search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Σουηδία: Χάος στους δρόμους μετά τη σφοδρή χιονόπτωση – Εγκλωβισμένοι πολίτες για πάνω από 10 ώρες στα αυτοκίνητά τους

03.04.2024 21:54
xionia
AP

Σφοδρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους στη νότια Σουηδία. Πολλοί ήταν οι πολίτες που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους για περισσότερες από 10 ώρες. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο καιρός στη Σουηδία ήταν ανοιξιάτικος ωστόσο αργότερα «χτύπησε» κύμα ψύχους και έντονες χιονοπτώσεις, ιδίως το νότιο τμήμα της χώρας.

Καθώς πλήθαιναν οι αναφορές για εγκλωβισμένους οδηγούς, ο υπουργός Υποδομών Αντρέας Κάρλσον υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από συνάντηση με ομολόγους του στις Βρυξέλλες, προκειμένου να διαχειριστεί την κρίση. Σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ο Κάρλσον είπε πως «τα χειρότερα πέρασαν» και η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά στους περισσότερους οδικούς άξονες. Κάλεσε επίσης τους αυτοκινητιστές που είχαν βάλει ήδη θερινά ελαστικά στα οχήματά τους, να μην κυκλοφορούν σε χιονισμένους δρόμους «για κανέναν λόγο».

Έκανε ειδική αναφορά σε οδηγούς φορτηγών που δεν διαθέτουν «κατάλληλα ελαστικά», επισημαίνοντας ότι ακινητοποιημένα «βαρέα οχήματα» ευθύνονταν σε πολλές περιπτώσεις για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου το τελευταίο 24ωρο.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε τι έφταιξε, αλλά είναι «προφανές» ότι η συντήρηση του οδικού δικτύου μπορεί να βελτιωθεί, συμπλήρωσε ο υπουργός Υποδομών της Σουηδίας.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί φορτηγών επέκριναν την κυβέρνηση για την ευθύνη που τους καταλόγισε αναφορικά με το κυκλοφοριακό χάος, ενώ εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αδράνεια. «Η κυβέρνηση είναι ακόμη σε διακοπές του Πάσχα;» διερωτήθηκε η Λένα Χάλενγκρεν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών.

Διαβάστε επίσης:

Ρητορική μίσους από Τραμπ: Αποκαλεί τους μετανάστες «ζώα» και υποστηρίζει ότι δεν είναι άνθρωποι

Eκτός Γάζας μεταφέρθηκαν οι σοροί των εργαζομένων στη WCK – Πιέση στη Βρετανία για εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

Όταν ο Σόιμπλε… δεν δέχτηκε να γίνει καγκελάριος στη θέση της καγκελαρίου – Η απόπειρα ανατροπής της Μέρκελ και το προσφυγικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12