search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:58
MENU CLOSE

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Βοιωτία και Ηράκλειο

06.04.2024 22:55
fotia-pilio-new

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Δαύλεια Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14.25 σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των περιοχών Δαυλείας και Αγίου Βλάσση Βοιωτίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Δάμαστα Ηρακλείου Κρήτης. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα ενώ συνέδραμε από αέρος και 1 ελικόπτερο.

Να τονιστεί πως σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε 12 ώρες σήμερα σημειώθηκαν 71 φωτιές σε όλη τη χώρα, ενώ είναι σε συναγερμό και για αύριο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι περιοχές για τις οποίες πρέπει να είναι σε ετοιμότητα λόγω των ανέμων, είναι το Βόρειο Αιγαίο, η Αττική, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η νοτιοανατολική Πελοπόννησος, όπου αναμένονται άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ.

Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.

Διαβάστε επίσης:

Συμμορίες ανηλίκων είχαν δώσει «ραντεβού» στη Γλυφάδα για συμπλοκή – Τους πρόλαβε η αστυνομία, 25 προσαγωγές

Πυροσβεστική: Πέντε συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για φωτιές σε Πρέβεζα, Κόρινθο, Μεσσηνία,  Λασίθι και Δράμα

Λασίθι: Καλύτερη η εικόνα στον Μαύρο Κόλυμπο – Χωρίς ενιαίο μέτωπο η φωτιά, λίγες διάσπαρτες εστίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34