search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:07
MENU CLOSE

Facebook: Καταργεί τις ειδήσεις σε ΗΠΑ και Αυστραλία

05.04.2024 10:51
facebook_news_new

Η Meta, λίαν συντόμως, θα καταργήσει την ειδησεογραφική καρτέλα στο Facebook -Facebook News- σε Ηνωμένες Πολιτείες και Αυστραλία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κεντρικής πολιτικής της για αποεπένδυση στην ενημέρωση και την πολιτική που ήδη εφαρμόζεται στην Ευρώπη.

Το Facebook News έπαψε να λειτουργεί από πέρσι σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανία.

Η καρτέλα News στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρωτοεμφανίστηκε το 2019 με τίτλος από εθνικούς και διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς αλλά και ειδήσεις από μικρότερα, τοπικά ΜΜΕ.

Οι χρήστες του Facebook θα εξακολουθούν να «βλέπουν» στη ροή τους συνδέσμους με ειδήσεις και οι οργανισμοί Ενημέρωσης θα μπορούν να προωθούν τους ιστότοπους τους και να δημοσιεύουν θέματα από τις ψηφιακές εκδόσεις του, όπως μπορεί να κάνει κάθε άλλο άτομο ή εταιρεία στο Facebook, ανέφερε η Meta στο πλαίσιο ανακοινώσεων σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

Η αλλαγή αυτή από τη Meta γίνεται στην προσπάθεια της να περιορίσει το ειδησεογραφικό και πολιτικό περιεχόμενο στις πλατφόρμες της, έπειτα από μακρά χρονική περίοδο επικρίσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την παραπληροφόρηση και επίσης κατά πόσο συμβάλλει στην πολιτική πόλωση.

«Αυτή η αλλαγή δεν επηρεάζει τις δημοσιεύσεις από λογαριασμούς που επιλέγουν οι άνθρωποι να ακολουθήσουν- επηρεάζει το τι προτείνει το σύστημα και οι άνθρωποι μπορούν να ελέγχουν, αν θέλουν, περισσότερο», αποσαφήνισε ο εκπρόσωπος της Meta, Ντάνι Λίβερ. «Αυτή η κίνηση αποτελεί συνέχεια της πολυετούς προσπάθειας μας  σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε και αντιμετωπίζουμε το πολιτικό περιεχόμενο με βάση αυτό που μας είπαν οι άνθρωποι ότι θέλουν».

Το τεχνολογικός κολοσσός έκανε επίσης σαφές όπως δεν επηρεάζει τους μηχανισμούς αξιοπιστίας και εξακρίβωσης των ειδήσεων (fact checking) και εντοπισμού της παραπληροφόρησης (fake news).

Ωστόσο η παραπλάνηση της κοινής γνώμης με fake news παραμένει μια πρόκληση για την εταιρεία, ιδίως στις ΗΠΑ, ενόψει των Προεδρικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη: Ανακοίνωσε το τέλος του «Mega Καλημέρα» – Ο λόγος που η εκπομπή ρίχνει πρόωρα αυλαία (Video)

Οι «Ψυχοκόρες» ζορίζουν τον ανταγωνισμό – Πρώτη σε τηλεθέαση η «Γη της ελιάς»

ΕΣΡ: Άμεση η κινητοποίηση του για τον τρόπο κάλυψης της γυναικοκτονίας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 19:06