search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:23
MENU CLOSE

Ρητορική μίσους από Τραμπ: Αποκαλεί τους μετανάστες «ζώα» και υποστηρίζει ότι δεν είναι άνθρωποι

03.04.2024 20:27
Trump

Σε προεκλογικό οίστρο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, έχει επιδοθεί σε εκστρατεία μίσους κατά των παράτυπων μεταναστών, ελπίζοντας πως θα ενισχύσει περαιτέρω τα ποσοστά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τους παράτυπους μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες «ζώα» και «όχι ανθρώπους» σε μια ομιλία του στο Μίσιγκαν την Τρίτη, καταφεύγοντας στην εξευτελιστική ρητορική που έχει χρησιμοποιήσει ξανά και ξανά στην προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, εμφανιζόμενος με αρκετούς αξιωματικούς της αστυνομίας, περιέγραψε λεπτομερώς πολλές ποινικές υποθέσεις που αφορούσαν υπόπτους που μπήκαν στη χώρα παράνομα και προειδοποίησε εκ νέου ότι η βία και το χάος θα κατέστρεφαν την Αμερική εάν δεν κέρδιζε τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Σε μια μεταγενέστερη ομιλία του στο Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν, κινήθηκε σε παρόμοιους τόνους, περιγράφοντας τις εκλογές του 2024 ως την «τελική μάχη» του έθνους.

Ενώ μιλούσε για τον Λέικεν Ρίλεϊ – έναν 22χρονο φοιτητή νοσηλευτικής από τη Τζόρτζια που φέρεται να δολοφονήθηκε από έναν Βενεζουελανό μετανάστη – ο Τραμπ είπε ότι ορισμένοι μετανάστες ήταν υπάνθρωποι.

«Οι Δημοκρατικοί λένε, “Παρακαλώ μην τους αποκαλείτε ζώα. Είναι άνθρωποι”. Είπα, “Όχι, δεν είναι άνθρωποι, δεν είναι άνθρωποι, είναι ζώα”», είπε ο Τραμπ.

Στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, ο Τραμπ περιέγραψε τη συνάντηση με την οικογένεια της Ρούμπι Γκαρσία, μιας ντόπιας 25χρονης που δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα από έναν ύποπτο που φέρεται να μπήκε στη χώρα παράνομα, σύμφωνα με την αστυνομία. Η αδερφή της Γκαρσία διέψευσε ότι ο πρώην πρόεδρος μίλησε με την οικογένεια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ομιλίες του, ο Τραμπ ισχυρίζεται συχνά ότι οι μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα με το Μεξικό έχουν δραπετεύσει από φυλακές και άσυλα στις χώρες καταγωγής τους και τροφοδοτούν το βίαιο έγκλημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία για το καθεστώς μετανάστευσης των εγκληματιών είναι λίγα, οι ερευνητές λένε ότι οι άνθρωποι που ζουν στις ΗΠΑ παράνομα δεν διαπράττουν βίαια εγκλήματα σε υψηλότερο ποσοστό από τους γηγενείς πολίτες.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αντίπαλος του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κατηγορεί τον Τραμπ ότι ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να μην εγκρίνουν νομοθεσία που θα ενίσχυε την ασφάλεια στα νότια σύνορα και θα εισαγάγει μέτρα με στόχο τη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδίδεται σε ακραία ρητορική που προωθεί τον διχασμό, το μίσος και τη βία στη χώρα μας», είπε ο Μάικλ Τάιλερ, διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Μπάιντεν, στους δημοσιογράφους την Τρίτη πριν από τις ομιλίες του Τραμπ.

Οι δολοφονίες των Γκαρσία και Ρίλεϊ επέτρεψαν στην εκστρατεία του Τραμπ «να παίξει» ταυτόχρονα με τους φόβους ορισμένων ψηφοφόρων για το βίαιο έγκλημα και τη μετανάστευση.

Περίπου το 38% των Ρεπουμπλικανών ανέφερε τη μετανάστευση ως το κορυφαίο θέμα της χώρας σε δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως και περίπου ένας στους πέντε ανεξάρτητους.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται συχνά χωρίς στοιχεία ότι οι μετανάστες έχουν προκαλέσει έξαρση του βίαιου εγκλήματος στις ΗΠΑ. Την Τρίτη, επανέλαβε τον αβάσιμο ισχυρισμό ότι τα λατινοαμερικανικά έθνη στέλνουν σκόπιμα τους εγκληματίες τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης:

Eκτός Γάζας μεταφέρθηκαν οι σοροί των εργαζομένων στη WCK – Πιέση στη Βρετανία για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Φινλανδία: Θύμα bullying ο 12χρονος δράστης που σκότωσε συμμαθητή του

Έριξαν μπογιά στο ισραηλινό κοινοβούλιο – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Νετενιάχου (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 21:23