search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:45
MENU CLOSE

Νέα μέτρα εισόδου στα γήπεδα: Ψηφιοποίηση της γραφειοκρατίας, ελλείψεις, επιλεκτική εφαρμογή και επικοινωνιακά τρικ

10.04.2024 11:20
GHPEDO

Η κυβέρνηση… πολυδιαφήμισε την ψηφιακή διαδικασία εισόδου στα γήπεδα. Μια διαδικασία που θεωρητικά έγινε για να εξαλείψει (να περιορίσει έστω) την βία στα γήπεδα.

Δεν είναι βέβαια το μόνο μέτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, καθώς με την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 7 Μαρτίου, υποτίθεται πως όλα τα γήπεδα θα έπρεπε να έχουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Το μόνο που έχει καταφέρει ως τώρα στην πράξη, είναι να δημιουργήσει σύγχυση και να ψηφιοποιήσει την γραφειοκρατία.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που με τη νέα διαδικασία, την οποία ανακοίνωσε με ένα… χαριτωμένο σποτάκι ο αρμόδιος υπουργός, κ. Παπαστεργίου, έχουν εξοργιστεί καθώς θεωρούν πως τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο απλά και όχι με το να κατεβάζουν εφαρμογές, να κάνουν ταυτοποιήσεις και κάποιοι από αυτούς (κυρίως ηλικιωμένοι ή όσοι… αρνούνται να έχουν κινητό android που δεν είναι πολλοί) να είναι υποχρεωμένοι να πρέπει να αγοράσουν κινητό. Ακόμη κι αυτοί που έχουν πάντως, έχουν ήδη εκνευριστεί με την διαδικασία, η οποία είναι διπλή και τριπλή, αν συνοδεύουν κάποιο ανήλικο παιδί. Λες και ήταν δύσκολο απλά να γίνεται μια ταυτοποίηση με στοιχεία πάνω στο εισιτήριο και η είσοδος στη συνέχεια με την ταυτότητα στα τουρνικέ…

Εκεί που δεν υπήρχε γραφειοκρατία, ήρθε και… εγκαταστάθηκε και στον αθλητισμό. Να δεχτούμε τις καλές προθέσεις, όμως επί της ουσίας έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό.

Και για να πάμε και στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν όλες οι ομάδες της Super League… Το πρωτάθλημα ξεκίνησε και μόλις οι μισές είχαν φροντίσει να έχουν. Σιγά σιγά, μπήκαν κι άλλες στον… χορό, όμως ορισμένες ακόμη περιμένουν.

Το… εντυπωσιακό δε είναι, ότι η ΕΠΟ όρισε τελικό κυπέλλου στον Βόλο όπου το Πανθεσσαλικό δεν έχει ακόμη κλειστό κύκλωμα και τα παιχνίδια του τα δίνει χωρίς κόσμο. Και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Αρη περιμένουν να δουν αν θα πάνε στο γήπεδο, όπως τους έχουν υποσχεθεί, κάτι που αυτή στιγμή δείχνει χλωμό…

Βέβαια, το ότι βάζουν οι ομάδες και κλειστό κύκλωμα, δε σημαίνει ότι θα λειτουργεί κιόλας… Το έχουμε δει σε γήπεδο μεγάλης ομάδας να είναι… κλειστό στα αποδυτήρια και να έχει λάβει μέρος και επεισόδιο, ενώ στις κερκίδες ο καθένας (ειδικά στις κερκίδες των οργανωμένων) κάθεται όπου του «καπνίσει» και φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτός ο ένας που θα κάνει την ανοησία να πετάξει κάτι στο γήπεδο, θα… πιαστεί από το κλειστό κύκλωμα (που αρκετά γήπεδα είτε δεν έχουν, είτε δε λειτουργεί), ή θα την πληρώσει ο… κανονικός κάτοχος της θέσης στην οποία θα έχει κάνει «κατάληψη». Φαινόμενο που είναι πέρα για πέρα συνηθισμένο στην Ελλάδα.

Και τέλος, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι όλη αυτή η γραφειοκρατία, αποτελεί και μια αδικία ειδικά για τους κατόχους διαρκείας, που σε κάποια παιχνίδια δεν θα μπορούν λόγω υποχρεώσεων να πάνε στο γήπεδο και ενώ θα ήθελαν να το δώσουν στο παιδί τους, σε έναν φίλο ή κάποιο άλλο πρόσωπο, δεν θα μπορούν να το κάνουν πλέον.

Είπαμε όμως… έδωσαν χρόνο ανοχής ως το τέλος της σεζόν. Να δούμε αν θα τηρηθούν (και πως θα λειτουργήσουν) όλα αυτά που ανακοίνωσαν με… περηφάνια στη κυβέρνηση, ταλαιπωρώντας ακόμη περισσότερο τον Ελληνα φίλαθλο (τελικά) για 50 «μπαχαλάκηδες».

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση… τρέχει για την επιστολική ψήφο

Νίκος Παππάς: Εγκώμια για Κασσελάκη, μπηχτές για τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Μου έκαναν πόλεμο»

Απολαυστικό βίντεο Ανδρουλάκη στο TikTok: Pit Stop στη μητέρα του για κοχλιούς μπουρμπουριστούς


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42