search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:43
MENU CLOSE

Οι δημοσκοπήσεις υποχρεώνουν τον πρωθυπουργό να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά»

12.04.2024 06:03
mitsotakis

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει για την κυβέρνηση στην κοινωνία και η οποία καταγράφεται  σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα αρνητικά εξ αιτίας της ακρίβειας, της υπόθεσης των Τεμπών και των θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια.  

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη από τα κυβερνητικά στελέχη, καθώς καμία από τις προσπάθειες που έγιναν το τελευταίο διάστημα για να αλλάξει η πολιτική ατζέντα δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το θέμα των Τεμπών συνεχίζει να κυριαρχεί στην επικαιρότητα ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Την ίδια στιγμή η τραγική δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων άνοιξε ένα νέο θέμα αυτή την φορά σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών. 

Με δεδομένο λοιπόν ότι παρά την δημοσκοπική κάμψη της ΝΔ, η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να παραμένει ψηλά, το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να ρίξει στην εκλογική μάχη τον πρωθυπουργό προκειμένου να αξιοποιήσει το ισχυρό πολιτικό του κεφάλαιο.  

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι μιλώντας πριν από μερικές μέρες στο συνέδριο του κόμματος του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έναν προσωπικό τόνο στην εκλογική αντιπαράθεση των ευρωεκλογών λέγοντας ότι, «πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας κρύβονται οι δεσμεύσεις μας. Αλλά και κάτι άλλο: το δικό μου όνομα. Γιατί κάθε ψήφος στις Ευρωεκλογές θα μου δίνει νέα δύναμη για να διεκδικήσω όσα χρειάζεται η Ελλάδα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο  πρωθυπουργός εμφανίστηκε χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» – στον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου και επιχείρησε να «διορθώσει» την γραμμή που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η ΝΔ για τα Τέμπη αλλά και  για τα θέματα της ασφάλειας. 

Κατ’αρχήν, ο πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση επιχειρεί συγκάλυψη για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ παρείχε στήριξη στην ΕΛ.ΑΣ. και στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την φρικτή γυναικοκτονία που έλαβε χώρα έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Αναφερόμενος στη γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο Κ. Μητσοτάκης τη χαρακτήρισε ως «γροθιά στο στομάχι», ωστόσο δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει κακώς κείμενα στην ελληνική αστυνομία, αλλά και ότι πισωγυρίσματα, ακόμα και τραγωδίες στην προσπάθεια των δομικών αλλαγών του κράτους μας κάνουν πιο δυνατούς, ενώ επισήμανε ότι αν κάτι δεν πηγαίνει καλά στο κράτος δεν μπορεί η ευθύνη να φτάνει πάντα στην κορυφή.

Η αναφορά του στο θέμα αυτό θεωρήθηκε επιβεβλημένη καθώς η δολοφονία της 28χρονης δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ενώ παράλληλα έριξε ακόμα μεγαλύτερη σκιά πάνω από το κυβερνητικό έργο

Αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα των Τεμπών αίσθηση δημιούργησε η τοποθέτηση του ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η εμπορική αμαξοστοιχία να μετέφερε εύφλεκτο υλικό παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε μιλήσει για θεωρίες συνωμοσίας.  

Όσον αφορά το μονταρισμένο ηχητικό υλικό, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει αν και ποιος μπορεί να έκανε μοντάζ στο υλικό με τις συνομιλίες στα Τέμπη, προσθέτοντας ότι έφτασε ακέραιο στην δικαιοσύνη χωρίς καμία κυβερνητική ανάμειξη. Επίσης, υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την απόφαση για «μπάζωμα» του σημείου του δυστυχήματος, λέγοντας ότι ήταν επιχειρησιακή η απόφαση να στρωθεί χαλίκι για να επιχειρήσουν τα μηχανήματα στα Τέμπη και όχι της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα ακόμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα από τα λάθη της κυβέρνησης είναι ότι «δεν απαντήσαμε με πειστικότητα στις θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης», λέγοντας ότι ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας αναπαράγονται με τεράστια συστηματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές Νέας Αριστεράς για Κασσελάκη: Ανταγωνίζεται την δεξιά στη διεκδίκηση συντηρητικών ψήφων – Να ενημερώσει για το πόθεν έσχες του

Νίκος Παπανδρέου: Είμαι αυτονοήτως υπέρ της επείγουσας διαδικασίας για την αναθεώρηση της ΚΑΠ

Βρυξέλλες: Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Π.Κόκκαλη και του Ξ. Κοντιάδη «Ο κόσμος καίγεται. Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:41