search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:08
MENU CLOSE

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση για τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

12.04.2024 18:45
vouli 111- new

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Βουλής των Ελλήνων στις 19 Απριλίου 2024, για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από το θάνατο του μεγάλου φιλέλληνα, Λόρδου Βύρωνα, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνεται ότι η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, καθιερώθηκε και θεσπίστηκε ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 (ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008).

Όπως υπογραμμίζει στην επιστολή του ο Σωκράτης Φάμελλος «Η συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αναβίωση του σύγχρονου φιλελληνισμού, που πρέπει να συνδεθεί με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», υπενθυμίζοντας ότι ο Λόρδος Βύρων κατήγγειλε πρώτος, ήδη από το 1810, την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Διαβάστε επίσης:

Μαμουλάκης για το ψηφιακό σκάνδαλο των διαγωνισμών: «Πέφτει κανείς από τα σύννεφα;» (video)

Νέα Δημοκρατία: Ο Φίλιππος Φόρτωμας επικεφαλής της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς

ΝΔ: «Τα δύο ψέματα του Κασσελάκη στο Φόρουμ των Δελφών» – «Δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας» λέει το ΥΠΟΙΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:07