search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 05:45
MENU CLOSE

Στην Αθήνα 20 CEO της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας – Κλινικές μελέτες και Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα στην ατζέντα των συζητήσεων

02.04.2024 11:46
farmaka new

Pfizer, Boehringer-Ingelheim, BMS, MENARINI, MSD, Bayer, Sanofi, Eli Lily, Johnson & Johnson, είναι εννέα από τις συνολικά 20 πολυεθνικές εταιρίες-μεγαθήρια, που θα παραβρεθούν στο παγκόσμιο φόρουμ στρογγυλής τραπέζης των CEO των φαρμακευτικων εταιρίων.

Το φόρουμ διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA) και φέτος πραγματοποιείται στη χώρα μας. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι για την επιλογή της Ελλάδας, έπαιξε ρόλο ο Έλληνας Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer.

Αναλυτικά σήμερα το βράδυ, οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των 20 φαρμακευτικών εταιριών από την Ευρώπη, τις Η.Π.Α και την Ιαπωνία, θα παρευρεθούν σε κλειστό δείπνο που σύμφωνα με πληροφορίες θα παραβρίσκεται και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αύριο Τετάρτη θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου για επίσημη επίσκεψη και αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για τη φαρμακευτική πολιτική, τις νέες θεραπείες, τα καινοτόμα σκευάσματα και φυσικά για επενδύσεις.

Η ατζέντα των συζητήσεων με τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα της Ελλάδας να αυξήσει περαιτέρω την έρευνα και ανάπτυξη και τις κλινικές μελέτες που πραγματοποιούνται, δυστυχώς, σε μικρό βαθμό στη χώρα μας.

Επίσης θα συζητηθούν ορθές πρακτικές ώστε και η χώρα μας να συμμετέχει περισσότερο στη διεθνή προσπάθεια της αξιοποίησης της τεχνητής νοημοσύνης για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων και εμβολίων.

Οι CEO των εταιριών-μέλη της IFMPA-συζητούν τις παγκόσμιες πολιτικές υγείας που επηρεάζουν τη βιοϊατρική καινοτομία και φυσικά στα φόρουμ τους περιλαμβάνονται και συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους των χωρών που τα φιλοξενούν.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA) εδρεύει στη Γενεύη και εκπροσωπεί περισσότερες από 90 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες και ενώσεις σε όλο τον κόσμο.

Στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας εργάζονται σχεδόν τρία εκατομμύρια υπάλληλοι που ερευνούν, ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν φάρμακα, νέες θεραπείες και εμβόλια που προάγουν την παγκόσμια υγεία.

Διαβάστε επίσης

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν κόβονται τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς, όσοι τα χρειάζονται τα παίρνουν»

Καρκίνος του πνεύμονα: Ανύπαρκτος ο προσυμπτωματικός έλεγχος στην Ελλάδα

Self test για καρκίνο του παχέος εντέρου θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούνιο στα φαρμακεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58