search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:28
MENU CLOSE

Μπόρις Τζόνσον: Δύσκολο ζήτημα η επιστροφή των γλυπτών στην Ελλάδα (Video)

12.04.2024 09:37
ELGINEIA NEW

«Εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα» είναι την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο – φιλέλληνας – πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου Georgetown με τίτλο «Ο Παγκόσμιος Αγώνας για τη Δημοκρατία με τον Μπόρις Τζονσον», όταν ο Έλληνας μεταπτυχιακός φοιτητής Θανάσης Μπασιάκος (γιος του αείμνηστου Βαγγέλη Μπασιάκου) εθέσε στον Μπόρις Τζόνσον το επίμαχο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα απο το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης εκείνος έστριψε δια του αρραβώνος.

Αφού εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει ένα σπιτι στην Ελλάδα όπως έχει και ο πατέρας του στο Πήλιο ενώ απήγγειλε και Ιλιάδα, καταχειροκροτούμενος απο τους φοιτητές.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας επισκέπτεται ούτως ή άλλως τη χώρα μας κάθε καλοκαίρι.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώναείπε ότι είναι ένα «εξαιρετικά δύσκολο ζήτημα» που θα πρέπει να το προσεγγίσουμε σφαιρικά.

«Δεν θα πρέπει να απογυμνωθούν τα μητροπολιτικά μουσεία της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως είναι το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου ή το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης που δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες και έχουν την ευκαιρία να θαυμάζουν τους θησαυρούς της αρχαιότητας» είπε ο κ. Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης

Το επίσημο πρόγραμμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών – Ο Λάνθιμος διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιστρέφει, μετά από 45 χρόνια, στο διαγωνιστικό τμήμα με το «Megalopolis» (video)

«Kinds of Kindness»: Νέο teaser για την πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:27