωτήσει κάποιον από αυτούς πήρε δικό του τοξικολόγο. Το δικαστήριο είχε προκατάληψη. Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά.»

«Ισχύει η δήλωσή μου – Θα παραιτηθώ»

Σχετικά με το τι θα κάνει αν τελικά καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου απάντησε: «Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι με τα στοιχεία που υπάρχουν δεν θα αθωωθεί. Εάν δεν το καταλάβει η δικαιοσύνη, εγώ είμαι ανεπαρκής και ισχύει η δήλωση που είχα κάνει στον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασόπουλου ότι θα παραιτηθώ! Δεν μου χρειαζόταν η υπόθεση Πισπιρίγκου για να κάνω καριέρα».

«Πρέπει να σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και εκφράζω μόνο τις απόψεις μου. Η ίδια η δικαιοσύνη θα διορθώσει αυτή την απόφαση» σχολίασε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στον Υμηττό: Από πρόθεση η πυρκαγιά – Μια σύλληψη

Κορωπί: Συνελήφθη 51χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Δημήτρης Κόκοτας: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον τραγουδιστή – Τα νεότερα για την υγεία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:54