search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:54
MENU CLOSE

Η απίθανη ιστορία του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου: Ο βιολόγος, ποιητής και ζωγράφος γιος της Κατερίνας Παπακώστα που θέλει να γίνει ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (Photos)

09.04.2024 08:36
Untitled design

Λίγοι κατάλαβαν όταν ανακοινώθηκε ο μακρύς κατάλογος των ενδιαφερομένων για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ανάμεσά τους είναι και ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, ο χαρισματικός γιος της Κατερίνας Παπακώστα.

Της πρώην βουλευτή της ΝΔ, η οποία συγκρούστηκε με το κόμμα της, συνεργάστηκε στη συνέχεια με τον Αλέξη Τσίπρα, έγινε για ένα φεγγάρι υφυπουργός στην κυβέρνησή του και έθεσε υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του 2019, χωρίς όμως να εκλεγεί.

Ο γιος που απέκτησε με τον απόστρατο πλέον Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, Κωνσταντίνος είναι από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις – και ταυτόχρονα ένας χαρισματικός άνθρωπος – στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ την ερχόμενη Κυριακή.  

Διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός.

Προφανώς έχει και τις επιρροές της πολιτικής, για να θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, πέρα από τα επιστημονικά και καλλιτεχνικά του ενδιαφέροντα. Θεωρεί, όπως λέει, αναγκαία την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την συμμετοχή των νέων ανθρώπων στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα σε συνέντευξή της ότι «ο Κωνσταντίνος έχει κινητικά προβλήματα. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να έχει τη φυσική δραστηριότητα που έχει ένας μέσος νεαρός άντρας της ηλικίας του. Από την άλλη, έχει μια υπερβάλλουσα νοητική δραστηριότητα.

Πραγματικά τον κάνει ξεχωριστό. Κι εγώ και ο άντρας μου-ελπίζω και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος– δεν αισθανόμαστε πως υστερεί σε κάτι. Αν τώρα θες να σου μιλήσω ως πολιτικός, θα σου πω πως η πολιτεία δεν έχει κάνει όσα θα έπρεπε να κάνει για τους ανθρώπους με αναπηρία. Υστερούμε πολύ, ειδικά αν συγκριθούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Και συμπλήρωνε: «Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου! Δεν είναι ανίκανος, απλώς δεν μπορεί να κινηθεί. Αυτό γιατί θα πρέπει να τον εμποδίσει να σπουδάσει, να γίνει επιστήμονας, να γίνει χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο;

Αυτό, όμως, πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι μαζί ως οικογένεια και όχι να τον αποθαρρύνουμε ή να τον περιθωριοποιήσουμε.

Το μήνυμα είναι ότι τους ανθρώπους με αναπηρία τους στηρίζουμε έμπρακτα, πράγμα που πρέπει να κάνει και η Πολιτεία σε συνεργασία με τις οικογένειες και τα σχολεία.

Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και όταν είχα αναλάβει την ευθύνη του υπουργείου Υγείας είχα αναπτύξει δράση πάνω σε αυτό», είχε πει πριν λίγα χρόνια σε συνέντευξή της κάνοντας γνωστό ότι ο γιος της Κωνσταντίνος βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, κάτι που δεν τον έχει εμποδίσει να γίνει ένας σημαντικός ερευνητής της βιολογίας».

Στίχους για την αδελφή του Αγγέλα

Αν και αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας της Αθήνας το 2004 και έκανε μεταπτυχιακό στον Τομέα Κυτταρικής Βιολογίας – Βιοφυσικής και διδακτορικό στον Τομέα Ζωολογίας – Θαλάσσιας Βιολογίας, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος αφιερώθηκε ταυτόχρονα και στις τέχνες.

Έχει παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την έκθεση ζωγραφικής 50 HAIKU&NEWAGE μαζί με τον ζωγράφο και ποιητή Γιάννη Γούνα το 2018.

Κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική του συλλογή τον Ιούνιο του 2018 με τίτλο «Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Μέρος Πρώτο: Οι εποχές άλλαξαν».

Συμμετείχε επίσης σε ομαδικές εκθέσεις της γκαλερί ART WAY, 2023-2024.

Έχει μάλιστα μεγάλη αδυναμία στην αδελφή του, Αγγέλα, η οποία είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια – ως στιχουργός ο Κωνσταντίνος της γράφει τραγούδια!

Το περασμένο Φεβρουάριο έκανε μία συγκλονιστική ανάρτηση στο fb για το έγκλημα των Τεμπών

1 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΏΝ , ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΉ ΤΡΑΓΩΔΊΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΑΚΌΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !      ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ 1.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ !

ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ! :

Πληγωμένα βλέμματα

Δρόμοι με ιδρώτα βαπτισμένοι και τα αίματα

ανδρών και γυναικών , με ονόματα που κανείς δεν έμαθε .

Και βλέμματα παντού !

Τρόμοι έως τώρα ανθισμένοι , που τα χρώματα

και τα όνειρα κυνηγούν , γιατί ο κόσμος μας σαν να μην έμαθε .

Τα βλέμματα κοιτούν !

Βλέμματα , πληγωμένα βλέμματα ,

μα διαπερνούν όλα τα σύρματοπλέγματα

και γιατί , ρωτούν απερίφραστα .

Βλέμματα ανόθευτα !

Βλέμματα , μακρινά βλέμματα,

μα διατρρέχουν ατέλειωτα στρέμματα

και μας κοιτούν περήφανα .

Βλέμματα ανέγγιχτα !

Όλοι πια τώρα , οργισμένοι με τα θέματα

είναι , των ημερών , μα σύντομα ξεχνούν όσα έμαθαν .

τα βλέμματα ξεχνουύ !

Αν όλοι όμως, ορκισμένοι είναι στα θύματα

πως με τα όνειρα ξυπνούν ,ίσως ο κόσμος μας κάτι και να έμαθε .

Τα βλέμματα το ζητούν !

Το κάλεσμά του για τις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 Απριλίου

Στις 14 Απριλίου ψηφίζεις και αποφασίζεις ΕΣΎ για την ανάδειξη των υποψηφίων στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μέσα από την δημοκρατικότερη διαδικασία που έχει εφαρμοστεί ποτέ!

Ζητώ την στήριξη με την ψήφο σου σε αυτές τις προκριματικές εκλογές , που ΕΊΜΑΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΉΣ !

Εκτός από την κάλπη , τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά (στις 14 Απριλίου), αρκεί μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου να το εχουν δηλώσει στο https://www.isyriza.gr/

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 13 Περιφέρειες.

ΓΙΑΤΊ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ = ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΆ !

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης από Ρόδο: Η κυβέρνηση δεν έχει κατεβάσει τα μολύβια – Να μην πάρουμε αψήφιστα τις ευρωεκλογές

Εξηγήσεις για τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν πλημμυροπαθείς της Λάρισας ζητά το ΠΑΣΟΚ

Κυβέρνηση: «Μουρμούρες» για τους «παρόντες απόντες» υπουργούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53