search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:14
MENU CLOSE

LIVE: Ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

03.04.2024 18:18
karystinou new

Σε εκδήλωση της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Κουντουρά, για το έγκλημα των Τεμπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, παρεμβαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023, Μαρία Καρυστιανού.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Στην εκδήλωση, με τίτλο «Σιδηροδρομική Τραγωδία στα Τέμπη: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια», θα μιλήσει και η πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Karima Delli, από το κόμμα των Πρασίνων.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται ακόμη ο επικεφαλής της Μονάδας Μεταφορών και Κινητικότητας της DG MOVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Keir Fitch, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ο ποινικολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θόδωρος Μαντάς, ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενιδούνιας, η επιζήσασα τραυματίας Ευδοκία Τσαγκλή και οι νομικοί – εκπρόσωποι οικογενειών θυμάτων Ελεονώρα Γεωργίου και Γιώργος Ηλιόπουλος.

Επίσης παρευρίσκονται εκπρόσωποι του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΕΕ, (ERA) που έχει παραδώσει έκθεση στην Κομισιόν για τους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

Οι εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν θα αναφερθούν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και τους κανονισμούς που σχετίζονται με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και τη λογοδοσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN, της μίας εκ των δύο Επιτροπών όπου έχει παραπεμφθεί η υπόθεση. 

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση με φυσική παρουσία είναι:

  • Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος ΤΕΜΠΗ 2023
  • Karima Delli, Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού TRAN του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
  • Keir Fitch, Επικεφαλής της Μονάδας Μεταφορών και Κινητικότητας της Γενικής Διεύθυνσης DG MOVE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Βασίλης Κόκκαλης, Βουλευτής Λάρισας, Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Εξεταστική Επιτροπή της Ελληνικής Βουλής για τα Τέμπη

Με διαδικτυακή σύνδεση οι:

  1. Κώστας Γενιδούνιας, πρώην πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Μηχανοδηγών (Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης – ΠΕΠΕ)
  2. Θεόδωρος Μαντάς, ποινικολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
  3. Ελεονώρα Γεωργίου, νομικός, εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων
  4. Γιώργος Ηλιόπουλος, νομικός, εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων
  5. Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα τραυματίας

Συντονίζει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Διαβάστε επίσης:

Ενημέρωση για «email gate» και υποκλοπές ζήτησε από την ΑΔΑΕ ο Κασσελάκης – «Ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα και πού διέρρευσαν»

Άδωνις Γεωργιάδης για νέα γυναικοκτονία: Να μην κάνουμε ένα περιστατικό σημαία

Σπίρτζης: Παίρνει αποστάσεις από την Ακρίτα για τη Μαρέβα – «Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης οι οικογένειες πολιτικών» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:07