search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:15
MENU CLOSE

Φωτιά στο Λασίθι: Ζημιές σε σπίτια – Στο νοσοκομείο με εγκαύματα 74χρονος

06.04.2024 12:20
kriti_fwtia

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Λασίθι, που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου, σε δασική έκταση στα Σχινοκάψαλα που απειλεί τέσσερις οικισμούς στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, από τη φωτιά τραυματίστηκε ένας 74χρονος στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες που είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του. Ο ηλικιωμένος έχει υποστεί εγκαύματα σε χέρια, πόδια και πρόσωπο. Παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, διασωληνώθηκε και μεταφέρεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Έχει καεί ένα τρακτέρ κι ένα αντλιοστάσιο, ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια ενώ η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών προκαλώντας ζημιές.

Νωρίτερα, μήνυμα από το 112 για εκκένωση έλαβαν όσοι βρίσκονταν στους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Μαύρο Κόλυμπο απομακρυνθείτε προς Κουτσουρά», αναφέρεται στο δεύτερο.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από υπολείμματα καύσης καλλιεργειών που δεν είχαν σβήσει καλά σε λιόφυτο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κλαδιά που έκαψε αγρότης κατά τη χθεσινή μέρα ίσως δεν είχαν σβήσει καλά και με την ένταση των βόρειων ανέμων εξελίχθηκε στη διάρκεια της νύχτας.

Σκληρή μάχη με τις φλόγες

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 120 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται και τρίτο.

Οι πυροσβέστες καλούνται να περιορίσουν τη φωτιά που έχει σύμμαχο τον δυνατό αέρα, εντάσεως έω και 8 μποφόρ.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιεράπετρας, αλλά και δεκάδων εθελοντών.

«Προσπαθούμε αλλά τα μέρη που πρέπει να επέμβουμε είναι δύσβατο. Δεν γνωρίζουμε πώς ξεκίνησε η φωτιά, ίσως είναι από κλαδιά», ανέφερε ο δήμαρχος Ιεράπετρας στον ΣΚΑΪ.

«Το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο πιάνει 3 οικισμούς. Με ενημέρωσαν ότι έρχονται εναέρια μέσα διότι η περιοχή είναι δύσβατη, είναι δύσκολο το έργο κατάσβεσης», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σήμερα δύο ακόμη πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στις Μάλες Ιεράπετρας, σε χαμηλή βλάστηση, και στις Αμουδάρες Ιεράπετρας ανάμεσα σε θερμοκήπιο, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι πυρκαγιές αυτές έχουν ελεγχθεί.

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Κλειστό μεγάλο μέρος της λόγω εργασιών

Άγιοι Ανάργυροι: «Το περιπολικό είναι και ταξί και ασθενοφόρο και ό,τι χρειαστεί» – Τι είπε εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. (Video)

Σοκ σε πλοίο για το προσωπικό: Νόμιζαν ότι επιβάτης κοιμάται στην καρέκλα αλλά ήταν νεκρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 14:15