search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:52
MENU CLOSE

Πρόεδρος ΣΕΒ: Το πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη είναι η ταχύτητα, οι καθυστερήσεις αποτρέπουν ξένες επενδύσεις

10.04.2024 19:37
papaleksopoulos-1

Το βασικότερο πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη είναι η ταχύτητα, τόνισε ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, καθώς όπως είπε αυτό δημιουργεί προβλήματα και κόστος σε ένα επιχειρηματικό κόσμο που τα πράγματα κινούνται γρήγορα.

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι η απονομή δικαιοσύνης και η πολυνομία είναι το τρίτο και τέταρτο σοβαρότερο πρόβλημα, μετά το φορολογικό πλαίσιο και το ενεργειακό κόστος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Moody’s αναφέρθηκε στο θέμα γιατί μίλησε με ξένους επενδυτές, όπως και εμείς. Η καθυστέρηση είναι σήμερα το νούμερο ένα πρόβλημα στο να έρθουν ξένες επενδύσεις. Έχει μάλιστα γίνει ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθειά μας να καινοτομούμε, ένα κρίσιμο θέμα για τα επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε.

Ερωτήθηκε αν η κριτική που διατυπώνεται για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, όπως πρόσφατα από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αποτρέπει ξένους από το να επενδύσουν στην Ελλάδα, απάντησε ότι «υπάρχουν πολλοί, πέραν από τους Ελληνες επενδυτές, ξένοι επενδυτές οι οποίοι πράγματι δεν επενδύουν στην Ελλάδα προφασιζόμενοι αυτόν ακριβώς τον λόγο. Καμιά φορά έχει σχέση με τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, καμιά φορά με το φόβο ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν το δίκιο τους αν χρειαστεί».

Παράλληλα, κατέθεσε μια σειρά από ιδέες, όπως να υπάρξει ειδικό τμήμα για εκδίκαση εμπορικών υποθέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εμφαση έδωσε στο να προχωρήσει και το θέμα της διαιτησίας. Να υπάρξουν δηλαδή τρόποι εξωδικαστικής επίλυσης θεμάτων που ανακύπτουν, ενώ επεσήμανε ότι κοστίζει πολύ η αλόγιστη προσφυγή στα ανώτατο στάδιο της Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Πληθωρισμός: Νέα άνοδος, στο 3,2% τον Μάρτιο – «Καλπάζει» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Αύξηση σχεδόν 70% στο ελαιόλαδο από πέρυσι

Παραλίες: Πρόστιμα μέχρι 60.000 σε όσους φράζουν την πρόσβαση – Ποιες περιπτώσεις θεωρούνται παρεμπόδιση

Συντάξεις Μαΐου 2024: Νωρίτερα οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42