search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:54
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: Απομακρύναμε από τα κεντρικά του ΝΑΤΟ δίκτυο Ρώσων κατασκόπων

06.04.2024 21:45
STOLTENBERG_NATO

«Βόμβα» πέταξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς αποκάλυψε πως στα κεντρικά του ΝΑΤΟ υπήρχε ρωσικό προσωπικό που λειτουργούσε ως κατάσκοπος και όχι ως διπλωμάτης.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε πως το ΝΑΤΟ απομάκρυνε «ρωσικό προσωπικό από τα κεντρικά του στις Βρυξέλλες».

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αντιληφθήκαμε ότι επιτελούσαν δραστηριότητες, οι οποίες δεν ήταν στην πραγματικότητα διπλωματικά καθήκοντα, αλλά καθήκοντα εργασίας μυστικών υπηρεσιών».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε δει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες επιχειρούν σε ευρωπαϊκές χώρες εδώ και πολλά χρόνια. Παρατηρούμε επίσης ότι έχουν γίνει προσπάθειες να εντείνουν τις δραστηριότητές τους. Από την άλλη πλευρά βέβαια και οι νατοϊκοί σύμμαχοι παρακολουθούν πολύ στενά αυτές τις δραστηριότητες».

Να τονιστεί πως στο ΝΑΤΟ υψηλόβαθμα στελέχη έχουν τονίσει πως η ρήξη με την Ρωσία έχει έλθει από τον Οκτώβριο του 2021, λίγους μήνες πριν την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Διευκρινίζεται μάλιστα από τις Βρυξέλλες, πως ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε σε περιστατικά που έχουν λάβει χώρα «τα τελευταία χρόνια και όχι τους τελευταίους μήνες».

Τον Οκτώβριο του 2021 το ΝΑΤΟ είχε ανακοινώσει την απομάκρυνση άλλων οκτώ μελών της Ρωσίας, επίσης για λόγους κατασκοπείας».

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Ατύχημα με δύο αεροσκάφη στο Χίθροου, το ένα χτύπησε με το φτερό την ουρά του άλλου

Εσπασε φράγμα στο Ορσκ της Ρωσίας – Πλημμύρισε η μισή πόλη, δύο νεκροί, απομακρύνθηκαν πάνω από 1.100 πολίτες

Σεισμός στη Νέα Υόρκη: «Ο Θεός στέλνει στην Αμερική ισχυρά σημάδια για να μας πει να μετανοήσουμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:53