search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:53
MENU CLOSE

Κατρούγκαλος: «Παραμύθια» λέει για τις πληροφορίες ότι ανέλαβε θέση στον ΟΗΕ με στήριξη της κυβέρνησης – Βολές από Πολάκη

10.04.2024 19:09
katrougkalos_new

Τις πληροφορίες περί υποστήριξης από την κυβέρνηση της υποψηφιότητας του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος εκλέχθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» στις 5 Απριλίου 2024, έσπευσε να διαψεύσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει πως μένει «κατάπληκτος από την ενορχήστρωση του ψέματος». Διευκρινίζοντας πως η θέση είναι άμισθη, υποστηρίζει πως η υποψηφιότητά του ήταν ατομική. «Δεν υποβλήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Ντροπή για όσους διακινούν παραμύθια και σενάρια συναλλαγής», αναφέρει.

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου

«Δεν θα έπρεπε, αλλά μένω κατάπληκτος από την ενορχήστρωση του ψέματος.

1-Η θέση στον ΟΗΕ είναι ιδιαίτερα τιμητική, αλλά άμισθη.

2-Η υποψηφιότητα μου ήταν ατομική, δεν υποβλήθηκε ούτε υποστηρίχθηκε από την κυβέρνηση. Ντροπή για όσους διακινούν παραμύθια και σενάρια συναλλαγής.»

Ο Βηματοδότης νωρίτερα υποστηρίζε πως η εκλογή στη θέση αυτή, η οποία αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες στελεχώνονται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης (Ανεξάρτητοι Εμπειρογνώμονες και Ειδικοί Εισηγητές) μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής, έγινε με την στήριξη της κυβέρνησης.

Το έργο τους, σύμφωνα με τον Βηματοδότη,  είναι να διερευνούν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, να προβαίνουν σε επιτόπιες επισκέψεις στις χώρες που επιλέγουν, να συντάσσουν εκθέσεις και γενικά να συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα και τα άλλα όργανα του ΟΗΕ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε σε συγκεκριμένη θεματική (π.χ. Δικαίωμα στο περιβάλλον, Ελευθερία των συγκεντρώσεων) ή με επικέντρωση σε μία χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η Παλαιστίνη ή το Ιράκ.

«Όλα εξηγούνται…. Αλλά δεν ήταν ο μόνος, ξέρω κι έναν άλλον που πήγε διευθυντής επενδύσεων στην Εurobank και έναν που πήγε στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αυτός εδώ όμως, έριξε τη μαχαιριά δυο μέρες πριν τις εκλογές του Μαΐου», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε προκαλέσει αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογες του Μαΐου του 2023, που τελικά οδήγησε και στην αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, όταν υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκλου για τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που θεωρήθηκε ως «δώρο» στη ΝΔ.

Ακολουθούν μερικές από τις αντιδράσεις χρηστών του Twitter, νωρίτερα, πριν τις διαψεύσεις Κατρούγκαλου:

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Πολιτικό θρίλερ με την υποψηφιότητα Μπελέρη – Οι ενστάσεις από το ΥΠΕΞ και το εναλλακτικό σενάριο με τον γιο του

Σπαρτιάτες: Τρίτη απώλεια μετά την ποινική δίωξη – Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Διονύσης Βαλτογιάννης

Ανδρουλάκης: «Η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία, αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:51