search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:38
MENU CLOSE

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά Φλωρίδη για Τέμπη: Με λίγη καθυστέρηση παραδέχεται την περίφημη μονταζιέρα (videos)

02.04.2024 12:36
floridis 654- new

Την δήλωσή του ότι «όσοι από τους πολιτικούς χρησιμοποιούν όλο αυτό το θολό πράγμα για τα “μπαζώματα”, αυτοί είναι για τα μπάζα», υπερασπίστηκε το πρωί της Τρίτης (2/4) ο Γιώργος Φλωρίδης.

Επίσης, σχετικά με την περιβόητη μονταζιέρα στα ηχητικά ντοκουμέντα, ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι «οι ανακριτικές Αρχές έχουν στα χέρια τους το αυθεντικό υλικό των ηχογραφημένων συνομιλιών».

«Στήθηκε ένα πολύ μεγάλο ψέμα ότι ο χώρος στο δυστύχημα των Τεμπών μπαζώθηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν ή να μην μπορούν να διερευνηθούν στοιχεία, από πολιτικούς», τόνισε μιλώντας στο Open ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Πρόκειται για μία υπόθεση που τώρα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο Γιώργος Φλωρίδης όταν του επισημάνθηκε ότι το μπάζωμα καταγγέλλεται από συγγενείς των θυμάτων, πραγματογνώμονες και επιστήμονες.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το σημείο δεν φυλασσόταν σύμφωνα με το νόμο, αλλά ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να γίνει διάνοιξη του δρόμου για να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης.

Σε ερώτηση αν υπήρχε οδικό δίκτυο εκεί, απάντησε πως τέτοιο που να υποστηρίξει την προσέλευση βαριών μηχανημάτων δεν υπήρχε, και έτσι διαμορφώθηκε ένας δρόμος για να πάνε τα μηχανήματα σε 5,5 χλμ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης στο σημείο υπήρχε άνθρωπος της ΔΕΣΦΑ που έδειχνε ανάλογα με την ευστάθεια του εδάφους που έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να μην υπάρχει πρόβλημα με αγωγό του φυσικού αερίου.

Για τις καταγγελίες σχετικά με την τσιμεντοποίηση, είπε πως «ούτε ένας πόντος τσιμέντο δεν υπάρχει».

Για την τυχόν ύπαρξη παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία σημείωσε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ για την περίπτωση να έχουν χαθεί στοιχεία είπε ότι όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών.

Όπως εξήγησε, ο ανακριτής θα στείλει στο εξωτερικό και τα πιθανά βίντεο που έχουν υποστεί επεξεργασία.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης»

Τις νέες δηλώσεις Φλωρίδη έσπευσε να σχολιάσει καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με λίγη δυσκολία, με λίγη καθυστέρηση, τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε σήμερα το πρωί στο OPEN να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας για τις συνομιλίες σταθμάρχη – μηχανοδηγών. Κάποια στιγμή, ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης που έχει στηθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος νωρίτερα το πρωί είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από τον Γ. Φλωρίδη για τις δηλώσεις περί «μπάζων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις Φλωρίδη στο Open:

Με λίγη δυσκολία, με λίγη καθυστέρηση, τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε σήμερα το πρωί στο OPEN να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας για τις συνομιλίες σταθμάρχη – μηχανοδηγών. Κάποια στιγμή, ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης που έχει στηθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη

Ωστόσο, αν και διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ανακριτής έχει όλο το αυθεντικό ηχητικό υλικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στις ερωτήσεις για ορισμένα… λεπτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για το αν διεξάγεται έρευνα σχετικά με την αλλοίωση του ηχητικού υλικού. 

Δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να απαντήσει εάν στον ένα χρόνο που πέρασε έπειτα από τη διαπίστωση ότι οι συνομιλίες είχαν πειραχτεί, ερευνήθηκε ποιος είχε πρόσβαση στα αρχεία του σιδηροδρόμου, ποιος και γιατί πήρε το υλικό, ποιος το αλλοίωσε, σε ποια φάση και με ποιο σκοπό. 

Αν και το σκοπό τον έχουν καταλάβει όλοι, όσο και αν ο κ. Φλωρίδης και η κυβέρνηση τον αρνούνται. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης ήταν ο σκοπός, όσο ακόμα η τραγωδία ήταν νωπή και τα ερωτηματικά πολλά, έτσι ώστε να κυριαρχήσει ως μοναδική εκδοχή για τις αιτίες του δυστυχήματος ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους. Χειραγώγηση στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Βορίδης για Τέμπη: «Αβάσιμη η κατηγορία για 57 δολοφονίες επειδή ένας υπουργός παρέτεινε μια σύμβαση» (videos)

«Κόσμος»: Οι δασικές πυρκαγιές ήδη ξεκίνησαν – Η αντιπυρική περίοδος να ξεκινά από τις 25 Μάρτη

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της Έλενας Ακρίτα – Νέα ανάρτηση της βουλευτή Επικρατείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 18:37