search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 03:33
MENU CLOSE

Δείπνο στο διάστημα: Υψηλή μοριακή κουζίνα και ηγεμονική θέα στη στρατόσφαιρα (Video)

02.04.2024 10:14
space new

Ο «Διαστημικός Τουρισμός» είναι ένας νέος τομέας που τώρα ανοίγεται. Το διάστημα υπόσχεται νέες συγκινήσεις, και ήδη γίνονται κάποια τολμηρά επιχειρηματικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή.

SPACE 220

Μέχρι τώρα υπήρχε μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας στο εστιατόριο Space 220, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας EPCOT Disney World, στη Φλόριντα.

Εκεί ένας δήθεν «τεράστιος ανελκυστήρας» σε ανέβαζε 220 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, και μπορούσες να δειπνήσεις βλέποντας την εκπληκτική θέα από εκεί ψηλά με τη βοήθεια της Εικονικής Πραγματικότητας.

Τα ποτά και τα εδέσματα είχαν πρωτότυπες διαστημικές ονομασίες και οι τιμές έπαιζαν στα 40 δολάρια για τα παιδιά και στα 60 δολάρια για τους ενήλικες.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα και προσιτή «διαστημική» εμπειρία με πολύ καλής ποιότητας εικονικά εφέ.

«Neptune»: δείπνο στη στρατόσφαιρα της Γης

Τώρα, όμως, έφτασε η στιγμή που αυτή η εμπειρία δεν θα είναι μια προσομοίωση αλλά θα είναι μια εμπειρία πέρα ως πέρα αυθεντική.

Η αμερικανική start-up εταιρεία Space Prospective, προτείνει ένα δείπνο 30 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη, στο σκάφος-κάψουλα με το όνομα «Neptune» το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 8 άτομα και τον κυβερνήτη.

Η εταιρεία δημιουργεί διαστημικές εμπειρίες αφήνοντας όμως πίσω της «καθαρά ίχνη». Εδώ δεν υπάρχει προωθητικός πύραυλος οπότε δεν υπάρχουν και αέρια καύσης.

Το σκάφος, μια κάψουλα με δεδομένη εσωτερική πίεση, έχει διάμετρο 5 μέτρα και προωθείται ανεβαίνοντας στη στρατόσφαιρα χάρι σε ένα γιγάντιο μπαλόνι από πολυαιθυλένιο.

Τα μεγάλα γυάλινα παράθυρα-φινιστρίνια δίνουν μια ηγεμονική θέα της καμπυλότητας της Γης και του έναστρου ουρανού ενώ το περιβάλλον είναι εξαιρετικά πολυτελές.

Διαστημικό μενού

Το μενού θα είναι πραγματικά «διαστημικό», φτιαγμένο από τα χέρια του σπουδαίου Δανού σεφ, βραβευμένου με 2 αστέρια Μισελέν, Ράσμους Μουνκ, ο οποίος είχε αναγάγει το προηγούμενο εστιατόριό του «Alchemist» στην Κοπεγχάγη, σε ναό της μοριακής κουζίνας.

Ο Δανός σεφ, λέει: «Θέλω να φέρω στο φως την τροφή, ως κάτι που μας διαιωνίζει σαν ανθρώπινη φυλή, ως κάτι που μας ενώνει με τους άλλους και με τον μητρικό μας πλανήτη. Γι’ αυτό το λόγο, ένα δείπνο στα όρια της στρατόσφαιρας θα είναι μια εμπειρία γεμάτη προκλήσεις και έντονους συμβολισμούς».

Λόγω του υδρογόνου που κινεί το σκάφος, τα εδέσματα δεν μπορούν να ψηθούν ούτε να γίνουν «φλαμπέ». Κάποια από αυτά θα έχουν προετοιμαστεί στην αρχή του ταξιδιού, και θα ολοκληρώνονται «εν πτήσει» με διάφορες πρωτοποριακές παρασκευές.

Στο σκάφος θα υπάρχουν φρέσκα φυτά λεβάντας, βασιλικού, και δεντρολίβανου που θα χρησιμοποιούνται και στα πιάτα.

Θα υπάρχει μπαρ για διαστημικές προπόσεις, και σταθερό Wi-Fi σήμα ώστε οι επιβάτες να έχουν ανοικτή επικοινωνία με την οικογένεια και τους φίλους τους κάτω στη Γη.

Το «Neptune» θα ανεβαίνει και θα κατεβαίνει από τη στρατόσφαιρα με την ήπια ταχύτητα 20 km/h, ώστε οι επίδοξοι «Γαστροναύτες» να μην έχουν καθόλου αναταράξεις και να μην αισθάνονται καν ότι κινούνται.

Το απλό εισιτήριο επιβίβασης είναι στα 125.000 δολάρια, ενώ με ένα πλήρες δείπνο σε προκαθορισμένη ημερομηνία θα φτάνει στα 495.000 δολάρια.

Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία θα διαρκεί συνολικά έξι ώρες.

Τα πειράματα με την κάψουλα έχουν ολοκληρωθεί με εξαιρετική επιτυχία. Ήδη κατασκευάζεται και η δεύτερη πρωτότυπη κάψουλα. Οι πρώτες πτήσεις αναμένονται στο τέλος του 2024.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε το αίτημα του Χάντερ Μπάιντεν να μπει στο αρχείο ποινική δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή

Απειλή και για τη Δύση ο ISIS-K – Η Τεχεράνη είχε προειδοποιήσει την Μόσχα για τρομοκρατική απειλή

Γάζα: Νεκροί πέντε εργαζόμενοι της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen από βομβαρδισμό του Ισραήλ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31