search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 02:38
MENU CLOSE

«Καταδίκη των πολιτικών της ΕΕ μόνο με ενδυνάμωση του ΚΚΕ»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2328
04/04/2024
04.04.2024 07:49
kke new

Με εντατικό πρόγραμμα περιοδειών συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος μετά την πολυήμερη επίσκεψη στην Κύπρο συνεχίζει τις περιοδείες του στην Θεσσαλία Λάρισα, Τύρναβος, Καρδίτσα) και την Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλία, θα έχει επαφές με αγρότες, πλημμυροπαθείς και σεισμόπληκτους πολίτες και σχετικούς φορείς.

Ο Γενικός Γραμματέας, από την Κύπρο που βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες έστειλε το μήνυμα πως «μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ μπορεί να εκφραστεί αποτελεσματικά η καταδίκη της ΕΕ» επισημαίνοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα «ένα μεγάλο ποσοστό, που ξεπερνά το 45%, δηλώνει ότι στις ευρωεκλογές θέλει να αποδοκιμάσει τις πολιτικές της ΕΕ».

Στο επίπεδο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης και του προεκλογικού ανταγωνισμού το ΚΚΕ κατέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλο «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» μετά την συνέντευξη Κασσελάκη στον ΣΚΑΙ, επιχειρώντας να αναδείξει τη γνωστή του θέση ότι ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων πλέον δεν υπάρχουν.

Σύμφωνα δε με το Γραφείο Τύπου αυτός είναι ο λόγος που η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης ρέπει στον «κουτσομπολιό» – έτσι χαρακτήρισε την κόντρα που έχει ξεσπάσει για την ανάρτηση Ακρίτα και την μήνυση που ακολούθησε από την Μαρέβα Γκαρμπόφκσι.

«Ο κ. Κασσελάκης μας ενημέρωσε ότι συμφωνεί με την ιδιωτική υγεία, με το να μπαινοβγαίνει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, με την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, με τα εξοπλιστικά προγράμματα της κυβέρνησης της ΝΔ – τα οποία άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερψηφίσει – και φυσικά με την ύπαρξη αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα. Μετά από όλα αυτά, η δήλωσή του ότι “δεν έχει αγκυλώσεις”, ήταν μάλλον περιττή… Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης, τότε ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον εφεύρει» αναφέρει σκωπτικά στην σχετική του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου.

Αδιέξοδο

Σε ό,τι αφορά το θέμα των Τεμπών και τη δυνατότητα να υπάρξει συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Γκιόκας σημείωσε την Τρίτη, πως το ΚΚΕ «θα στηρίξει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών ακόμα και αν δεν συμφωνεί απόλυτα με το σκεπτικό», όπως η πρόταση για Προανακριτική του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο Περισσός, πάντως, θεωρεί κομμάτι των πολιτικών αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία.

Εν τούτοις επισήμανε ουσιαστικά το αδιέξοδο, επισημαίνοντας πως η όποια πρωτοβουλία θα προσκρούσει στον νόμο περί ευθύνης υπουργών. «Σύμμαχος», είπε, «στην προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη των ευθυνών είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας για να γίνει δίωξη σε υπουργό». Κατηγόρησε δε ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, πως είχαν απορρίψει πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του νόμου, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «νόμο συγκάλυψης και ατιμωρησίας».

Όσο για τη στάση του ΚΚΕ, επισήμανε ότι η προσέγγιση είναι αφενός να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και αφετέρου να μην υπάρξει ξανά τέτοιο έγκλημα. Σε σχέση με το δεύτερο, στάθηκε στην ανάγκη να καταδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων για την πορεία κατάτμησης του σιδηρόδρομου που ακολούθησαν βασιζόμενες στην πολιτική απελευθέρωσης της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στις πόσες γυναικοκτονίες πρέπει να ποινικοποιηθεί αυτοτελώς ως κακούργημα;

Κόντρα για τα απογευματινά χειρουργεία – Παραδοχή Άδωνι ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν έχουν εγκριθεί ακόμη

LIVE: Ξανά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42