search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Ιδιώτες παιδίατροι: Διαφωνούν με τη δυνατότητα για ιατρείο σε παιδιάτρους του ΕΣΥ -Διαφωνούν με τον εμβολιασμό από φαρμακεία

10.04.2024 16:01
PAIDIATROI_EMBOLIO
Eurokinissi

Την έντονη διαφωνία τους εκφράζουν οι ιδιώτες παιδίατροι αναφορικά με την προτεινόμενη νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα στους συνάδελφους τους στο ΕΣΥ να ανοίξουν ιατρείο και στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα αντιδρούν και στη διενέργεια των παιδικών εμβολίων από τους φαρμακοποιούς.

Συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων αμφισβητεί την αναγκαιότητα της άσκησης του ιδιωτικού επαγγέλματος των ιατρών στο ΕΣΥ και κάνει λόγο για: «υπερφορτωμένη από ιδιωτικά ιατρεία κοινότητα». Τα παραπάνω αναφέρονται σε υπόμνημα που κατέθεσε η Ομοσπονδία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σε σχέση με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αναλυτικά, η ομοσπονδία στην επιστολή της τονίζει ότι η  δίνοντας τη δυνατότητας στους γιατρούς του ΕΣΥ να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία υπάρχει ο κίνδυνος μετασχηματισμού του ΕΣΥ σε ένα σύστημα που μοιάζει με το πρώην Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ).

«Αυτή η μετατόπιση εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης εντός και εκτός νοσοκομείων. Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την πιθανή υποβάθμιση των υπηρεσιών που θα παρέχονται από το ΕΣΥ και τις δυσμενείς επιπτώσεις στη συνολική κοινωνική ευημερία».

Αντιδρούν και για τον εμβολιασμό από τα φαρμακεία

Οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι επίσης διαφωνούν με τη χορήγηση εμβολιασμών από φαρμακοποιούς στο πλαίσιο των Εθνικών Προγραμμάτων Εμβολιασμών Ενηλίκων, καθώς  αμφισβητούν «την καταλληλόλητα των φαρμακοποιών», οι οποίοι, όπως αναφέρουν «δεν διαθέτουν ειδική εκπαίδευση ώστε να διεξάγουν εμβολιασμούς».

Επιπροσθέτως εκτιμούν ότι : «η εξελισσόμενη φύση των εμβολίων και των πρωτοκόλλων εμβολιασμού απαιτεί βαθιά κατανόηση των χαρακτηριστικών κάθε εμβολίου και του προφίλ υγείας του ατόμου, ένα επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης, που συνήθως βρίσκεται στους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα».

Ακόμη υπογραμμίζουν τη σημασία της τήρησης των αρχών της ισότητας και του κράτους δικαίου στις αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη και την κρίσιμη ανάγκη για ενημερωμένα και ειδικευμένα άτομα να επιβλέπουν τις διαδικασίες εμβολιασμού για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος προστάτη: Δραματική αύξηση τα επόμενα χρόνια – Η αιτία

Διατροφή και γονιμότητα: Ποιες τροφές δυναμώνουν το σπέρμα

Εξέταση αίματος φαίνεται ότι εντοπίζει εγκαίρως τον καρκίνο του πάγκρεας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:24