search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:01
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εξετάζουν επόμενες κινήσεις για Τέμπη – Ξανά σε ρυθμούς καθημερινότητας ο Κασσελάκης, πρώτη περιοδεία στην Κρήτη

30.03.2024 06:09
kasselakis 6543- new

Ανοιχτό παραμένει για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των Τεμπών και είναι σαφές πως και η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως και τα άλλα κόμματα που συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής, θα επιχειρήσει να το συντηρήσει στην επικαιρότητα και μάλιστα, όχι μόνο στο επίπεδο της ρητορικής.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να εξεταστεί επόμενη πρωτοβουλία και ένα σενάριο είναι η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για την παραποίηση των ηχητικών ντοκουμέντων (αναφέρθηκε χθες από τον αναπληρωτή κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Βασίλη Κόκκαλη), ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει κάτι οριστικοποιημένο, και η συζήτηση για το τι ακριβώς θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε εξέλιξη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι πως η όποια απόφαση θα έχει ληφθεί ως το βράδυ της Κυριακής, όσο είναι ακόμη ζεστές οι εντυπώσεις από την πρόταση μομφής.

Και εξάλλου την Δευτέρα, έχει ήδη προαναγγείλει επίσκεψη στον Άρειο Πάγο για το ίδιο θέμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάτι που εκ των πραγμάτων πιέζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν θέλει να βρεθεί πιο «πίσω» επικοινωνιακά.

Η πρότασή του για Προανακριτική δύο ημερών και παραπομπή Καραμανλή στη Δικαιοσύνη, πλέον δεν υφίσταται εφόσον η κυβέρνηση την απορρίπτει. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ουσιαστικά παράκαμψη του άρθρου 86 του Συντάγματος, αντιθέτως η κυβέρνηση, τού ζητά να καταθέσει πρόταση με συγκεκριμένο κατηγορητήριο ώστε να συζητηθεί κι εφόσον αποφασιστεί να γίνει Προκαταρκτική αυτή να διενεργηθεί με βάση τα όσα προβλέπει το άρθρο 86, κάτι που για την αξιωματική αντιπολίτευση θα ισοδυναμούσε με αμνήστευση του Κ. Καραμανλή δια του πορίσματος της πλειοψηφίας.

Πρώτες τηλεοπτικές συνεντεύξεις, περιοδεία στην Κρήτη

Στο μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης έχοντας ολοκληρώσει την ολιγοήμερη στρατιωτική του θητεία (απομένει το χαρτί απόλυσης στα μέσα της εβδομάδας) επιστρέφει στα καθήκοντά του και τους ρυθμούς καθημερινότητας.

Ήδη το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πυκνές εμφανίσεις δείχνοντας ότι στοχεύει σε αναπλήρωση του χρόνου των δύο εβδομάδων της θητείας του.

Την Κυριακή θα δώσει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τον στρατό, στη Ναταλία Γερμανού και την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» (Alpha).

Την Δεύτερα θα μιλήσει στο Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», ενώ την Τρίτη αναμένεται νέα συνέντευξη, αυτή τη φορά στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Από τα μέσα της εβδομάδας και μετά θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη του περιοδεία, στην Κρήτη, και ο στόχος είναι σύμφωνα με κομματικές πηγές να επισκεφθεί όλους τους νομούς του νησιού.

Εντός των ημερών και οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τις προκριματικές

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιμείνει και στο θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων, το σκάνδαλο Ασημακοπούλου. Άλλωστε αυτός ήταν ο σχεδιασμός του πριν εκδηλωθεί η πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για την πρόταση δυσπιστίας και εκεί βασίστηκε η πρόταση Κασσελάκη για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Επίσης, αναμένεται να επιστρέψει και στο θέμα της ακρίβειας, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε ότι πρόκειται ουσιαστικά για λίγο πάνω από τα 700 ευρώ καθαρά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει και ζητά αύξηση τουλάχιστον στα 900 ευρώ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί και η δεύτερη «φουρνιά» υποψηφίων για τις Προκριματικές εκλογές που θα γίνουν στις 14 Απρίλιου, ώστε στη συνέχεια οι υποψήφιοι που θα προκριθούν να μπουν στην μάχη για τις ευρωεκλογές. Μεταξύ των πρώτων 150 υποψηφίων ανακοινώθηκαν οι Γιώργος ΤσίπραςΝικόλας ΦαραντούρηςΔώρα ΑυγέρηΟλυμπία Τελιγιορίδου, ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, η δημοσιογράφος Δώρα Τσαμπάζη, κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Χριστοδουλάκη για την πιθανή μεταγραφή Ζαγοράκη στο ΠΑΣΟΚ: Να κάνουμε επιλογές που να μην έχουν το στοιχείο του lifestyle

Βούτσιτς κατά Ντόρας Μπακογιάννη για Κόσοβο: «Ξέρω καλά ποιος έδωσε την εντολή να εγκαταλείψετε τις αρχές σας»

Πώς επέλεξε ο Survivor Νάσος Παπαργυρόπουλος να είναι υποψήφιος για την ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:00