search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 05:01
MENU CLOSE

ΠΟΕΣΥ για SLAPPS: Καταδικάζει τις αγωγές του προέδρου του ΣΗΠΕ, Γεώργιου Μιχαλόπουλου σε βάρος 13 δημοσιογράφων

09.04.2024 12:35
news-new

Με αφορμή την εκδίκαση σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λάρισας της αγωγής που έκανε ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και εκδότης της «Ελευθερία» και δύο άλλα πρόσωπα, εναντίον συνολικά επτά δημοσιογράφων και εκδοτών εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ με τον ισχυρισμό ότι εθίγησαν από δημοσίευμα, το οποίο αναφερόταν στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης εις βάρος τους, όπως είχε γνωστοποιηθεί από τον πρώην Ευρωβουλευτή Γεώργιο Δημητρακόπουλο, η ΠΟΕΣΥ και όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις στέκονται δίπλα στους δημοσιογράφους και για εκφράζουν την ανησυχία και τη διαμαρτυρία τους για το φαινόμενο των καταχρηστικών αγωγών (SLAPPS).

Σήμερα δε, εκδικάζεται όμοια αγωγή του Γεωργίου Μιχαλόπουλου κατά ακόμα έξι δημοσιογράφων και εκδοτών εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Στην πρώτη υπόθεση ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ και οι δύο άλλοι ενάγοντες αξιώνουν την καταβολή συνολικά ποσού 790.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, την οποία ισχυρίζονται ότι έχουν υποστεί.

Επίσης, με την άλλη αγωγή ζητούν να επιδικαστεί επιπλέον ποσό 200.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο. «Μεταξύ των προσώπων που ενάγονται είναι και ο πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Χρήστος Μπεχλιβάνος και πλειάδα δημοσιογράφων μελών των Ενώσεων μελών της ΠΟΕΣΥ, όπως η Γεωργία (Τζωρτζέλα) Γαϊτανά – Κόσιαβα και ο Σωτήρης Καραμίτζας. Η ως άνω αγωγή μόνο ως στρατηγική αγωγή (SLAPP) μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μέσω αυτής ζητείται η επιδίκαση ενός πραγματικά υπέρογκου για τα οικονομικά δεδομένα των συναδέλφων ποσού, ενώ οι δημοσιογράφοι εγκαλούνται γιατί μετέδωσαν την “είδηση”, όπως έχουν υποχρέωση να πράξουν στο πλαίσιο του λειτουργήματος τους και την ίδια στιγμή κατηγορούνται ότι έκαναν χρήση των προσωπικών δεδομένων του κ. Μιχαλόπουλου» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ με την οποία συντάσσονται όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

«Those About To Die»: Kυκλοφόρησε το πρώτο teaser της επικής σειράς με πρωταγωνιστή τον Anthony Hopkins (photo/video)

«Fly Me to the Moon»: Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας με τη Σκάρλετ Γιόχανσον (video)

Kids Radio+: Νέα συνδρομητική οπτικοακουστική πλατφόρμα αποκλειστικά για παιδιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06