search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:11
MENU CLOSE

Κολωνός: Ισόβια στον Ηλία Μίχο, ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης – Όλες οι ποινές με τις συγχωνεύσεις

01.04.2024 17:34
mixos-12

Ισόβια και 41 έτη κάθειρξης, αλλά και χρηματική ποινή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον Ηλία Μίχο, για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό. Με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20. Στην μητέρα της ανήλικης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, ωστόσο αφήνεται ελεύθερη αφού είχε μείνει προσωρινά κρατούμενη για 18 μήνες.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις ποινές στους 20 κατηγορουμένους για τη δυσώδη υπόθεση, με πρώτες αυτές που αποφάσισε για τον πρωταγωνιστή της σεξουαλικής βίας και εκμετάλλευσης του παιδιού.

Σύμφωνα με την απόφαση στον 55χρονο Ηλία Μίχο επιβάλλεται ισόβια για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη. Παράλληλα επέβαλε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παραβάσης του νόμου περί όπλων. Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι με τις συγχωνεύσεις των ποινών, ο Μίχος έχει τελική ποινή ισόβια και και κάθειρξη 27 ετών, με εκτιτέα τα 20.

Στον συνταξιούχο ναυτικό αποκαλούμενο «Μιχάλη», το δικαστήριο επέβαλε ποινή, πριν τη συγχώνευση, 24 ετών που αφορά κάθειρξη από 12 έτη για τη μαστροπεία και για την πορνογραφία, ενώ με τη συγχώνευση η συνολική ποινή μετατρέπεται σε 18 έτη κάθειρξης.

Η ποινή που αποφάσισε το δικαστήριο για την πλημμεληματική κατηγορία της μητέρας του παιδιού, είναι 20 μήνες, ωστόσο θα βρεθεί εκτός φυλακής, καθώς έχει εκτίσει ήδη την ποινή που πρέπει για να αποφυλακιστεί.

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί: Επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 15 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε στο ΜΟΔ να χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση των 15 καταδικασθέντων για τα ραντεβού της φρίκης και των δύο καταδικασθέντων για πορνογραφία.

Αν το δικαστήριο αποδεχθεί την πρόταση, πλην του Ηλία Μίχου και του καταδικασμένου ως δεύτερου μαστροπού, του αποκαλούμενου Μιχάλη , οι υπόλοιποι καταδικασθέντες για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης, θα βρεθούν εκτός φυλακής

Nωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν αναγνώρισε στον Ηλία Μίχο κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε προτείνει και η εισαγγελέας.

Αντίστοιχα, χωρίς τη χορήγηση ελαφρυντικών παρέμενε τόσο ο επονομαζόμενος «Μιχάλης» όσο και η μητέρα της 12χρονης.

Να σημειωθεί πως ενώ η απόφαση για τον Ηλ. Μίχο και το «Μιχάλη» ελήφθη ομόφωνα, η απόφαση μη χορήγησης ελαφρυντικού για τη μητέρα ελήφθη κατά πλειοψηφία (6-1).

Για τους υπόλοιπους 17 καταδικασθέντες χορηγήθηκε η ελαφρυντική περίσταση του σύννομου βίου.

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Διεκόπη για την Πέμπτη η δίκη για τον πατέρα Αντώνιο και τους επτά εργαζόμενους

Τραγωδία στη Βέροια: Αυτοκίνητο έπεσε σε στάση λεωφορείου – Παρέσυρε και σκότωσε δύο γυναίκες (photos/video)

Τα συγχαρητήρια του Χάρη Δούκα στον Ιμάμογλου: «Το όραμά σου πηγή έμπνευσης εντός και εκτός Τουρκίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:05