search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:52
MENU CLOSE

Ο Κατρούγκαλος ανέλαβε θέση στον ΟΗΕ με στήριξη της κυβέρνησης – Σάλος στο διαδίκτυο 

10.04.2024 15:44
katrougkalos 876- new

Αντιδράσεις στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ρεπορτάζ του Βηματοδότη, σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, εκλέχθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» στις 5 Απριλίου 2024.

Μάλιστα η εκλογή τους, όπως μεταφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, έγινε με την στήριξη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η θέση αυτή αποτελεί μία από τις λεγόμενες «Ειδικές Διαδικασίες» του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι οποίες στελεχώνονται από ανεξάρτητους ειδικούς παγκόσμιας φήμης (Ανεξάρτητοι Εμπειρογνώμονες και Ειδικοί Εισηγητές) μετά από μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αδιάβλητη διαδικασία επιλογής.

Το έργο τους, σύμφωνα με τον Βηματοδότη,  είναι να διερευνούν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, να προβαίνουν σε επιτόπιες επισκέψεις στις χώρες που επιλέγουν, να συντάσσουν εκθέσεις και γενικά να συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα και τα άλλα όργανα του ΟΗΕ σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε σε συγκεκριμένη θεματική (π.χ. Δικαίωμα στο περιβάλλον, Ελευθερία των συγκεντρώσεων) ή με επικέντρωση σε μία χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως η Παλαιστίνη ή το Ιράκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε προκαλέσει αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εκλογες του Μαΐου του 2023, που τελικά οδήγησε και στην αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, όταν υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκλου για τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που θεωρήθηκε ως «δώρο» στη ΝΔ.

Ακολουθούν μερικές από τις αντιδράσεις χρηστών του Twitter:

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Πολιτικό θρίλερ με την υποψηφιότητα Μπελέρη – Οι ενστάσεις από το ΥΠΕΞ και το εναλλακτικό σενάριο με τον γιο του

Σπαρτιάτες: Τρίτη απώλεια μετά την ποινική δίωξη – Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Διονύσης Βαλτογιάννης

Ανδρουλάκης: «Η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία, αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 23:48