search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 02:35
MENU CLOSE

Λάρισα: Πλημμυροπαθείς έκαψαν εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ έξω από τη ΔΟΥ – «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει»

12.04.2024 16:42
larisa-new

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Λάρισα η αποστολή ειδοποιητηρίων για πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε πλημμυροπαθείς, αναφορικά με κτίρια που έχουν καταστραφεί ή είναι ακατάλληλα για χρήση.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, oργισμένοι πλημμυροπαθείς, έκαψαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ που τους έστειλε η κυβέρνηση για τα σπίτια τους, που εφτά μήνες μετά είναι σε κακή κατάσταση από την καταστροφική πλημμύρα.

Επιτροπές Πληγέντων, έχοντας και την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «εμπαιγμό και κοροϊδία», ζητώντας την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ καθώς επίσης και την καταβολή των αποζημιώσεων που επτά μήνες μετά «ακούγονται μόνο ως υποσχέσεις».

«Μας κοροϊδεύουν, μας εμπαίζουν θα συνεχίσουμε τον αγώνα για 100% αποζημιώσεις και αντιπλημμυρική θωράκιση», τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας και πρόσθεσε ότι «είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να ζητάει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ από τους πλημμυροπαθείς που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης και πάρα πολλοί δεν έχουν πάρει ούτε τα χρήματα της πρώτης αρωγής».

Ένας από τους πλημμυροπαθείς καθώς έκαιγε το εκκαθαριστικό έλεγε χαρακτηριστικά «η κυβέρνηση μαζί με τον ΕΝΦΙΑ να μας στέλνει και έναν αναπτήρα για να τον καίμε».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ένας πλημμυροπαθής, λόγω της μεγάλης πίεσης, λιποθύμησε και δέχθηκε της πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του ρωτούσε αν τελικά πρέπει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Έγγραφες εξηγήσεις από έξι αστυνομικούς για το βράδυ της δολοφονίας

ΟΑΣΑ: Η κυβέρνηση διαφημίζει ηλεκτρικά λεωφορεία και στην Ανατολική Αττική μετακινούνται με σαράβαλα – Καταγγελία κατοίκων

Πρωτοδικείο Μεσολογγίου: Έντονες αντιδράσεις για την υποβάθμισή του – Σε μαζικό συλλαλητήριο προχώρησαν οι κάτοικοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59