search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:50
MENU CLOSE

Άγιοι Ανάργυροι: Ο διάλογος της 28χρονης με την Άμεση Δράση λίγο πριν τη γυναικοκτονία, «Βοήθεια, είναι εδώ, με κυνηγάει» – Μαρτυρίες σοκ

02.04.2024 18:58
gynaikoktonia – drastis 098- new

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το ΑΤ της περιοχής, όπου το θύμα είχε απευθυνθεί για βοήθεια.

Η 28χρονη βγαίνοντας από το ΑΤ κάλεσε την Άμεση Δράση για να ζητήσει να την συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που δέχτηκε την κλήση της κοπέλας στο 100,  ακολούθησε την γνωστή διαδικασία κατά την λήψη τηλεφωνήματος.

Ξεκίνησε με τις τυπικές ερωτήσεις:

  • «Πώς λέγεστε;»
  • «Πού βρίσκεστε;»
  • «Το κινητό σας τηλέφωνο;»

Η 28χρονη Κυριακή ζήτησε περιπολικό να την πάει στο σπίτι της. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

28χρονη: Είμαι έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων και ο πρώην φίλος μου έξω από το σπίτι μου. Θέλω ένα περιπολικό να με πάει σπίτι μου.

Άμεση Δράση: Πού είναι το σπίτι σας ακριβώς;

28χρονη: Βοήθεια είναι εδώ με κυνηγάει

Η 28χρονη, στη συνέχεια, ξεκίνησε να περιγράφει το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε, αλλά εκείνη τη στιγμή δέχτηκε την επίθεση και ακούστηκαν ουρλιαχτά και φωνές στο τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην φίλος της άτυχης κοπέλας τη μαχαίρωσε στην πλάτη με μαχαίρι, ενώ εκείνη φώναζε ότι τη σκοτώνει.

Στον 39χρονο πρώην σύντροφο και δολοφόνο της 28χρονης Κυριακής, ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση. Ο κατηγορούμενος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη.

Γνώριμος των αρχών ο 39χρονος – Ξυλοδαρμοί και ναρκωτικά στο ποινικό παρελθόν του

Το βίαιο προφίλ του 39χρονου δράστη της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το ΑΤ της περιοχής, έρχεται στην επιφάνεια μετά την αποτρόπαια πράξη του.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης του φονικού κατά το παρελθόν είχε συλληφθεί μετά από καταγγελίες της συντρόφου του, τότε,  για βιασμό και ξυλοδαρμό, ενώ σε βάρος του είχαν εκδοθεί και ασφαλιστικά μέτρα. Το 2020 το 28χρονο θύμα τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και βιασμό, ενώ στην συνέχεια απέσυρε την μήνυση.

Παράλληλα είχε κατηγορηθεί για ναρκωτικά καθώς και για σωματικές βλάβες, ξυλοδαρμό και απείθεια.

Το 2019 κατηγορήθηκε για σωματικές βλάβες και αντίσταση στις Αρχές, ενώ το 2020 είχε εντοπισθεί και είχε συλληφθεί με μικροποσότητα ναρκωτικών.

Πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα

Η 28χρονη Κυριακή επιστρέφοντας στο σπίτι της είδε τον μετέπειτα δολοφόνο της να την περιμένει και έντρομη απευθύνθηκε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων να ζητήσει βοήθεια.

Η κοπέλα συνοδευόταν στο ΑΤ από φίλο της, του οποίου η περιγραφή για το άγριο φονικό που έγινε μπροστά στα μάτια του, συγκλονίζει:

«Φοβήθηκα στη θέα του δράστη. Έκανα πίσω και φώναξα “βοήθεια”» είπε αρχικά στους αστυνομικούς ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Ήμασταν βόλτα με την Κυριακή, κι όταν γυρίσαμε σπίτι της είδαμε τον δράστη να κάνει βόλτες γύρω από το σπίτι της και πήγαμε μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα για να υποβάλει μήνυση. Εγώ έκατσα έξω από το γραφείο και άκουγα τις δύο γυναίκες αστυνομικούς να προσπαθούν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη τελικά δεν ήθελε. Λίγο αργότερα βγήκε έξω από το γραφείο και τη ρώτησα αν έκανε μήνυση και μου είπε ότι δεν ήθελε να κάνει γιατί δεν τον φοβάται. Μου ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες αστυνομικοί τής έλεγαν να υποβάλει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Είπε ότι θα πάρει το 100 να έρθει ένα περιπολικό να την πάει σπίτι».

Ο φίλος της 28χρονης περιγράφει τι έγινε αφού βγήκαν από το ΑΤ : «Βγαίνοντας από το Τμήμα πήρε το 100 και η αστυνομικός της Άμεσης Δράσης τη ρωτούσε πού βρισκόταν, η Κυριακή τής έλεγε τη διαδρομή που θα ακολουθούσε μέχρι το σπίτι της. Τότε αυτός, ξαφνικά, πετάχτηκε μπροστά της και άρχισε να τη μαχαιρώνει. Δεν είδα από πού βγήκε. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σε δευτερόλεπτα η Κυριακή έπεσε κάτω και άρχισα να φωνάζω, όταν ξαφνικά είδα και αυτόν να πέφτει κάτω και έναν αστυνομικό δίπλα μου να κλωτσάει το χέρι του (δράστη) που κρατούσε το μαχαίρι».

«Δεν ξέρω από πού βγήκε, δεν κατάλαβα ότι μας ακολουθούσε», ισχυρίστηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 39χρονος δράστης το βράδυ της Δευτέρας φέρεται να βρισκόταν έξω από το σπίτι της νεαρής κοπέλας, κάτι που πιθανότατα αντιλήφθηκε η 28χρονη και έσπευσε αμέσως στο ΑΤ της περιοχής προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Μαζί της βρισκόταν και ένας φίλος της, ο οποίος, βγαίνοντας από το ΑΤ, είδε τον 39χρονο να μαχαιρώνει την άτυχη κοπέλα και να της αφαιρεί τη ζωή.

Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής από τη σχετική εξέταση, η άτυχη κοπέλα δέχτηκε πέντε μαχαιριές, δύο στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, οι οποίες αποδείχτηκαν μοιραίες για τη ζωή της.

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας

Σοκαριστική είναι η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

«Της κάρφωσε στην πλάτη απανωτές μαχαιριές», είπε αρχικά, ενώ, όταν τον ρώτησαν πού έγινε το έγκλημα, απάντησε: «Εδώ μπροστά στο Τμήμα. Την κυνηγούσε 100 μέτρα, ξεκίνησε από την πλατεία και την κυνηγούσε. Πήγε να του κάνει μήνυση».

Και πρόσθεσε: «Η κοπέλα φώναζε “δέχομαι απειλές, με κυνηγάει να με σκοτώσει”», αναφέροντας ότι δεν είδε τον φίλο της που λένε ότι τη συνόδευε«Εγώ είδα τον άλλον με το μηχανάκι που την κυνηγούσε με το μαχαίρι και τη χτύπαγε. Δεν αντέδρασε κανείςΑυτός φώναζε “θα σε σκοτώσω”. Κράταγε μαχαίρι, την κάρφωνε στην πλάτη πίσω» συνέχισε.

«Έχει πεθάνει ένας άγγελος. Φέρτε την πίσω» 

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να φέρετε την θανατική ποινή. Αυτό τίποτα άλλο.Να καθαρίσει ο τόπος. Να φέρετε την θανατική ποινή. Κάντε τα ρεπορτάζ σας και φέρτε την θανατική ποινή σε αυτά τα αποβράσματα. Σε αυτά τα καθίκια. Δεν τα φέρνετε εσείς και θα μας αναγκάσετε εμάς. Τους πατεράδες για να μπούμε κι εμείς φυλακή», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό» ο πατέρας της 28χρονης.

Συνέχισε, λέγοντας πως «θα πρέπει να γίνει το κακό;Βγείτε να βοηθήσετε, ρε παιδιά. Κατόπιν εορτής, που έχει πεθάνει ένα κοριτσάκι, ένας άγγελος; Φέρτε την πίσω, μπορείτε;».

«Αυτός θα τη σκότωνε ούτως ή άλλως. Θα την παρακολουθούσε κι όταν πήγαινε στο σπίτι της, θα ερχόταν και θα τη σκότωνε. Το είχε κανονισμένο, σχεδιασμένο. Είναι φόνος εκ προ μελέτης», είπε ακόμη.

«Τώρα χωρίσανε, τώρα έχουν δύο μήνες που χωρίσανε», είπε, για να συνεχίσει πως «σίγουρα την παρακολουθούσε» αυτό το διάστημα.

Η «συγγνώμη» του πατέρα του 39χρονου

Συγγνώμη από την οικογένεια της 28χρονης ζήτησε ο πατέρας του 39χρονου, που δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων.

«Έχω να πω πολλά συγγνώμη στην οικογένεια της κοπέλας. Την είχα σαν κόρη μου, την λάτρευα, την αγαπούσα. Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό ο γιος μου. Δεν ξέρω τίποτα», είπε ο πατέρας του 39χρονου.

Παρέμβαση εισαγγελέα: Προκαταρκτική εξέταση για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η νέα γυναικοκτονία, με αφορμή τα ερωτήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με πιθανές παραλείψεις και ολιγωρία των αστυνομικών.

Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία δίπλα στο ΑΤ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Εξοργίζουν τα λάθη και οι παραλείψεις της αστυνομίας – Τι υποστηρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Την έντονη αντίδρασή των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η στάση της αστυνομίας, καθως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τα αντανακλαστικά των αστυνομικών, την ώρα που ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Ανακοίνωση για τα ερωτήματα που έχουν προκύψει εξέδωσαν ήδη εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς ενώ την ώρα που μαίνονται οι αντιδράσεις το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να απαντήσει με δική του ανακοίνωση.

Τα ερωτήματα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 28χρονη επιστρέφοντας από διασκέδαση στο σπίτι της μαζί με έναν φίλο της, φάνηκε πως είδε πρώην σύντροφό της να την περιμένει κάτω από το σπίτι της γι’ αυτό και πήγε στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της, καθώς ένιωσε απειλή.

Η κοπέλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε ένα περιπολικό για να την πάει στο σπίτι της ώστε να είναι ασφαλής. Όπως καταγγέλεται, οι αστυνομικοί της είπαν πως δεν υπάρχει διαθέσιμο περιπολικό, αλλά θα μπορούσε να καλέσει η ίδια την άμεση δράση.

Βγαίνοντας λοιπόν από το ΑΤ κάλεσε το «100» ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την ώρα που μιλούσε στο τηλέφωνο, ο πρώην σύντροφός της, φαίνεται να της επιτέθηκε και να την μαχαίρωσε πολλές φορές πισώπλατα, δίπλα στο φυλάκιο, ενώ όσα διαδραματίστηκαν φαίνεται να τα άκουγε σε ζωντανή μετάδοση η τηλεφωνήτρια της υπηρεσίας…

Ερώτημα υπάρχει και για τη στάση του αστυνομικού που εκτελούσε χρέη σκοπού έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, καθώς ούτε τον 40χρονο και τις προθέσεις του αντιλήφθηκε ούτε πρόλαβε να αντιδράσει άμεσα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».

Δημογλίδου: «Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣΚωνσταντία Δημογλίδου, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τη δολοφονία της 28χρονης, λέγοντας πως «όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα».

«Έχει βγει διευκρινιστική ανακοίνωση από την Ελληνική Αστυνομία που νομίζω περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη χθες, όσα μπορούμε να περιγράψουμε αναλυτικά γιατί κάποια από αυτά θα είναι αντικείμενο και της διοικητικής έρευνας που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή για να δούμε εάν όντως έκαναν σωστά τις ενέργειες οι αστυνομικοί, αλλά θα αποτελέσουν φαντάζομαι και αντικείμενο της έρευνας του εισαγγελέα που έχει ήδη στην κατοχή του όλο το προανακριτικό υλικό», είπε αρχικά η κ. Δημογλίδου.

«Η συγκεκριμένη κοπέλα όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα δεν επιθυμούσε να υποβάλει έγκληση για κάποιο αδίκημα. Εξετάζεται ξαναλέω εάν οι ενέργειες των αστυνομικών έγιναν σωστά. Υπάρχουν καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, αλλά και αστυνομικών. Η κοπέλα εξέφρασε τον φόβο ότι μπορεί ο πρώην σύντροφός της να την περιμένει έξω από το σπίτι της, επειδή αυτό είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να την συνοδεύσει περιπολικό. Δεν είχαν καταλάβει τόσο η ίδια, όσο και το πρόσωπο που την συνόδευε ότι την παρακολουθούσε. Υπέθεταν ότι βρίσκεται κοντά στο σπίτι της κοπέλας και γι’ αυτό ζητούσε να μεταφερθεί με περιπολικό. Προσπαθούσαν να πείσουν την κοπέλα να υποβάλει έγκληση», πρόσθεσε στη συνέχεια. 

Όπως είπε η κ. Δημογλίδου, «με μια κλήση στην Άμεση Δράση, όπως και σε κάθε αστυνομικό τμήμα, το περιπολικό βρίσκεται σε λίγα λεπτά εκεί. Αυτό εξήγησαν και στην κοπέλα. Η έκφραση “δεν υπάρχει περιπολικό” δεν υπάρχει για κανένα αστυνομικό τμήμα. Το εάν το πλήρωμα του περιπολικού προέρχεται από το ΑΤ ή την Άμεση Δράση αυτό αφορά την Ελληνική Αστυνομία. Περιπολία υπήρχε κανονικά στην περιοχή. Η κοπέλα δεν επιθυμούσε να καλέσουμε την Άμεση Δράση, ζήτησε να αποχωρήσει και να καλέσει η ίδια, όπως και έπραξε. Υπάρχει η κλήση κανονικά που μιλά με την τηλεφωνήτρια και περιγράφει πού ακριβώς βρίσκεται όταν ξαφνικά δέχεται αιφνιδιαστική επίθεση από τον δράστη. Όσο έμεινε ανοικτή η γραμμή, η κλήση καταγράφηκε», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

Meteo: Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία σε 20 μετεωρολογικούς σταθμούς – Πού καταγράφηκαν τα ρεκόρ

Πιέρια Όρη: Τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης – Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η φωτιά

Φωτιά σε ΕΠΑΛ στην Άμφισσα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους μαθητές να ζητούν βοήθεια πανικόβλητοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:47