search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:11
MENU CLOSE

Ξανά σε αναδιάρθρωση η ΕΥΠ – Τι προβλέπει το νέο Προεδρικό Διάταγμα

12.04.2024 18:05
EIP-NEW

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) προχωράει ξανά σε αναδιάρθρωση μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να είναι σε θέση «να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των συμβατικών και υβριδικών απειλών της σύγχρονης εποχής», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ. 17/2024) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Απριλίου2024, προβλέπει σημαντικές οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, «με το νέο Π.Δ. επέρχεται η πλήρης αναδιάρθρωση της ΕΥΠ στη βάση του ν. 5002/2022, με τον οποίο εκσυγχρονίστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τέθηκαν ιδιαίτερες θεσμικές εγγυήσεις, ενώ παράλληλα τέθηκαν και οι βάσεις για την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ».

Οι αλλαγές «στοχεύουν στη βελτίωση της επιχειρησιακής της ικανότητας, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων εσωτερικών δομών και την εισαγωγή καινοτόμων διαδικασιών, με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών στον τομέα της Εθνικής Ασφάλειας»

Οι κύριοι πυλώνες της νέας δομής μπορούν να συνοψιστούν στους εξής:

«-Στην Ενίσχυση Επιχειρησιακών και Αναλυτικών Δυνατοτήτων

-Διοικητική Αναδιάρθρωση – Εκπαίδευση

-Λογοδοσία και εξωστρέφεια».

Σημειώνεται ότι η ΕΥΠ στο πλαίσιο της «ενίσχυσης της εξωστρέφειας» συστήνει Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας με στόχο την «οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης της Υπηρεσίας με την κοινωνία των πολιτών».

Επιπλέον, η ΕΥΠ επισημαίνει ότι «με τη δημιουργία του Μουσείου η Υπηρεσία μεριμνά για τη διατήρηση της ιστορίας της, κάνοντας την προσιτή και κατανοητή στο κοινό. Παράλληλα, η αξιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου, μέσω του αποχαρακτηρισμού εγγράφων, θα προσφέρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις δράσεις της Υπηρεσίας».

Διαβάστε επίσης:

Μαμουλάκης για το ψηφιακό σκάνδαλο των διαγωνισμών: «Πέφτει κανείς από τα σύννεφα;» (video)

Νέα Δημοκρατία: Ο Φίλιππος Φόρτωμας επικεφαλής της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς

ΝΔ: «Τα δύο ψέματα του Κασσελάκη στο Φόρουμ των Δελφών» – «Δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας» λέει το ΥΠΟΙΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:11